Ο Βασιλιάς Κάρολος διέκοψε τις διακοπές του και με 4 λέξεις μίλησε για την υγεία του

Ο Βασιλιάς Κάρολος διέκοψε τις διακοπές του και με 4 λέξεις μίλησε για την υγεία του
Instagram/ @theroyalfamily

Αυτή είναι μία από τις ελάχιστες φορές που ο Βασιλιάς Κάρολος μιλά για την κατάσταση της υγείας του, εν μέσω μάχης με τον καρκίνο. 

Ο Βασιλιάς Κάρολος μας έδωσε ένα σπάνιο update για την κατάσταση της υγείας του, κάτι το οποίο πράγματι δεν κάνει καθόλου συχνά. Ο ίδιος μοιράζεται ανεπίσημα μια μικρή «καλή» είδηση, όσο μπορεί να είναι καλή, καθώς συνεχίζει τη θεραπεία και τη μάχη του με τον καρκίνο.

Νωρίς το απόγευμα της Τρίτης, ο Βασιλιάς Κάρολος έφτασε στο Σάουθπορτ για να συναντήσει τα παιδιά και τις οικογένειες όσων επέζησαν από την επίθεση με μαχαίρι σε σχολή χορού στις 29 Ιουλίου.

Ο 75χρονος Βασιλιάς σταμάτησε για λίγο τις διακοπές του στη Σκωτία και ταξίδεψε μέχρι το Σάουθπορτ για να εκφράσει την υποστήριξή του στους πληγέντες και στις οικογένειές τους.

https://www.instagram.com/reel/C-5VH9_sQO1/

Ο μονάρχης καταχειροκροτήθηκε από το πλήθος καθώς έφτασε έξω από το δημαρχείο του Σάουθπορτ, όπου είχαν αφεθεί αφιερώματα στη μνήμη της Bebe King, έξι ετών, της Elsie Dot Stancombe, επτά ετών, και της Alice da Silva Aguiar, εννέα ετών, που έχασαν τη ζωή τους στην επίθεση, ενώ άλλοι οκτώ τραυματίστηκαν.

https://www.instagram.com/p/C-5oeUIsWPj/

Ο πρίγκιπας William δεν θέλει ο Harry να είναι παρών στη στέψη του και ο λόγος είναι κατανοητός

Η ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας του Καρόλου με 4 λέξεις

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με το πλήθος, ο Βασιλιάς Κάρολος σταμάτησε για να σφίξει το χέρι και να μιλήσει με κάποια άτομα από το κοινό. Ανάμεσα σε όσους βρίσκονταν εκεί, η 43χρονη Linsey Hislop τον ρώτησε για την υγεία του και πώς αισθάνεται, καθώς συνεχίζει να υποβάλλεται σε θεραπεία για τον καρκίνο.

Ο ίδιος απάντησε «Δεν είμαι πολύ άσχημα», χωρίς να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες για την κατάσταση της υγείας του.

Το νέο αυτό update έρχεται μετά τη διάγνωση του 75χρονου με μια ανώνυμη μορφή καρκίνου τον Φεβρουάριο. Αν και από τότε υποβάλλεται σε θεραπεία, ο Κάρολος έχει μοιραστεί μόνο περιστασιακά νέα για την υγεία του με το κοινό.

Τον Μάιο, ενώ συνομιλούσε με έναν βετεράνο του βρετανικού στρατού, τον Aaron Mapplebeck, κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στο Μουσείο Αεροπορίας Στρατού, ο Κάρολος επιβεβαίωσε ότι είχε χάσει την αίσθηση της γεύσης εν μέσω της χημειοθεραπείας του. Δεν μοιράστηκε, όμως, αν οι επιπτώσεις θα ήταν προσωρινές.

Η επίσκεψη στο Μουσείο έγινε λίγο μετά την επιστροφή του στα δημόσια καθήκοντά του. Αν και είχε κάνει ένα βήμα πίσω μετά την αρχική του διάγνωση, αφήνοντας χρόνο για θεραπεία και ανάρρωση.

Το Παλάτι εξέφρασε επίσης την ευγνωμοσύνη της βασιλικής οικογένειας για τη συνεχή υποστήριξη που λαμβάνει από τον κόσμο. Άλλωστε, η διάγνωση του Καρόλου συνέπεσε με τη θεραπεία της ίδιας της Kate Middleton για μια ανώνυμη μορφή καρκίνου. «Οι Μεγαλειότητές τους παραμένουν βαθιά ευγνώμονες», ανέφερε τότε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.

Ενώ τόσο ο Κάρολος όσο και η Kate έκαναν ένα διάλειμμα από τις δημόσιες υποχρεώσεις νωρίτερα φέτος, εμφανίζονται και οι δύο δημοσίως με μεγαλύτερη συχνότητα τους τελευταίους μήνες.