«Αντικρίζω, γεύομαι, μυρίζω κάπνα»: Η Ελένη Ράντου σε 5 γραμμές τα είπε «όλα» για τις φωτιές

Γεωργία Βλαχοπούλου
«Αντικρίζω, γεύομαι, μυρίζω κάπνα»: Η Ελένη Ράντου σε 5 γραμμές τα είπε «όλα» για τις φωτιές

Για ακόμα μια χρονιά - δυστυχώς - η Ελένη Ράντου περιγράφει με τον πιο σωστό τρόπο την κατάσταση στη χώρα μας με τις φωτιές, με την ανάρτησή της να συγκεντρώνει χιλιάδες likes.

Για ακόμα μια χρονιά οι φωτιές στη χώρα μας δεν μας επιτρέπουν να έχουμε ένα ήρεμο καλοκαίρι. Το μεσημέρι της Κυριακής 11 Αυγούστου ήταν που ξεκίνησε αυτή τη φορά η φωτιά, στην περιοχή του Βαρνάβα. Οι ισχυροί άνεμοι γρήγορα έκαναν ανεξέλεγκτο το μέγεθος της πυρκαγιάς, η οποία συνέχισε να καίει στο διάβα της όλο και πιο πολλές περιοχές στην βορειοανατολική Αττική (Πεντέλη, Βριλήσσια, Νέα Μάκρη, Γραμματικό, Διώνη, κ.α).

«Η μισή Ελλάδα είναι σε κόκκινο συναγερμό»: Τι μεταδίδουν τα ξένα Μέσα για τη φωτιά στην Αττική

Με οδηγίες για το πώς να προστατευτεί κανείς από τη φωτιά, προς τα πού να μετακινηθεί, αλλά και με λίστες με το τι θα χρειαστούν οι πυρόπληκτοι γέμισαν τα social media, με τους χρήστες να προσπαθούν με όποιον τρόπο να βοηθήσουν.

Πολλοί βέβαια, ήταν και αυτοί που δεν έκρυψαν μέσα από αναρτήσεις τους την απογοήτευση, τη θλίψη και την οργή τους για τη φωτιά που ξέσπασε στην Αττική.

Η ανάρτηση της Ελένης Ράντου για τη φωτιά

Ανάμεσα σε αυτούς ήταν και η ηθοποιός Ελένη Ράντου, η οποία έγραψε στο προφίλ της στο Facebook:

«Mπαίνω από διόδια Αττικής και αντικρίζω, γεύομαι, μυρίζω κάπνα και αιθάλη. Τρομακτικό θέαμα. Δε βλέπεις στα 2 μέτρα καθαρά. Όσοι έχουν αναπνευστικά πρέπει να φύγουν. Οι υπόλοιποι θα πάθουμε. Σ' αυτή τη χώρα πρέπει να εισπράττουμε φόρο για να μένουμε. Όχι να πληρώνουμε. Θλίψη και οργή...».

O γλαφυρός και ειλικρινής τρόπος με τον οποίο αποτύπωσε στην ανάρτησή της η ηθοποιός την απογοήτευση και την οργή της για τις φωτιές στη χώρα μας έκανε 10.000 άτομα να συμφωνήσουν μαζί της πατώντας like, ενώ εκατοντάδες ήταν και τα σχόλια των ακολούθων της που ένιωσαν το ίδιο με εκείνη.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Ελένη Ράντου παίρνει θέση για τις φωτιές. Πριν από έναν χρόνο πάλι που είχαν ξεσπάσει πυρκαγιές και στην Αθήνα αλλά και σε όλη την Ελλάδα, άλλη μια ανάρτησή της είχε γίνει viral.

«Επέστρεψα χτες από έναν ευλογημένο τόπο με 30 κατοίκους χωρίς τηλεόραση, χωρίς ανάγκη για κινητό, με ανθρώπους που επικοινωνούν με λίγα και ουσιαστικά λόγια. Και πάνω από την Αθήνα αντικρίζω κόκκινους απειλητικούς καπνούς και επιστρέφω βίαια στην πραγματικότητα του παρατεταμένου σοκ που ζούμε χρόνια τώρα, ειδικά στη μητρόπολη, που το ένα σοκ διαδέχεται το άλλο και σκέφτομαι πόση βία ψυχολογική και όχι μόνο καταπίνουμε, πόση ματαίωση, πόση θλίψη. Πόση αδικία, πόση ανασφάλεια, πόση απώλεια, πόσο α στερητικό. Και παύω να αναρωτιέμαι γιατί γεννάμε τόσο μίσος. Έχουμε πια μισήσει την ίδια τη ζωή. Δεν παλεύονται άλλο οι καταστροφές μας. Καμιά ύπαρξη δεν μπορεί να τις αντέξει», είχε γράψει η ηθοποιός.

rantoufacebook.jpeg

Η Ελένη Ράντου αυτή τη σεζόν θα πρωταγωνιστεί στη νέα σειρά της ΕΡΤ «Η Μαρία που έγινε Κάλλας» της Όλγας Μαλέα και θα υποδύεται τη μητέρα της Μαρίας Κάλλας, Λίτσα Καλογεροπούλου.

Όλγα Μαλέα: «Με συγκίνησε η ιστορία της Κάλλας, ήταν από τις πρώτες που έκαναν brand το όνομά τους»

kallasdemy.jpeg