Αρχελάου 5: Ο Γιάννης Στάνκογλου στον πιο cult ρόλο του έκανε το μεγαλύτερο hit της πρεμιέρας

Κατερίνα Μπούσιου
Αρχελάου 5: Ο Γιάννης Στάνκογλου στον πιο cult ρόλο του έκανε το μεγαλύτερο hit της πρεμιέρας

Η στροφή του από το δράμα στην κωμωδία, απέδωσε και τη φετινή σεζόν ο Γιάννης Στάνκογλου θα μας εκπλήξει ως Ματθαίος, στο τηλεοπτικό μπαράκι της Αρχελάου 5.  

Μία ασυνήθιστη κωμωδία που δε μοιάζει με καμία άλλη των τελευταίων χρόνων, έκανε χθες πρεμιέρα στην ΕΡΤ και οι κάτοικοι της Αρχελάου 5 μας συστήθηκαν στους πιο τρελούς ρόλους της καριέρας τους. Στη εντελώς σουρεάλ πραγματικότητα της ετερόκλητης τηλεοπτικής παρέας, ξεχώρισε ο Γιάννης Στάνκογλου. Και με την οπτική του μεταμόρφωση και με τον ρόλο του ως Ματθαίος. Ξέχνα τον Ιπποκράτη από το Ναυάγιο.

Τι το ιδιαίτερο είχε αυτή η σειρά και ποιες είναι οι πρώτες αδυναμίες που εντοπίσαμε;

https://www.instagram.com/reel/C_TTt2TPxK_/

Παπούλια, Στάνκογλου και Γεννατάς αλλιώς

Μπορεί φέτος οι δραματικές σειρές, σύγχρονες και εποχής να κυριαρχούν αριθμητικά, αλλά τουλάχιστον στην τηλεοπτική σεζόν που επίσημα ξεκίνησε χθες, θα υπάρχουν αρκετές κωμωδίες που ευελπιστούν να κάνουν τη διαφορά και να αλλάξουν το σκηνικό. Ίσως και προσπαθώντας να φτάσουν σε τηλεθέαση, τα ρεκόρ που συνεχίζουν να κάνουν οι επαναλήψεις παλαιότερων. Δύσκολο, αλλά όχι και ουτοπικό.

Όχι μόνο το Σόι σου και το Καφέ της Χαράς: 6 νέες κωμωδίες ετοιμάζονται να σε κάνουν να γελάσεις

Η σειρά Αρχελάου 5 στην ΕΡΤ, ήταν και η πρώτη από τις φρέσκιες κωμωδίες που έκανε πρεμιέρα, χθες το βράδυ. Ήταν η μέρα της γνωριμίας, με το παρελθόν μίας εντελώς ετερόκλητης παρέας σπουδαίων ηθοποιών που κάνουν και οι ίδιοι φέτος κάτι διαφορετικό. Και είναι οι: Εβελίνα Παπούλια, Γεράσιμος Γεννατάς, Δημήτρης Πιατάς, Γιάννης Στάνκογλου, Ναταλία Δραγούμη, Νατάσσα Εξηνταβελώνη, Άλκηστις Ζιρώ, Βάσω Καβαλιεράτου, Γιάννης Καράμπαμπας, Χρήστος Κοντογεώργης και Χάρης Γιώτης, μαζί με την Μαίρη Σταυρακέλλη.

Υπήρχε σάτιρα της ελληνικής τηλεόρασης, (με το τηλεπαιχνίδι της Μικρής Αδελφής, αλά Big Brother) και όλοι οι χαρακτήρες έδειξαν τα ελαττώματά τους στον μέγιστο βαθμό. Για να καταλάβουμε το πόσο δύσκολο θα είναι να συνυπάρξουν όλοι μεταγενέστερα στο μπαράκι - στέκι της Αρχελάου.

Τη μεγαλύτερη έκπληξη την έκανε ο Γιάννης Στάνκογλου, ως μαφιόζος της νύχτας, σκληρός αλλά και χαζομπαμπάς. Δεν ήταν μόνο η μεγάλη αλλαγή από τον περσινό του ρόλο στο Ναυάγιο ως δολοφόνος, σε έναν άκρως κωμικό ρόλο, αλλά και η οπτική του μεταμόρφωση που εξέπληξε ευχάριστα το κοινό. Μεγάλη μορφή και στην κωμωδία ο ηθοποιός.

Ο ίδιος άλλωστε είχε δηλώσει σε συνέντευξή του πως λαχταρούσε να αφήσει για λίγο το δράμα στην τηλεόραση: «Το έλεγα από πέρισυ πως θέλω να κάνω κωμωδία. Έχει πάρα πολλά κωμικά στοιχεία ο Ματθαίος, πολλά κολλήματα στη ζωή του, όπως η τρομερή αδυναμία στην κόρη του, μαγειρεύει, έχει αδυναμία στο πλέξιμο, έχει πολλές αντιθέσεις οι οποίες μου αρέσουν πάρα πολύ. Με βλέπω κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων ότι είμαι χαρούμενος και αυτό μου έχει λείψει».

Μιλήσαμε για αυτά που μας άρεσαν και χρειαζόμαστε μερικά επεισόδια ακόμη για να δούμε θα διορθωθούν και κάποιες αδυναμίες της πρεμιέρας. Η ιστορία δεν είχε σεναριακή ροή και κάποιες σκηνές φάνηκαν εντελώς ασύνδετες. Προφανώς και μπορεί να ήταν αυτό το ζητούμενο, αλλά η επανάληψη της υπερβολής, μας κούρασε σε μερικά σημεία. Έχουμε μεγάλες προσδοκίες, όταν βλέπουμε τόσο αξιόλογο καστ, πολύ έμπειρων ηθοποιών.

Υπάρχουν αδυναμίες στους διαλόγους και αυτό ίσως οφείλεται ενδεχομένως και στην πολυπληθή σεναριακή ομάδα. Σε μία κωμωδία πρέπει να γελάς ταυτόχρονα με αυτά που ακούς και με αυτά που βλέπεις. Αυτά τα δύο στοιχεία χθες δεν ταυτίστηκαν παρά σε λίγες σκηνές, μεταξύ της Εβελίνας Παπούλια, του Γιάννη Στάνκογλου και του Γεράσιμου Γεννατά. Η Εβελίνα Παπούλια μάλιστα, έδειξε για μία ακόμη φορά, πόσο ευέλικτη και έμπειρη είναι στην κωμωδία.

Ωστόσο όπως συμβαίνει και σε όλες τις πρεμιέρες, τηλεοπτικές και θεατρικές, ποτέ δεν κρίνουν και το τελικό αποτέλεσμα. Περιμένουμε λοιπόν από εκείνους που εμπνεύστηκαν το σενάριο να μας εκπλήξουν με τη συνέχεια.

Για να είμαστε ακριβείς, το σενάριο υπογράφουν οι: Μαργαρίτα Γερογιάννη, Παναγιώτης Μαρκεζίνης, Θάνος Νασόπουλος, Αντώνης Ανδρής, Άννα Βασιλείου, Άρτεμις Γρύμπλα, Γιώργος Καστέλλης, Ιωάννα Φωτοπούλου και Σελήνη Παπαγεωργίου