Άλκης Κυνηγάκης: Τερμάτισε 10ος και ξέσπασε «Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι έχω περάσει»

EUROKINISSI PHOTOPRESS AGENCY

Αν και πάντα χαμογελαστός, ο Άλκης Κυνηγάκης αυτή τη φορά δεν χαμογελούσε κι είχε πολύ σημαντικό λόγο για αυτό. 

Ο Άλκης Κυνηγάκης προσπάθησε σκληρά και έδωσε τον καλύτερό του εαυτό στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, τερματίζοντας στην 10η θέση στα 10 χλμ ανοιχτής θαλάσσης με χρόνο 1:52:37.2.

Ο ίδιος, όμως, φάνηκε να μην είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένος από την επίδοσή του, αφού τερμάτισε πέντε θέσεις πιο κάνω από το Τόκιο, όπου είχε βγει 5ος. Ο ίδιος στις δηλώσεις που έκανε μετά το τέλος του αγώνα ήταν φανερά συγκινημένος και μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε την τελευταία τριετία.

Επιπλέον, ο Έλληνας αθλητής εξήγησε τον λόγο για τον οποίο ο Σπύρος Γιαννιώτης αποδείχθηκε ιδιαίτερα σημαντικός για εκείνον.

Η Κατερίνα Στεφανίδη έμεινε εκτός μεταλλίων αλλά έφυγε με το κεφάλι ψηλά: Τα σχόλια στο Χ ήταν επικά

«Λύγισε» ο Άλκης Κυνηγάκης για την στήριξη που δεν είχε

Ο πρωταθλητής της μαραθώνιας κολύμβησης άνοιξε την καρδιά του και αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετώπισε στην ολυμπιακή διαδρομή από το Τόκιο μέχρι το Παρίσι.

«Σήμερα ήμουν πολύ κακός είναι η αλήθεια. Δεν μπορούσα να διαχειριστώ πολλά πράγματα. Ένιωθα ψυχολογικά κουρασμένος. Απ' όλη αυτή τη διαδρομή. Ήταν πολύ δύσκολα αυτά τα τρία χρόνια μετά από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Θα το πω σε εισαγωγικά, ένιωσα πως είχα πολλούς εχθρούς γύρω μου», είπε στην αρχή της συνέντευξής του.

«Δουλέψαμε από τον Δεκέμβριο σοβαρά με τον Σπύρο Γιαννιώτη. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες δεν είναι 6 ή 7 μήνες, είναι 3 χρόνια τώρα προετοιμασίας. Στεναχωριέμαι που δεν είχα ανθρώπους δίπλα μου και αναγκάστηκα να αλλάξω τόσους προπονητές σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Θέλω να ευχαριστήσω τον Σπύρο γιατί είναι ο μόνος άνθρωπος που έκατσε δίπλα μου στην ουσία, σε αυτό το δύσκολο ταξίδι. Έκανε τα πάντα για μένα. Κι εγώ προσπάθησα, από τον Δεκέμβριο που πήγα στην Κέρκυρα, να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου. Με όλες τις αντιξοότητες που είχα. Τέλος πάντων.»

Σχετικά με τις δυσκολίες που αντιμετώπισε ο ίδιος είπε «Αντί να μου ανοιχτούν οι δρόμοι μετά το Τόκιο, εμένα σφίξανε οι δρόμοι, δεν καταλαβαίνω τον λόγο που έγινε αυτό το πράγμα. Σε αυτούς τους Ολυμπιακούς Αγώνες έδωσα την ψυχή μου. Ξυπνούσα και σκεφτόμουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες, το μετάλλιο δεν ήρθε, ότι ήρθε μπροστά μου πέρασα από μέσα του. Αν κάτσω να γράψω βιβλίο για αυτά τα τρία χρόνια, δεν μπορείτε να φανταστείτε τι έχω περάσει. Έχω χάσει τον εαυτό μου».

«Αυτό που θα ήθελα να παρακαλέσω είναι αυτοί που πρέπει, οι αρμόδιοι, να είναι πιο κοντά στους αθλητές. Να είναι κοντά τους. Να τους αγαπήσουν περισσότερο κι όχι να τους βλέπουν σαν εχθρούς, γιατί είμαστε μια ομάδα, μια χώρα. Να βρίσκουμε λύσεις κι όχι να δίνουμε σφαλιάρες, επειδή μπορούμε», ήταν τα λόγια του 26χρονου κολυμβητή.

Συγκίνηση προκάλεσε ο Άλκης Κυνηγάκης μιλώντας για τον Σπύρο Γιαννιώτη: "Είναι μεγάλος άνθρωπος, τρομερός. Κάθε μέρα μου αποδείκνυε ποιος είναι. Αυτή η χρονιά, ζώντας με τον Σπύρο, μου απέδειξε πως τίποτα δεν είναι τυχαίο. Ο Σπύρος είναι αυτός που είναι γιατί είναι κάτι διαφορετικό. Εκεί που οι άλλοι δεν σε πιστεύουν, ο Σπύρος θα έρθει εκεί και θα σε πιστέψει. Ξέρει να βλέπει το φως μέσα από το σκοτάδι. Ξέρει. Είναι Ολυμπιονίκης".

Ο ίδιος μάλιστα ανέφερε ότι όλα αυτά τα χρόνια από το Τόκιο μέχρι σήμερα σκέφτηκε πάρα πολλές φορές να τα παρατήσει.

Τρία χρόνια τώρα, κάθε τρεις μήνες είμαι πολύ κοντά να τα παρατήσω. Έβρισκα λύσεις. Πήγαινα στο επόμενο, έπεφτα πάνω σε κάτι άλλο. Έβρισκα στο επόμενο. Έπεφτα μετά πάλι σε τείχος, πάλι σε τείχος. Από προπονητή σε προπονητή. Από πράγματα που έπρεπε να πείσω κάποιους να κάνουν πράγματα. Όταν παλεύεις τόσο πολύ, δεν θα έχεις την ενέργεια εδώ, στην κούρσα. Το ένιωθα πως είμαι κουρασμένος. Συγγνώμη όσους απογοήτευσα. Είμαι καλά με τον εαυτό μου γιατί ξέρω πως πάλεψα με το είναι μου. Θέλω να ευχαριστήσω τους χορηγούς μου. Χωρίς αυτούς το ταξίδι θα είχε τελειώσει πολύ πιο γρήγορα.

Η προσπάθεια του Άλκη που τον οδήγησε στην 10η θέση

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης