Η Μαρία Κορινθίου δεν απολογείται ούτε οφείλει εξηγήσεις, όμως μιλά για το διαζύγιο πρώτη φορά

Η Μαρία Κορινθίου δεν απολογείται ούτε οφείλει εξηγήσεις, όμως μιλά για το διαζύγιο πρώτη φορά
@mariakorinthiou

Ύστερα από 17 χρόνια γάμου και ένα παιδί, η Μαρία Κορινθίου και ο Γιάννης Αϊβάζης αποφάσισαν να χωρίσουν, παραμένοντας φίλοι, γονείς και στενοί συνεργάτες. Για όσους δεν καταλαβαίνουν, οι ηθοποιός εξηγεί, αν και δε χρειάζεται.

Στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι» εμφανίστηκε την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου η Μαρία Κορινθίου και μίλησε με τη Σίσσυ Χρηστίδου -και- για το διαζύγιό της από τον Γιάννη Αϊβάζη.

Διαζύγιο ύστερα από 17 χρόνια

Τον περασμένο Αύγουστο και ύστερα από μια σχετική φημολογία, η Μαρία Κορινθίου επιβεβαίωσε μέσα από μία πολύ διακριτική, ομολογουμένως, ανάρτηση πως όντως, οι δυο τους είχαν χωρίσει, όμως παραμένουν οικογένεια.

«17 χρόνια… είμαστε μαζί σε αυτό με το Γιάννη @yannisaivazis. Ευχαριστούμε για την μεγάλη αγκαλιά και την αγάπη σας… αλλά και το σεβασμό που μας δείχνετε», είχε γράψει τότε στη λεζάντα μια πολύ όμορφης ασπρόμαυρης φωτογραφίας που είχε μοιραστεί για τη περίσταση.

https://www.instagram.com/p/C-h2DkciV7D/

Λίγο αργότερα, οι πρώην σύζυγοι ανακοίνωσαν πως θα συνεργαστούν και φέτος επί σκηνής ενώ επί προσωπικού παραμένουν άρρηκτα δεμένοι με αγάπη ο ένας προς τον άλλο αλλά φυσικά προς τη μοναχοκόρη τους, Ισμήνη.

«Αυτό θα πει marketing» είπαν για τη νέα συνεργασία Κορινθίου - Αϊβάζης και δε βρίσκουμε το λόγο

«Ας τοποθετηθούμε γιατί πολλά ακούστηκαν»

Στην εκπομπή της Σίσσυς Χρηστίδου, λοιπόν, θέλησε η Μαρία Κορινθίου να βάλει τα πράγματα στη θέση τους γιατί, όπως είπε «πολλά ακούστηκαν».

«Θέλω να πω ότι δεν απολογούμαι για τίποτα. Δεν οφείλω όμως και σε κανέναν να εξηγήσω κάτι, είναι πάρα πολύ δύσκολη έτσι κι αλλιώς αυτή η κατάσταση, σε όσο καλές συνθήκες κι αν έγινε. Είναι πάρα πολύ δύσκολο να κάθεσαι να επικοινωνείς τα προσωπικά σου και τις αποφάσεις που μπορεί να παίρνεις για τη ζωή σου με την οικογένειά σου» ανέφερε η Μαρία Κορινθίου, τονίζοντας πόσο πολύτιμα είναι τα 17 χρόνια που έζησε μαζί με τον Γιάννη Αϊβάζη, τον οποίο αγαπά, και θα εξακολουθεί να αγαπά.

«Είναι κομμάτι της ζωής μου και θα εξακολουθεί να είναι κομμάτι της ζωής μου, θα εξακολουθεί να είναι στην καθημερινότητά μου και στη ζωή μου. Είναι οικογένεια. Απλά πήρε μια άλλη μορφή η σχέση που έχουμε»

«Τον λατρεύω. Δεν έχουν υπάρξει τρίτα άτομα»

«Τον λατρεύω. Όταν κάθεσαι με τον άνθρωπό σου να συζητήσεις κάποια πράγματα, γιατί πολλά ακούστηκαν, όταν δεν έχουν υπάρξει τρίτα άτομα και οι συνθήκες δεν ήταν συνθήκες έντασης, και κάθεσαι απλά να συζητήσεις και να πάρεις κάποιες αποφάσεις από κοινού, είναι πάρα πολύ δύσκολο… Ο Γιάννης λοιπόν εξακολουθεί να είναι στη ζωή μου, θα εξακολουθεί να είναι στη ζωή μου κι αυτό δεν έχει να κάνει με το ότι έχουμε ένα παιδί μαζί, την Ισμήνη», λέει η Μαρία Κορινθίου μεταξύ άλλων τονίζοντας πως παρόλο που φυσικά το παιδί παίζει βασικό ρόλο, δεν είναι μόνο αυτή η βάση. «Αγαπιόμαστε βαθιά και εξακολουθούμε να είμαστε ο ένας στη ζωή του άλλου».

