«Υποκλινόμαστε Manolo»: Χάλκινος Ολυμπιονίκης ο Εμμανουήλ Καραλής και το κοινό τον αποθεώνει

Κατερίνα Μπούσιου
«Υποκλινόμαστε Manolo»: Χάλκινος Ολυμπιονίκης ο Εμμανουήλ Καραλής και το κοινό τον αποθεώνει

«Air Manolo» από σήμερα ο Καραλής. 'Ηταν σε εξαιρετική φόρμα και έδειξε από το πρώτο άλμα πως βάδιζε για μετάλλιο. 

«Σήμερα είναι η μεγάλη μέρα» είχε πει νωρίτερα σήμερα ο Εμμανουήλ Καραλής, ο Manolo όλων των Ελλήνων, δείχνοντας πως ήταν αποφασισμένος να κερδίσει το πρώτο του Ολυμπιακό μετάλλιο, στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι. Από την πρώτη του προσπάθεια πέταξε στα ουράνια. Και στο τέλος πετάξαμε εμείς για το χατίρι του.

Paris Olympics Athletics

(AP Photo/Matthias Schrader)

Copyright 2024 The Associated Press. All rights reserved

Μαγευτικός Manolo

Ο Καραλής από την πρώτη μέρα που πήγε στο Παρίσι και μπήκε στο Ολυμπιακό Χωριό φάνηκε καταρχάς πως ήταν σε εξαιρετική ψυχολογική κατάσταση. Σήμερα μας απέδειξε πως ήταν και σε εξαιρετική φυσική κατάσταση και πανέτοιμος για να πάρει το πρώτο του μετάλλιο. Του άξιζε. Τα τελευταία 3 χρόνια πάλεψε σκληρά, προπονήθηκε με σύστημα και με τη βοήθεια του πατέρα του Χάρη που είναι στο team του και κυρίως έμαθε από τα λάθη του. Το κυριότερο δεν απογοητεύτηκε από αυτά.

Ο Εμμανουήλ Καραλής σπάει τα ρεκόρ του: Η σχέση με τους γονείς και τη δίδυμη αδερφή του εμπνέει

Χαμογελαστός μπήκε στο γήπεδο και ακόμη πιο χαρούμενος ήταν με το πρώτο του άλμα. Πέταξε πολύ πιο ψηλά από τα 5,50 δείχνοντας πως ήταν για πολύ ψηλότερα. Με άνεση το πέρασε και μας θύμισε την άνεση του συγκατοίκου του στο δωμάτιο του Ολυμπιακού χωριού, Μίλτου Τεντόγλου.

Με άνεση πέρασε και τα 5.80 όπως και τα 5.90 και τον πατέρα του Χάρη να πανηγυρίζει στην κερκίδα φωνάζοντας «Παιδαρά μου» και τους τηλεθεατές να μένουν άφωνοι με όσα έκανε απόψε ο Καραλής. Μπορεί να απέτυχε στα 5.95 αλλά ήταν ήδη κάτοχος μεταλλίου όταν απέτυχαν εκείνοι που τον «απειλούσαν». Ο Σουηδός Ντουμπλάντις ήταν το μεγάλο φαβορί για την πρωτιά. Και εκείνος που έκανε τελικά και παγκόσμιο ρεκόρ με 6.25.

Ο Manolo δεν πέρασε τα έξι μέτρα, αλλά είχε ήδη κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο. Στο X υποκλίθηκαν στο ταλέντο του.

Η καλή μέρα είχε φανεί από το πρωί με την ανάρτηση που είχε κάνει στο Instagram και έδειχνε πανέτοιμος, για να αγωνιστεί με όλη του την ψυχή: «Σήμερα είναι η μεγάλη μέρα! Σήμερα θα αγωνιστώ με την καρδιά μου και την ψυχή μου. Ότι και να γίνει σας ευχαριστώ όλους για την υποστήριξη σας όλες αυτές της μέρες. ΠΑΜΕ!».

https://www.instagram.com/p/C-Rwyl6o5gj/