Η Δώρα Γκουντούρα δεν ξεχνάει τον αγώνα της στο Παρίσι αλλά κοιτάει μπροστά, στην Ολυμπιάδα του 2028

Γεωργία Βλαχοπούλου
Η Δώρα Γκουντούρα δεν ξεχνάει τον αγώνα της στο Παρίσι αλλά κοιτάει μπροστά, στην Ολυμπιάδα του 2028

Ο άδικος αποκλεισμός της Δώρας Γκουντούρα στους Ολυμπιακούς στο Παρίσι είχε σηκώσει κύμα αγάπης για εκείνη στα social media.

Η αθλήτρια της ξιφασκίας Δώρα Γκουντούρα ήταν καλεσμένη στην εκπομπή «Πρωίαν Σε είδον» της ΕΡΤ.

Στην πρώτη της τηλεοπτική συνέντευξη λοιπόν, μετά τα όσα συνέβησαν στο Παρίσι με τον αποκλεισμό της εξαιτίας σημείων που χάθηκαν από τη λάθος διαιτησία, η ίδια απάντησε στο πώς ένιωσε εκείνη τη στιγμή, αλλά και στο αν θα είναι στην επόμενη Ολυμπιάδα στο Λος Άντζελες.

Ενώ όλοι μιλούν για «σκάνδαλο Δώρα Γκουντούρα», η ΕΟΕ μιλά για ήττα στα σημεία: «Ντροπή» λένε στο Χ

Πιο ήρεμη -φυσικά- από τη συνέντευξη που είχε δώσει ακριβώς μετά τον αποκλεισμό της από τους 8 της ξιφασκίας στο Παρίσι, η Ελληνίδα αθλήτρια αναφέρθηκε στα λάθη που έγιναν, λέγοντας:

«Ήταν μια δύσκολη στιγμή για μένα. Μέχρι τότε διένυα την καλύτερη μέρα της ζωής μου. Έγιναν κάποια λάθη κατ’ εμέ από την πλευρά της διαιτησίας, ήταν δύσκολο να τα διαχειριστείς εκείνη τη στιγμή γιατί ένα στάδιο έβραζε. Γιούχαραν τον διαιτητή και μένα. Κάποια χτυπήματα μπορούν να μπερδέψουν τους διαιτητές, το VAR έπρεπε να έχει μειώσει αυτά τα λάθη. Προς τιμήν του ένας Ολυμπιονίκης της Ρουμάνικης ομοσπονδίας είπε στην Ολυμπιακή Επιτροπή πως αν χρειαστεί θα υπογράψει τη διαμαρτυρία. Όμως πλέον δεν μπορεί να αλλάξει κάτι, τα μετάλλια δόθηκαν».

«Θα συνεχίσω σίγουρα για το Λος Άντζελες. Ακόμα ξεκουράζομαι, δεν έχω μπει σε mood νέων πλάνων και στόχων, θα μπούμε σίγουρα.

Είναι σπουδαίο να συμμετέχεις στους Ολυμπιακούς Αγώνες γιατί νιώθεις κομμάτι των ελίτ, πρεσβεύεις όλα αυτά που πρεσβεύουν. Αλλά αυτό είναι που δύσκολο και σημαντικό για τους Ολυμπιακούς είναι όλες αυτές οι τετραετίες.

Δυστυχώς στην Ελλάδα έχουμε την νοοτροπία ότι είσαι καλός αθλητής αν πάρεις το Ολυμπιακό μετάλλιο. Ξέρω αθλητές με πορεία 15-20 χρόνων που έχουν προσφέρει πολλά κι ας μην έχουν πάρει το μετάλλιο.

Είναι τόσο σκληρή η καθημερινότητα που αυτό που βλέπετε είναι πολύ απλό. Το δύσκολο είναι όλα αυτά που περνάμε πριν πάμε.

Θέλω να πιστεύω ότι τα πράγματα είναι καλύτερα από τα προηγούμενα χρόνια γιατί υπάρχουν και τα social media», είπε η 27χρονη αθλήτρια στη συνέχεια, δείχνοντας πως ένας αθλητής δεν σταματάει ποτέ να αγωνίζεται, ακόμα κι αν δεν πάνε όλοι οι αγώνες του, όπως εκείνος θέλει ή όπως πρέπει στην συγκεκριμένη περίπτωση.

Η πρώτη δήλωση της αθλήτριας της ξιφασκίας μετά τον αποκλεισμό της

«Δεν είναι στεναχώρια, είναι συγκίνηση, συγχωρέστε με. Εμένα το μετάλλιό μου δε βρίσκεται σήμερα εδώ, βρίσκεται κάθε μέρα στην προπόνηση. Εκεί που πρέπει να μπαίνεις και να ξαναμπαίνεις και να παλεύεις με Θεούς και δαίμονες. Ευχαριστώ για όλη την αγάπη του κόσμου, για όλα τα μηνύματα που μου έχετε στείλει. Και συνεχίζουμε».

Εκείνη την ημέρα και ο προπονητής της, Θανάσης Δελενίκας, έδειξε φανερά το πόσο είχε εξοργιστεί από την άδικη έκβαση του αγώνα της αθλήτριάς του απέναντι στη Γαλλίδα, με τον κόσμο στα social media να στηρίζει τη Δώρα Γκουντούρα και να μιλάει για «σκάνδαλο» και για ένσταση που θα έπρεπε να ζητήσει η ΕΟΕ.