Μαρίνα Ψάλτη: Το «δώρο» 5 μήνες μετά την απώλεια του Γιάννη Φέρτη και η λύτρωση με τη ζωγραφική

Κατερίνα Μπούσιου
Μαρίνα Ψάλτη: Το «δώρο» 5 μήνες μετά την απώλεια του Γιάννη Φέρτη και η λύτρωση με τη ζωγραφική

Η Ελβίρα της Λάμψης, 29 χρόνια μετά τον ρόλο που καθόρισε την καριέρα της και μετά τη συμμετοχή της στις «17 κλωστές» 

Η Μαρίνα Ψάλτη πάντα θα συνδέεται με το ξεκίνημα της καριέρας της στη Λάμψη ως η Ελβίρα Κατακουζηνού - Φωτεινού, γραμματέας της Βίρνας Δράκου και καλής της φίλης Κάτιας Δανδουλάκη. Φυσικά αυτό ήταν μόνο το ξεκίνημα, γιατί η πορεία είχε πολλές επιτυχίες στο θέατρο και αργότερα, ξανά και στην τηλεόραση. Σε λίγες μέρες, στην πρεμιέρα στον Άγιο Έρωτα, θα τη δούμε σε έναν νέο και κομβικό ρόλο.

Ο οποίος λειτουργεί λυτρωτικά μετά την απώλεια του επί 23 χρόνια συζύγου της Γιάννη Φέρτη. Όσο όμως και ο πολύχρωμος κόσμος που έχει δημιουργήσει μέσω της ζωγραφικής της.

«Βιώνω μία δύσκολη περίοδο πένθους»

Η ηθοποιός κινήθηκε πάντα με χαμηλούς τόνους στην επαγγελματική της ζωή, όλα τα χρόνια της μεγάλης της επιτυχίας. Την ενδιέφερε πάντα η ουσία και όχι το φαίνεσθαι. Το ίδιο συνέβη και ως σύζυγος, επί 23 χρόνια του Γιάννη Φέρτη, του μεγάλου έρωτα της ζωής της. H Μαρίνα Ψάλτη, προστάτεψε τη σχέση τους από τη φθορά της διαρκούς έκθεσης. Δεν την επεδίωξαν, αλλά ήταν πάντα ευγενικοί και διακριτικοί, στις σπάνιες δημόσιες εμφανίσεις τους.

Αυτή η προστασία και αγάπη κράτησε και το δύσκολο διάστημα πριν τον θάνατό του. Αρνούμενη ακόμη και σε δημοσιογράφους όταν την ρωτούσαν, πως εκείνος ασθενούσε, όπως δήλωσε η ίδια αργότερα.

Στην εκπομπή Στούντιο 4 ήταν αποκαλυπτική: «Έχω να μιλήσω έξι χρόνια στην τηλεόραση. Είχα προτάσεις και πολύ πιεστικές κάποιες φορές. Απλώς λόγω της περιπέτειας υγείας του Γιάννη, ήθελα να τον προστατέψω. Χαίρομαι που τα κατάφερα. Ήμουν σαν τοίχος για εκείνον».

5 μήνες μετά, η απώλειά του, παραμένει δύσκολα διαχειρίσιμη. Η μόνη της διέξοδος πλην της υποκριτικής, είναι ο πολύχρωμος κόσμος που έχει δημιουργήσει μέσω της ζωγραφικής. Τον Ιούνιο έκανε μία ακόμη έκθεση των έργων της.

Η Μαρίνα Ψάλτη, είναι απόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, με κατεύθυνση στη ζωγραφική και τη σκηνογραφία. Πριν της κάνει πρόταση ο Νίκος Φώσκολος για τη Λάμψη, είχε διδάξει και σε ιδιωτικό εκπαιδευτήριο, ζωγραφική σε παιδιά. Όμως η υποκριτική την κέρδισε ολοκληρωτικά με την ζωγραφική να αποτελεί ένα δικό της, μονάκριβο κομμάτι. «Στην υποκριτική υπάρχει πολύς κόσμος. Αντιθέτως στη ζωγραφική είμαι εγώ και το τελάρο μου. Μου αρέσει όλη αυτή η μοναξιά και η συγκέντρωση που μου προσφέρει. Άλλες φορές προτιμώ την κοινωνικότητα που έχουν το θέατρο και η τηλεόραση», όπως δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή της στο περιοδικό MyTv.

Η Μαρίνα Ψάλτη, κάνει φέτος μία πολύ σημαντική επιστροφή στην τηλεόραση, με έναν ρόλο κομβικό στη νέα σειρά του Alpha, Άγιος Έρωτας. Ως Πετρούλα Μιχαλέα και μητέρα του Δημήτρη Γκοτσόπουλου. Μία βασανισμένη γυναίκα, πληγωμένη, ειδικά μετά την αυτοκτονία της κόρης της. Δεν θα αποκαλύψει σε κανέναν πως ο πατέρας Νικόλαος είναι γιος της και πως έχει επιστρέψει για να βρει τι ακριβώς συνέβη με την αδελφή του. Δες και εδώ αναλυτικά τον ρόλο της.

Ξεκινά ο Άγιος Έρωτας: Η πρεμιέρα και το μεγάλο μυστικό του Δημήτρη Γκοτσόπουλου με τη μητέρα του

Η ηθοποιός σε πρόσφατη συνέντευξή της (MyTv) μίλησε για τη σημασία αυτής της συνεργασίας μετά τον θάνατο του συζύγου της: «Κατ' αρχάς, αυτή η δουλειά ήρθε σε μία φάση της ζωής μου που την είχα ανάγκη, κυρίως ψυχολογικά. Βιώνω μία δύσκολη περίοδο πένθους. Ο Άγιος Έρωτας είναι ένα δώρο για μένα, με βοηθάει ώστε να μην είναι το μυαλό μου κολλημένο σε πράγματα που κάνουν κακό στην υγεία. Αυτό το δώρο, μου το έκανε ο παραγωγός μας, ο Διονύσης Παναγιωτάκης».