Τι σημαίνει τελικά το «Thank you Beyoncé» και γιατί έχει γίνει viral στο TikTok;

Γεωργία Βλαχοπούλου
Τι σημαίνει τελικά το «Thank you Beyoncé» και γιατί έχει γίνει viral στο TikTok;
@beyonce

Oι θεωρίες συνωμοσίας για την Beyoncé έχουν κάνει πλέον viral τα «ευχαριστώ» σε εκείνη από κάθε άνθρωπο, σε κάθε χώρα, σβήνοντας από τον χάρτη μέχρι και το «Εμείς σε ευχαριστούμε Σπύρο μου (όρθια)» του Παρά Πέντε.

Τον τελευταίο καιρό πολλοί χρήστες των social media ευχαριστούν την Beyoncé για τά πάντα σχεδόν. Για το πτυχίο που πήρε κάποιος, την προαγωγή, την skin care routine, ακόμα και για την καλύτερη θέση στο αεροπλάνο.

Μα θα μου πεις συνήθως για κάτι καλό που μάς συμβαίνει ευχαριστούμε είτε τη «θεά τύχη», είτε τον Θεό. Άρα τι σχέση έχει η Beyoncé;

Οι «κολλητοί» του P. Diddy: Από τον Jay-Z και την Beyoncé μέχρι τον Kutcher και τον Di Caprio

Μετά τη μήνυση της Cassie Ventura και τη σύλληψη του P.Diddy άνοιξε ο «ασκός του Hollywood», όχι μόνο για τον μεγιστάνα της ραπ αλλά και για τους φίλους του.

Ο P.Diddy κατηγορείται αυτή τη στιγμή για sex trafficking, εκβιασμούς, απαγωγές, αλλά και βιασμούς ανηλίκων, με τις καταγγελίες μάλιστα, να ξεπερνούν τις 120.

Τo TikTok, οι ντετέκτιβ και το «Thank you Beyoncé»

Ζώντας πλέον, στην εποχή των social media, τα οποία βοηθούν και στο να διοχετεύονται οι πληροφορίες πιο γρήγορα και πιο μαζικά, ξεκίνησαν να κυκλοφορούν βίντεο κατευθείαν μετά τη σύλληψή του του Diddy με ιστορίες για τα πάρτι του, αλλά και για τις φρικαλεότητες που γίνονταν σε αυτά, ποιοι συμμετείχαν, ποιοι κακοποιήθηκαν και ποιοι ήταν φίλοι του.

Ο άνθρωπος που βρισκόταν όλα αυτά τα χρόνια δίπλα στον P.Diddy ήταν ο Jay-Z και φυσικά η σύζυγός του, η Beyoncé.

Οι δυο τους, λένε οι «ντετέκτιβ» του TikTok - συμφωνώντας με την τραγουδίστρια Jaguar Wright - πως κρύβονται πίσω από τη μουσική βιομηχανία του Hoollywood. Φτιάχνουν καριέρες, καταστρέφουν καριέρες και πολύ χειρότερα ίσως ευθύνονται και για τον θάνατο της Aaliyah, της «πριγκίπισσας της R&B», η οποία μεσουρανούσε πριν την Beyoncé.

Kατά βάση ήταν αυτή που έκανε καριέρα όσο η Beyoncé ήταν στις Destiny's child και δεν ήταν η «Queen B» που ξέρουμε σήμερα.

Όλα αυτά ακούγονται κάπως υπερβολικά, το ξέρω.

Όμως, βλέποντας το παρακάτω βίντεο που πολλοί γνωστοί αστέρες της μουσικής ευχαριστούν την Beyoncé, την ώρα της δικής τους βράβευσης, αντί να μιλάνε για τον εαυτό τους και τα δικά τους άλμπουμ, εύκολα περνάει από το μυαλό σου πως καλλιτέχνες, όπως ο Harry Styles, η Adele ή η Britney Spears ίσως πραγματικά φοβούνταν την αντίδρασή της και για να διατηρήσουν τις καριέρες τους είπαν «Thank you Beyoncé» στην πιο σημαντική στιγμή γι' αυτούς.

Και πάλι θα μπορούσαμε να πούμε βέβαια, πως ίσως απλά η Beyoncé ήταν αλήθεια το πρότυπό τους και γι' αυτό την ήθελαν να την ευχαριστήσουν.

Beyoncé: Η πρώτη της εμφάνιση μετά τη σύλληψη P.Diddy και η αντίδρασή της στις φήμες ότι «She Knows»

Το βίντεο ωστόσο, με την Taylor Swift να βραβεύεται στα VMAs το 2009 και να τη διακόπτει ο Kanye West για να την σώσει λέγοντας πως το άλμπουμ της Beyoncé ήταν καλύτερο από το δικό της, επειδή δεν φρόντισε να το κάνει η βραβευμένη, ήταν κάτι που έβαλε σε ακόμα περισσότερες σκέψεις όσους ασχολούνται με θεωρίες συνωμοσίας.

Με τα βίντεο αυτά λοιπόν, με τις ευχαριστίες να γίνονται viral και τη Beyoncé να θεωρείται «δαίμονας» το λιγότερο, πολλοί χρήστες του TikTok και όχι μόνο, θέλοντας να τα έχουν καλά με εκείνη την ευχαριστούν για το κάθε τι, για να μην «τιμωρηθούν», όπως η Aaliyah για παράδειγμα.

Και όταν λέμε για το κάθε τι εννοούμε για το κάθε τι.

Από τις οικονομίες που κατάφεραν να κάνουν,

στις παρουσιάσεις του Πανεπιστημίου,

για το 8ωρο στη δουλειά,

ακόμα και για τη skin care routine.

Μετά από όλα αυτά λοιπόν, ευχαριστούμε κι εμείς εδώ στο Queen με τη σειρά μας την Beyoncé για όλα τα άλμπουμ και τις επιτυχίες που μας έχει χαρίσει.