Από Independent Women, σε πολιτιστικό φαινόμενο, μια χαρά τα κατάφερε στα 43 της η Beyoncé

Ανθή Μιμηγιάννη
Από Independent Women, σε πολιτιστικό φαινόμενο, μια χαρά τα κατάφερε στα 43 της η Beyoncé
https://www.instagram.com/p/CxmCbWoxaKY/?hl=el&img_index=1

«Φαντάσου να ξυπνάς και να είσαι η Beyoncé» αλλά φαντάσου επίσης να «ακολουθήσεις» αυτές τις 43 ατάκες της. «Η μεγαλύτερη εκδίκηση είναι η τεράστια επιτυχία». Η Queen Bey έγινε σήμερα 43 ετών. 

Γιατί όπως πολύ εύστοχα σχολίασε ένας follower στο πανίσχυρο προφίλ της «Φαντάσου να ξυπνάς και να είσαι η Beyoncé». Bingo!

Untitled.jpg

Πράγματι, η ζωή της Beyoncé μοιάζει με ένα παραμύθι ή αλλιώς με ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Αλλά πίσω από τη λάμψη και τη δόξα, υπάρχει μια γυναίκα με ατσάλινη θέληση, αφοσίωση και αστείρευτη πηγή δημιουργικότητας.

Γεννημένη στις 4 Σεπτεμβρίου του 1981, στα 43 της χρόνια, η καλλιτέχνης δεν είναι απλά μια τραγουδίστρια. Είναι ένα πολιτιστικό φαινόμενο που έχει αφήσει ανεξίτηλο το σημάδι της στην ιστορία της μουσικής. Από τις πρώτες της μέρες με τις Destiny's Child μέχρι την εκπληκτική της σόλο καριέρα, η Beyoncé έχει επαναπροσδιορίσει τι σημαίνει να είσαι μια μαύρη γυναίκα στη μουσική βιομηχανία, και έχει εμπνεύσει εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Η Queen Bey έχει χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα της για να μιλήσει για σημαντικά ζητήματα και να εμπνεύσει τους άλλους. Έχει υπερασπιστεί τα δικαιώματα των μαύρων και των γυναικών, έχει προωθήσει την εκπαίδευση και έχει ενθαρρύνει τους νέους να κυνηγήσουν τα όνειρά τους.

Εκείνη ξεκίνησε την καριέρα της ως μέλος του συγκροτήματος Destiny's Child, το οποίο έγινε ένα από τα πιο επιτυχημένα γυναικεία συγκροτήματα όλων των εποχών. Με επιτυχίες όπως το «Say My Name» και το «Independent Women Part I», οι Destiny's Child έδωσαν φωνή σε μια γενιά νεαρών γυναικών και έθεσαν τα θεμέλια για την μετέπειτα σόλο καριέρα της Beyoncé.

https://www.instagram.com/p/C3-6CfpPAFH/

Το 2003, η Beyoncé κυκλοφόρησε το πρώτο της σόλο άλμπουμ, «Dangerously in Love», το οποίο την καθιέρωσε ως μια από τις μεγαλύτερες ποπ σταρ στον κόσμο. Με τραγούδια όπως το «Crazy in Love» και το «Baby Boy», η Beyoncé απέδειξε ότι μπορούσε να σταθεί μόνη της και να κατακτήσει την κορυφή των charts. Από τότε, η Beyoncé έχει κυκλοφορήσει μια σειρά από επιτυχημένα άλμπουμ, το καθένα με το δικό του μοναδικό ήχο και μήνυμα. Το «Lemonade» (2016) ήταν ένα ορόσημο στην καριέρα της Beyoncé, ένα οπτικό άλμπουμ που αφηγήθηκε την ιστορία μιας γυναίκας που αντιμετωπίζει την απιστία και την προδοσία, αλλά τελικά βρίσκει τη δύναμη να συγχωρέσει και να προχωρήσει.

Οι ζωντανές εμφανίσεις της Beyoncé είναι θρυλικές, γεμάτες ενέργεια, πάθος και θεαματικά εφέ. Έχει εμφανιστεί σε μερικές από τις μεγαλύτερες σκηνές του κόσμου, όπως το Super Bowl halftime show και το Coachella, όπου έγινε η πρώτη μαύρη γυναίκα που ήταν επικεφαλής του φεστιβάλ.

https://www.instagram.com/reel/C6sLsuURWiv/

«Φαντάσου να ξυπνάς και να είσαι η Beyoncé»

Ας σταθούμε τώρα λίγο στο σχόλιο του follower και ας δούμε πώς είναι να είσαι Beyoncé και να επαναπροσδιορίζεις συνεχώς τα όρια της μουσικής και της performance.

Η 43χρονη καλλιτέχνης, ξυπνάει κάθε πρωί με έναν σκοπό. Είτε πρόκειται για πρόβες για μια επερχόμενη περιοδεία, είτε για ηχογραφήσεις στο στούντιο, είτε για την επιμέλεια της δικής της σειράς ρούχων, η μέρα της είναι γεμάτη με προκλήσεις και στόχους τους οποίους δεν αφήνει «για αύριο». Ούσα τελειομανής αποδεικνύει συνεχώς πως δεν αφήνει τίποτα στην τύχη. Κάθε τραγούδι, κάθε βίντεο κλιπ, κάθε ζωντανή εμφάνιση είναι προσεκτικά σχεδιασμένη και εκτελεσμένη με απόλυτη ακρίβεια.

https://www.instagram.com/p/CxF9-zIrXNL/

Παρά το απαιτητικό της πρόγραμμα, είναι μια αφοσιωμένη σύζυγος και μητέρα. Η σχέση της με τον Jay-Z είναι μια από τις πιο ισχυρές στη μουσική βιομηχανία, και τα τρία τους παιδιά, η Blue Ivy, ο Sir και η Rumi, είναι η μεγαλύτερη πηγή χαράς και έμπνευσής της.

