Στο νέο του ξεκίνημα ο πρίγκιπας George συνεχίζει την κληρονομιά της οικογένειάς του

Πατούλια Κατερίνα
RICHARD POHLE

Ο πρίγκιπας George ακολουθεί τα χνάρια του προπάππου του πρίγκιπα Φίλιππου αλλά και του πατέρα του William.

Ο πρίγκιπας George έκανε ένα νέο ξεκίνημα τιμώντας τις παραδόσεις της οικογένειάς του.

Ο 11χρονος που αγαπάει τα αεροπλάνα και τα ελικόπετρα από μικρό παιδί, παρακολούθησε το πρώτο του μάθημα πτήσης.

Από μωρό ο George βρισκόταν μέσα σε αεροσκάφη

Το μεγαλύτερο παιδί του πρίγκιπα και της πριγκίπισσας της Ουαλίας, και δεύτερος στη διαδοχή του θρόνου της Βρετανίας, πέταξε με έναν εκπαιδευτή καθώς οι γονείς του παρακολουθούσαν από το έδαφος στο αεροδρόμιο White Waltham κοντά στο Maidenhead, στο Berks, 20 λεπτά με το αυτοκίνητο από το σπίτι της οικογένειας στο Windsor.

Η Kate φωτογραφίζει τον πρίγκιπα George για τα 11α γενέθλιά του, όμως το κοινό αντιδρά στην πόζα

Σύμφωνα με τη Sun, ο George απόλαυσε ένα μάθημα μιας ώρας στο αεροδρόμιο την τελευταία μέρα των καλοκαιρινών διακοπών του σχολείου την περασμένη εβδομάδα.

Ο πρίγκιπας, ο οποίος είναι δεύτερος στη σειρά για τον θρόνο, στη συνέχεια χαλάρωσε με τον William και την Kate στο κλαμπ του αεροδρομίου, το West London Aero Club.

Σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα, ο George θα μπορεί σε 5 χρόνια, μόλις συμπληρώσει 16 έτη ζωής να πετάξει και μόνος του.

Ο πρίγκιπας φαίνεται πιθανό να θέλει να ακολουθήσει την ιστορία της βασιλικής οικογένειας. Ο προπάππους του, πρίγκιπας Φίλιππος, ξεκίνησε την πτητική του εκπαίδευση το 1952 στο White Waltham και μπήκε στη Βασιλική Αεροπορία το 1953.

Ο πατέρας του George, ο πρίγκιπας William, ξεκίνησε να εκπαιδεύεται ως πιλότος Έρευνας και Διάσωσης το 2009, η πρώτη του βάση ήταν στην κοιλάδα RAF στο Anglesey το 2010 και ανέλαβε να πραγματοποιήσει την επόμενη εκπαίδευσή του στα νησιά Falkland.

Στη συνέχεια, ο William επανεκπαιδεύτηκε για να γίνει πιλότος Air Ambulance και εργάστηκε για την East Anglian Air Ambulance από τον Μάρτιο του 2015 έως τον Ιούλιο του 2017.

Μόλις αυτή την εβδομάδα, ο διάδοχος του θρόνου μοιράστηκε ότι «θα ήθελε πολύ να πετάξει με ελικόπτερα» και πάλι, καθώς επισκέφθηκε την έδρα του Wales Air Ambulance στο Llanelli της Νότιας Ουαλίας.

Ο μελλοντικός Βασιλιάς μίλησε για το πόσο του έλειψε ο ρόλος και πρότεινε να επιστρέψει και να ενταχθεί στο Wales Air Ambulance έστω για ένα Σαββατοκύριακο.

«Δεν μπορώ να σταματήσω να μιλάω για ελικόπτερα και ιατρικά κιτ και όλα αυτά, ξέρω πως πέρασαν τα χρόνια αλλά μου λείπουν όλα. Είμαι πολύ πρόθυμος να μείνω λίγο περισσότερο.

Σκέφτομαι ότι μπορεί να επιστρέψω για ένα Σαββατοκύριακο κάποια στιγμή. Είδα την ομάδα του Κάρντιφ πριν από λίγο και τους είπα ότι θα επιστρέψω και θα κάνουμε επανένωση», είπε ο Will.

Η βασιλική οικογένεια των πιλότων

Πάντως και ο βασιλιάς Κάρολος είναι επίσης πλήρως καταρτισμένος πιλότος της RAF, ενώ ο Δούκας του York υπηρέτησε στο Βασιλικό Ναυτικό ως πιλότος ελικοπτέρου και εκπαιδευτής.

Ο θείος του Τζορτζ, ο δούκας του Σάσεξ, πρίγκιπας Harry ήταν πιλότος ελικοπτέρου Απάτσι και υπηρέτησε στον στρατό για δέκα χρόνια, κατά τη διάρκεια των οποίων πραγματοποίησε δύο περιοδείες στο Αφγανιστάν.

«Ολοκλήρωσα τη χημειοθεραπεία»: Τα συγκινητικά πλάνα στο βίντεο -εξομολόγηση της Kate Middleton

H δήλωση του William έδειξε πάντως πως και στο σπίτι τα πράγματα πηγαίνουν καλύτερα, μετά την ολοκλήρωση και των χημειοθεραπειών της Kate.

«Καθώς το καλοκαίρι φτάνει στο τέλος του, δεν μπορώ να σας πω πόσο μεγάλη ανακούφιση είναι που επιτέλους ολοκλήρωσα τη χημειοθεραπεία μου. Οι τελευταίοι εννέα μήνες ήταν απίστευτα δύσκολοι για εμάς ως οικογένεια. Η ζωή όπως την ξέρετε μπορεί να αλλάξει σε μια στιγμή και έπρεπε να βρούμε έναν τρόπο να πορευτούμε», ήταν τα πρώτα της λόγια της 42χρονης.

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης