«Σ΄αυτόν τον γάμο ήμασταν τρεις» αλλά η Diana είχε παραδεχθεί με 5 λέξεις πώς πλήγωσε τους γιους της

«Σ΄αυτόν τον γάμο ήμασταν τρεις» αλλά η Diana είχε παραδεχθεί με 5 λέξεις πώς πλήγωσε τους γιους της
AP1988

«Τι έκανα στα παιδιά μου;». Ο λόγος που η αδικοχαμένη πριγκίπισσα Diana έκανε αυτή τη δήλωση. 

Η αποκαλυπτική συνέντευξη της αδικοχαμένης πριγκίπισσας Diana στον Martin Bashir στο Panorama το 1995 άφησε βαθιά σημάδια, όχι μόνο στη δημόσια εικόνα της βασιλικής οικογένειας, αλλά και στην προσωπική της σχέση με τους γιους της, William και Harry.

«Σε αυτή τη σχέση ήμασταν 3» είχε πει η Diana και πώς η Camilla θέλησε να «κλέψει» και κάτι ακόμα

Στη συνέντευξη αυτή, η Diana μίλησε ανοιχτά για τις δυσκολίες του γάμου της με τον Κάρολο, αναφερόμενη ακόμη και στη σχέση του με την Καμίλα και το περιβόητο «σε αυτόν τον γάμο ήμασταν τρεις».

Ωστόσο, οι αποκαλύψεις που πλήγωσαν περισσότερο τον William ήταν αυτές που αφορούσαν στην προσωπική ζωή της ίδιας, και συγκεκριμένα στην εξομολόγησή της ότι είχε ερωτευτεί τον James Hewitt.

Η Καμίλα γίνεται 77 ετών αλλά στο πάρτι για τα 50α της γενέθλια η Diana είχε κλέψει τις εντυπώσεις

Ο πρίγκιπας William, ήταν μόλις 13 ετών τότε, και παρακολούθησε τη συνέντευξη μόνος του. Όσο για την αντίδρασή του; Ο οικονόμος του εκείνη την ημέρα τον βρήκε να κλαίει απαρηγόρητα, νιώθοντας προδομένος από τη μητέρα του. Ο συγγραφέας και ιστορικός Robert Lacey έγραψε για την καθοριστική αυτή στιγμή στο βιβλίο του «Battle of Brothers» και αναφέρθηκε στην οργή και την απογοήτευση του William, ο οποίος δεν μπορούσε να καταλάβει γιατί η μητέρα του επέλεξε να εκθέσει τόσο πολύ δημόσια την προσωπική της ζωή -όπως ακριβώς είχε κάνει και ο πατέρας του έναν χρόνο νωρίτερα.

Η μετάνοια της Diana

Η Diana, συντετριμμένη από την αντίδραση του γιου της, εξομολογήθηκε στη φίλη της Simone Simmons την απελπισία της. «Τι έκανα στα παιδιά μου;», αναρωτιόταν, συνειδητοποιώντας τον πόνο που είχε προκαλέσει στους γιους της. Παρόλο που ο William τής ζήτησε συγγνώμη την επόμενη μέρα, η Diana ένιωθε ότι η ζημιά ήταν ίσως ανεπανόρθωτη. Ο Harry, αν και μικρότερος, επηρεάστηκε εξίσου από τις αποκαλύψεις της μητέρας του, ειδικά αυτές που αφορούσαν τον James Hewitt. Οι φήμες ότι ο Hewitt ήταν ο πραγματικός πατέρας του τον στοίχειωναν για χρόνια, όπως αποκάλυψε και ο ίδιος στα απομνημονεύματά του «Spare».

Spare: Είναι ένα καλό βιβλίο η αυτοβιογραφία του πρίγκιπα Harry; Ναι είναι αλλά κάτι μας θυμίζει

Η Diana και ο James ξεκίνησαν μια πενταετή σχέση το 1986. Τα κόκκινα μαλλιά του πρώην αξιωματικού του Household Cavalry οδήγησαν σε αβάσιμες φήμες ότι ήταν ο πατέρας του πρίγκιπα Harry. «Μια αιτία αυτής της φήμης ήταν τα φλογερά κόκκινα μαλλιά του ταγματάρχη Hewitt. Οι αναγνώστες των ταμπλόιντ ενθουσιάζονταν με την ιδέα ότι το μικρότερο παιδί του πρίγκιπα Καρόλου δεν ήταν παιδί του πρίγκιπα Καρόλου. Δεν μπορούσαν να χορτάσουν αυτό το "αστείο", για κάποιο λόγο. Ίσως τους έκανε να αισθάνονται καλύτερα για τη ζωή τους το γεγονός ότι η ζωή ενός νεαρού πρίγκιπα ήταν γελοία. Ακόμα κι αν, η μητέρα μου γνώρισε τον ταγματάρχη Hewitt παρά πολύ καιρό μετά τη γέννησή μου, η ιστορία ήταν απλά πολύ καλή για να την παρατήσουν».

Χρόνια μετά, το μόνο σίγουρο είναι πως η συνέντευξη της Diana στο Panorama ήταν μια κίνηση απελπισίας μιας γυναίκας που ένιωθε παγιδευμένη σε έναν δυστυχισμένο γάμο. Ωστόσο, οι συνέπειες αυτής της απόφασης ήταν βαριές, ειδικά για τους γιους της, οι οποίοι βρέθηκαν ξαφνικά στο επίκεντρο μιας δημόσιας διαμάχης που δεν είχαν επιλέξει. Και κατά το «Spare ...Ευαγγέλιον» και τη δεύτερη και τρίτη ανάγνωσή του, μιλάμε για πληγές που ίσως δεν επουλώθηκαν ποτέ πλήρως.