Η κοινή παράσταση

Παρά τον χωρισμό τους, οι δύο ηθοποιοί θα συνεργαστούν και φέτος στο θέατρο, πράγμα που πολύς κόσμος δεν μπορεί να αντιληφθεί και εκεί θέλησε να τοποθετηθεί επίσης.

«Η πρόταση για την παράσταση μας έγινε όταν γύρισα από την Αμερική, τον Ιούνιο, ήμασταν στο αεροδρόμιο ακόμα. Το υπόλοιπο κομμάτι με τον Γιάννη δεν είχε πέσει στο τραπέζι».

«Η απόφαση για την παράσταση είχε παρθεί πολύ πιο πριν. Όταν τα βάλαμε κάτω σκεφτήκαμε και αυτό. Δεν έχει αλλάξει κάτι στο πως συνεργαζόμαστε. Ο κόσμος δε μπορεί να αντιληφθεί την κατάσταση. Προχθές πάλι κάπου είχαμε πάει μαζί για κάτι δουλειές και ο κόσμος μας σταμάταγε στο δρόμο και μας ρώταγε αν έχουμε χωρίσει. Τους μπερδεύουμε. Δεν παύει η ανθρώπινη σχέση με τον Γιάννη. Δε μπορώ να σας το εξηγήσω.

«Είπα ότι θα τοποθετηθώ όταν πρέπει, με σοβαρότητα και όταν θα αισθάνομαι καλά. Μια που τοποθετούμαι τώρα και μια που δε θα ξανατοποθετηθώ…», είπε η Μαρία Κορινθίου στέλνοντας μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση.

Η επόμενη μέρα πώς τους βρίσκει

«Στην καθημερινότητά μας δεν έχουν αλλάξει πολλά πράγματα, πιο πολύ στο μυαλό μας είναι… Και πάλι δεν είναι εύκολο, πρέπει πέντε πράγματα να τα διαχειριστείς, σε πιάνουν τα υπαρξιακά σου. Δεν είναι 5-6 χρόνια, είναι 17, μεγαλώσαμε μαζί, δημιουργήσαμε και δημιουργούμε μαζί, ωριμάσαμε μαζί».

Και αν δει μια άλλη γυναίκα στο πλευρό του Γιάννη, πώς θα το αντιμετωπίσει; θέλησε να μάθει ο Νίκος Συρίγος. «Κι αυτό μελετημένο είναι στο μυαλό μου. Είναι μελετημένο μεταξύ μας και κάτω από συζητήσεις, ότι επειδή υπάρχει ένα παιδί, σε πολλά πράγματα θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί».

17 χρόνια κοινής πορείας

Το ζευγάρι που είναι μαζί από το 2008 και παντρεύτηκε το 2010, αποφάσισε να τραβήξει χωριστούς δρόμους κάτι που έγινε γνωστό χθες σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΟΚ! Οι δύο ηθοποιοί γνωρίστηκαν τον Ιανουάριο του 2008 στην Κύπρο και στον πρώτο μήνα της σχέσης τους, η Μαρία Κορινθίου έμεινε έγκυος στην κόρη τους.

Τον Νοέμβριο του ίδιου έτους, την υποδέχτηκαν στον κόσμο και λίγο πριν η Ισμήνη γίνει 2 ετών, δηλαδή τον Σεπτέμβριο του 2010, το ζευγάρι παντρεύτηκε στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου στην Ανάβυσσο.

Όπως έχει δηλώσει σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «Μαμά-δες», ο Αϊβάζης γνώρισε την Κορινθίου στην Κύπρο.

«Εγώ ήμουν σε μία παράσταση του Αλέξανδρου Ρήγα. Στο ενδιάμεσο μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης παράστασης, υπήρχε κενό και με προσκάλεσαν να δώσω ένα βραβείο. Εκείνη καθόταν με τον Ιωσήφ Μαρινάκη. Γυρνάει η τύπισσα και μου λέει "γεια σου Γιάννη, είμαι η Μαρία"», είχε δηλώσει ο ηθοποιός χαρακτηριστικά.

Ενώ στη συνέχεια είχε προσθέσει «Ήταν κάτι μαγικό, πολύ ωραίο. Είχε σχέση τότε η Μαρία, αλλά είχα κι εγώ. Γυρνώντας στην Αθήνα, βγαίναμε μόνο κι υπήρχε αυτή η έλξη, μέχρι που κάποια στιγμή αποκλειστήκαμε σε ένα φαγητό στα χιόνια. Είχαμε φροντίσει να ξεδιαλύνουμε τις καταστάσεις στα προσωπικά μας».