Ο Πρίγκιπας William αναφέρθηκε δημόσια στον Harry για πρώτη φορά μετά από 5 χρόνια

Γεωργία Βλαχοπούλου

Μετά την αμήχανη συνάντησή τους στην κηδεία του θείου τους τον Αύγουστο, ο William μίλησε σε ντοκιμαντέρ του για τον Harry.

Ο πρίγκιπας William έδωσε επιτέλους στον αποξενωμένο αδερφό του Harry το πρώτο δημόσιο «νεύμα» εδώ και χρόνια - περίπου 5 - μιλώντας στο επερχόμενο ντοκιμαντέρ του, «Prince William: We Can End Homelessness», που θα προβληθεί στο ITV, για μια ανάμνηση που είχε με τον αδερφό του και τη μητέρα τους, την πριγκίπισσα Diana.

Η Kate Middleton ετοιμάζει την ετήσια χριστουγεννιάτικη γιορτή κι αυτό είναι ένα θετικό σημάδι

Η δημόσια αναφορά του William στον Harry

Όπως ανέφερε ο ίδιος θυμάται την μητέρα τους να πηγαίνει εκείνον και τον αδερφό του στο The Passage, μια φιλανθρωπική οργάνωση που υποστηρίζει ανθρώπους που είναι άστεγοι.

Υπενθυμίζοντας πώς η ζεστασιά της Diana έκανε τους πάντες να νιώθουν ασφάλεια, ο William θυμήθηκε την επίσκεψη αυτή ως ένα ισχυρό μάθημα που διαμόρφωσε την κατανόησή του για τον κόσμο και κάτι που τελικά τον οδήγησε να ξεκινήσει αυτή την πρωτοβουλία για τους άστεγους ανθρώπους.

«Πήρε τον Harry και εμένα... και τους δύο εκεί. Πρέπει να ήμουν 11 εκείνη την εποχή, ίσως και 10», λέει ο William στην επερχόμενη εκπομπή του για τις προσπάθειές του να τερματίσει την έλλειψη στέγης.

Αναλογιζόμενος την επίσκεψη του 1993 στη φιλανθρωπική οργάνωση The Passage στο Λονδίνο, θυμάται: «Δεν είχα ξαναπάει σε κάτι τέτοιο και ήμουν λίγο ανήσυχος για το τι να περιμένω».

Περιγράφοντας τη φυσική ικανότητα της Diana να διευκολύνει τους γύρω της, ο William πρόσθεσε:

«Η μητέρα μου έκανε τα συνηθισμένα της, κάνοντας τους πάντες να αισθάνονται χαλαροί, να γελούν και να αστειεύονται με όλους. Θυμάμαι εκείνη τη στιγμή σκέφτηκα κάπως, "Λοιπόν, αν κανείς δεν έχει σπίτι, όλοι θα είναι πολύ στεναχωρημένοι". Αλλά ήταν απίστευτο πόσο χαρούμενο περιβάλλον ήταν».

Οι 10 μεγαλύτερες θεωρίες συνωμοσίας στην σύγχρονη ιστορία

Αυτή ήταν και η πρώτη φορά εδώ και χρόνια που ο πρίγκιπας William, ο διάδοχος του θρόνου, αναφέρεται δημόσια στον αδερφό του, Harry, από τότε που ξεκίνησε η ρήξη του με την κυκλοφορία του Spare, αλλά και νωρίτερα με τη συνέντευξη που εκείνος και η Meghan Markle είχαν δώσει στην Oprah και την απόφασή τους να φύγουν από το παλάτι.

Τότε, το 2020 και μετά την ανακοίνωση του Harry και της Meghan πως θέλουν να παραιτηθούν από τα βασιλικά τους καθήκοντα ο Πρίγκιπας William είχε δηλώσει για την ανακοίνωση του αδερφού και της νύφης του, μέσω των Sunday Times:

«Έχω βάλει το χέρι μου γύρω από τον αδερφό μου όλη μας τη ζωή και δεν μπορώ να το κάνω πια. Είμαστε ξεχωριστές οντότητες. Είμαι λυπημένος για αυτό. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε, και το μόνο που μπορώ να κάνω, είναι να προσπαθήσω να τους υποστηρίξω και να ελπίζω ότι θα έρθει η στιγμή που όλοι τραγουδάμε από την ίδια σελίδα».

Αυτή τη στιγμή, ο Πρίγκιπας της Ουαλίας ξεκίνησε ένα πενταετές πρόγραμμα που ονομάζεται Homewards ως φόρο τιμής στην αείμνηστη μητέρα του, Diana, και μια δέσμευση για την αντιμετώπιση κοινωνικών ζητημάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η τελευταία συνάντηση William - Harry

Η αναφορά του William στον Harry πάντως, δεν γνωρίζουμε αν σημαίνει πως τα δυο αδέρφια θα έρθουν - ή έχουν έρθει - πιο κοντά.

Στην τελευταία τους συνάντηση τον Αύγουστο, στην κηδεία του θείου τους, λόρδου Robert Fellowes, οι δυο τους έμοιαζαν σαν δυο ξένοι στον χώρο σύμφωνα με πηγές.

«Ο William και ο Harry ήταν και οι δύο εκεί, αλλά δεν τους είδαμε ποτέ να μιλούν μεταξύ τους και κρατούσαν αποστάσεις», είπε ένας από τους παρευρισκόμενους, ενώ η τελευταία φορά που William και Harry είχαν βρεθεί στον ίδιο χώρο πριν από την κηδεία του θείου τους ήταν τον Μάιο του 2023, στη στέψη του πατέρα τους, Βασιλιά Καρόλου.

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης