Η τεράστια περιουσία που έλαβε ο πρίγκιπας William! Αποκαλύφθηκε ο ετήσιος μισθός του

Πατούλια Κατερίνα
Η τεράστια περιουσία που έλαβε ο πρίγκιπας William! Αποκαλύφθηκε ο ετήσιος μισθός του

Και δεν μιλάμε καθόλου για τον μισθό του από το Παλάτι αλλά για έναν μισθό και μια περιουσία που ο πρίγκιπας William έλαβε μετά την ενθρόνηση του πατέρα του. 

Ο πρίγκιπας William έλαβε ένα τεράστιο εισόδημα 30 εκατομμυρίων δολαρίων από την περιουσία του στο Δουκάτο της Κορνουάλης κατά το οικονομικό έτος 2023-2024. Tι είναι όμως το Duchy και πώς επηρεάζει την προσωπική και οικογενειακή περιουσία του William;

Το Δουκάτο της Κορνουάλης με περιουσία 1 δισεκατομμυρίου λιρών!

Σύμφωνα με τις εκθέσεις, το Δουκάτο της Κορνουάλης - το κτήμα που κληρονόμησε ο 42χρονος William, από τον πατέρα του, βασιλιά Κάρολο Γ', όταν εκείνος ανέβηκε στον θρόνο τον Σεπτέμβριο 2022 — συγκέντρωσε πλεόνασμα 23,6 εκατομμυρίων λιρών (30,4 εκατομμύρια δολάρια) από τις επενδύσεις του, σύμφωνα με την τελευταία ετήσια έκθεσή του.

Μαζί με το κτήμα, ο Γουίλιαμ έλαβε τον τίτλο του Δούκα της Κορνουάλης, ενώ στην εν λόγω έκθεση αποκαλήφθηκε πως ο δεύτερος στη διαδοχή του βρετανικού θρόνου, έλαβε και τον τίτλο του Προστάτη της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, τίτλο που κατείχε προηγουμένως η γιαγιά του, η βασίλισσα Ελισάβετ Β'.

Επιπλέον, του έχει δοθεί εξουσία στη Φιλανθρωπική οργάνωση Ουαλών Φρουρών και τη Βασιλική Αγροτική Ένωση της Κορνουάλης και ορίστηκε πρόεδρος του Συλλόγου Victoria Cross and George Cross.

Ο Σύλλογος Victoria Cross and George Cross αποδίδει την υψηλότερη στρατιωτική τιμή σε πολίτες και στρατιωτικό προσωπικό.

Tι είναι όμως το Duchy που μεγαλώνει την προσωπική περιουσία του Δούκα της Κορνουάλης τα τελευταία 700 χρόνια;

Επίσημα, το Duchy είναι μια ιδιωτική περιουσία που καλύπτει τον William, την Kate Middleton και τα τρία παιδιά τους για τις «επίσημες, φιλανθρωπικές και ιδιωτικές δραστηριότητές τους».

Η εκτεταμένη περιουσία εκτιμάται σε περισσότερο από 1 δισεκατομμύριο δολάρια και ιδρύθηκε το 1337 από τον βασιλιά Εδουάρδο Γ' για να παρέχει κεφάλαια για τον διάδοχο του θρόνου για τις επόμενες γενιές - κεφάλαι που αποτελούν προσωπική περιουσία. Φυσικά, το Duchy ως ιδιοκτησία, καλύπτει περίπου 205 τετραγωνικά μίλια γης σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο περιλαμβάνει πάνω από 20 κομητείες.

Σύμφωνα με την έκθεση του 2023, το Duchy αποτελείται από «αρόσιμες και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις, οικιστικά και εμπορικά ακίνητα, καθώς και δάση, ποτάμια, λατομεία και ακτές».

Η διαχείριση του Δουκάτου γίνεται με τρόπο οικονομικά βιώσιμο και με ουσιαστική αξία για την τοπική κοινωνία.

Ο Δούκας της Κορνουάλης καταβάλλει οικειοθελώς φόρο εισοδήματος για το ετήσιο πλεόνασμα εσόδων που λαμβάνει, αφού αφαιρέσει τις δαπάνες που σχετίζονται με τις επιχειρήσεις και η περιουσία απαλλάσσεται από τον εταιρικό φόρο, καθώς δεν αποτελεί ξεχωριστό νομικό πρόσωπο.

https://www.instagram.com/p/C9URv0MCGRi/

Το έτος 2023 – 2024 σηματοδοτεί την πρώτη φορά που ο William και η οικογένειά του είδαν το πλήρες πλεόνασμα της περιουσίας να περνά στα χέρια τους.

Πέρυσι, το Δουκάτο συγκέντρωσε περίπου 29 εκατομμύρια δολάρια, αν και ο Γουίλιαμ είδε μόνο ένα μέρος από αυτά επειδή κληρονόμησε τον τίτλο και την περιουσία στα μισά του οικονομικού έτους. Από τα 29 εκατομμύρια δολάρια, έφερε στο σπίτι λίγο περισσότερα από 7,4 εκατομμύρια δολάρια αφού η περιουσία ζήτησε να κρατήσει περισσότερα από 8,67 εκατομμύρια δολάρια από την περικοπή του για «σκοπούς κεφαλαίου κίνησης».

Το Duchy στα χρόνια που προστάτης του ήταν ο Κάρολος, ασχολήθηκε ως ίδρυμα και ως κοινωνία ολόκληρη με τρόπο που ο τότε πρίγκιπας ήθελε και με βάση τα ενδιαφέροντά του.

https://www.instagram.com/p/CDmA8plAL0I/