Φαντάσου να ξυπνάς και να είσαι η πολλά παραπάνω από μια διασημότητα. Να είσαι όπως εκείνη μια φωνή για τους αδύναμους, μια υπέρμαχος της ισότητας και της δικαιοσύνης. Να χρησιμοποιείς κάθε σου πλατφόρμα για να ευαισθητοποιήσεις τον κόσμο για σημαντικά ζητήματα, όπως η φυλετική ανισότητα, η βία κατά των γυναικών και η σημασία της εκπαίδευσης.

Σαφέστατα και εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο θαυμάζουν τη Beyoncé για το ταλέντο, την ομορφιά, τη δύναμη και την επιτυχία της. Δεν είναι και λίγο να αποτελεί πρότυπο για τις γυναίκες, ιδιαίτερα για τις νεαρές μαύρες γυναίκες, που βλέπουν σε αυτήν μια απόδειξη ότι μπορούν να πετύχουν οτιδήποτε ονειρεύονται.

Ναι, το να ξυπνάς και να είσαι η Beyoncé είναι κάτι το ασύλληπτο για τους περισσότερους από εμάς. Αλλά η ιστορία της μας διδάσκει ότι με σκληρή δουλειά, πάθος και πίστη στον εαυτό μας, μπορούμε όλοι να δημιουργήσουμε τη δική μας μοναδική κληρονομιά.

https://www.instagram.com/p/C1JQVQ2ukpA/

Φαντάσου να «ακολουθήσεις» αυτές τις 43 ατάκες της Beyoncé

«Η δύναμη δεν σου δίνεται. Πρέπει να την πάρεις»

«Δεν μου αρέσει να επαναλαμβάνομαι. Μου αρέσει να εξελίσσομαι»

«Ονειρεύομαι μεγάλα και παίζω σκληρά»

«Είμαι μια γυναίκα φαινόμενο. Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι που δεν μπορώ να κάνω»

«Η τελειότητα είναι βαρετή. Είναι οι ατέλειες που μας κάνουν όμορφους»

«Κάνε ό,τι σε κάνει ευτυχισμένο, ό,τι σε κάνει να νιώθεις καλά»

«Η επιτυχία είναι το καλύτερο αξεσουάρ»

«Το πιο ελκυστικό πράγμα που μπορεί να έχει μια γυναίκα είναι η αυτοπεποίθηση»

«Δεν είμαι αφελής. Ξέρω ότι ο σεξισμός, ο ρατσισμός, η ομοφοβία και άλλες μορφές διακρίσεων υπάρχουν. Αλλά δεν πρόκειται να αφήσω τίποτα να με σταματήσει»

«Είμαι υπερήφανη που είμαι μαύρη γυναίκα. Είμαι υπερήφανη για την κληρονομιά μου και την κουλτούρα μου»

«Πιστεύω στη δύναμη της προσευχής και της θετικής σκέψης»

«Η ζωή είναι πολύ μικρή για να μην κυνηγάς τα όνειρά σου»

«Μην αφήνεις κανέναν να σου πει τι μπορείς ή τι δεν μπορείς να κάνεις»

«Η μεγαλύτερη εκδίκηση είναι η τεράστια επιτυχία»

«Όταν είμαι στη σκηνή, νιώθω σαν να είμαι στο σπίτι μου»

«Η μουσική είναι η ψυχή μου»

«Δεν φοβάμαι να είμαι ευάλωτη»

«Η αγάπη είναι το πιο ισχυρό συναίσθημα στον κόσμο»

«Η οικογένειά μου είναι τα πάντα για μένα»

«Η ευγνωμοσύνη είναι το κλειδί για την ευτυχία»

«Μάθε από τα λάθη σου και προχώρα μπροστά»

«Ποτέ μην τα παρατάς, ακόμα και όταν τα πράγματα δυσκολεύουν»

«Η σκληρή δουλειά πάντα ανταμείβεται»

«Γιόρτασε τις διαφορές σου»

«Η ομορφιά είναι υποκειμενική»

«Η ευγένεια είναι πάντα στη μόδα»

«Η γνώση είναι δύναμη»

«Η μουσική μπορεί να αλλάξει τον κόσμο»

«Η φαντασία είναι πιο σημαντική από τη γνώση»

«Η ζωή είναι ένα ταξίδι, όχι ένας προορισμός»

«Η αγάπη για τον εαυτό σου είναι η αρχή ενός δια βίου ρομαντισμού»

«Είμαστε όλοι συνδεδεμένοι»

«Η αλλαγή ξεκινά από μέσα μας»

«Η ελπίδα είναι ένα ισχυρό πράγμα»

«Η μουσική είναι μια παγκόσμια γλώσσα»

«Η φιλία είναι ένας θησαυρός»

«Το γέλιο είναι η καλύτερη θεραπεία»

«Η ζωή είναι πολύ μικρή για να κρατάς κακία»

«Η ευτυχία είναι μια επιλογή»

«Η καλοσύνη είναι δωρεάν, σκόρπισέ την παντού»

«Το θάρρος είναι να αντιμετωπίζεις τους φόβους σου»

«Η ειλικρίνεια είναι η καλύτερη πολιτική»

«Ζήσε τη ζωή σου στο έπακρο»

https://www.instagram.com/p/C96W0BwRC6e/