Μαρία Μπεκατώρου: «Θα ‘θελα παιδί, αλλά η ηλικία δεν είναι με το μέρος μου»
Η μεγάλη διάσημη, ενός μικρού καναλιού
Η Μαρία είναι η ελληνική απάντηση στο αμερικάνικο όνειρο. Μετά από δύο δεκαετίες στην περιφερειακή τηλεόραση, που πολλές φορές χαρακτηρίστηκε και λούμπεν, η Μαρία συνέχιζε και έβγαινε χαμογελαστή, γλυκιά χωρίς ίχνος γκρίνιας και μιζέριας, όπως συνήθως συσσωρεύουν μέσα τους, όσοι θεωρούν ότι αδικήθηκαν και ότι απλώς δεν κοιμήθηκαν με τους σωστούς ανθρώπους για να ανέβουν κατηγορία. Η Μαρία ήταν ευχαριστημένη με αυτά, τα λίγα που είχε. Δεν προσποιήθηκε ότι είναι κάτι περισσότερο από αυτό που δείχνει, δεν θεώρησε ότι είναι ικανότερη και καλύτερη από κάποιους άλλους και όταν τελικά κάνεις με επιτυχία αυτό που κάνεις, όπου και ό,τι και αν είναι, η δικαίωση θα σε βρει. Όπως βρήκε και τη Μαρία.
Αν κάποια κερδίζει τον τίτλο "το κορίτσι της διπλανής πόρτας", δεν είναι ούτε η Φαίη Σκορδά, ούτε η Σίσσυ Χρηστίδου, ούτε κατά διάνοια η Ελένη, αυτή είναι η Μαρία. Ακόμη και αν της μιλήσεις για πρώτη φορά στη ζωή σου (όπως εγώ) νιώθεις οικεία και γλυκά μαζί της.
Η μακροβιότερη παρουσιάστρια πρωινής εκπομπής (ξεπερνά την Μενεγάκη κατά ένα χρόνο) κάνει πρεμιέρα στο queen.gr
Τελικά αποδείχτηκε συνετό που δεν έφυγες από μικρό κανάλι μια και τα μεγάλα διώχνουν πλέον κόσμο.
Εγώ δεν είχα αυτό στο μυαλό μου, όταν ήμουν πιστή στο Τηλεάστυ, αλλά ναι ήμουν σωστή στην επιλογή μου αν και έγινε με γνώμονα το συναίσθημα και όχι τη λογική.
Τι ποσοστό από αυτό που βλέπουμε στην τηλεόραση από σένα είναι ρόλος και τι όχι.
Αυτή τη δουλειά την κάνω χρόνια και δεν υπάρχει ρόλος. Είμαι αυτό που βλέπετε και δεν μπορώ να σου πω ποσοστά. Ίσως κάποιες φορές να μην είμαι τόσο καλά, αλλά σε γενικές γραμμές έτσι είμαι στην καθημερινότητά μου.
Είναι κουραστικό να είσαι πάντα χαρούμενη και ευδιάθετη; Είναι μέρος της δουλειάς ή είναι στάση ζωής;
Είναι στάσης ζωής εννοείται. Είναι θέμα χαρακτήρα και δεν είναι καθόλου θέμα δουλειάς. Από όταν μπήκα στη δουλειά ήμουν έτσι, μεγάλωσα μέσα σε αυτή τη δουλειά. Από μικρή όμως αντιμετώπιζα τα πάντα με αισιοδοξία. Πάντα βρίσκω κάτι για να είμαι χαρούμενη.
Δηλαδή δεν έχεις δουλέψει αλλού εκτός από την τηλεόραση;
Όχι κατευθείαν εκεί, απλά στο ξεκίνημα μου συνεργαζόμουν και με ένα μουσικό περιοδικό το Ποπ Κορν. Έκανα κάποιες συνεντεύξεις σε καλλιτέχνες.
Τελείωσες τις Ουρσουλίνες, την Ελληνογαλλική σχολή; Μεγάλωσες με αυστηρές αρχές;
Όχι καθόλου αυστηρά δεν μεγάλωσα, απλώς οι γονείς μου, επέλεξαν το συγκεκριμένο σχολείο για να μάθω να μιλάω καλά τα γαλλικά και με βοήθησε πάρα πολύ. Το σχολείο δεν είναι αυτό που φαντάζεται ο περισσότερος κόσμος. Κανονικό σχολείο ήταν, απλά υπήρχαν και μερικές καθηγήτριες που ήταν καθολικές καλόγριες και είχαμε και ένα μοναστήρι. Όταν ήμουν εγώ, ήταν μόνο θηλέων, μετά έγινε μεικτό. Δεν ήταν ιδιαίτερα αυστηρό, δεν μου άλλαξε τον χαρακτήρα.
Ξεκίνησες να δουλεύεις στο Τηλεάστυ το 1992. Πώς ήταν τότε;
Ήταν πολύ διαφορετικά, και εγώ ουσιαστικά ήμουν πολύ μικρή και βγήκα στον αέρα ξαφνικά. Έκανα καλλιτεχνικό ρεπορτάζ πριν και μια μέρα έφυγε η παρουσιάστρια και μου ζήτησαν να βγω εγώ. Τα πρώτα 10 λεπτά ήταν δύσκολα, αλλά τα θυμάμαι όλα με νοσταλγία.
Με 20 χρόνια δουλειάς καρφώνεσαι και στην ηλικία;
Είμαι 38 και δεν έχω πρόβλημα την λέω την ηλικία μου.
Λένε ότι γυναίκες που λένε την ηλικία τους είναι ικανές να πουν τα πάντα;
Δίκαιο έχουν, αλλά δεν είχα θέμα ποτέ. Άλλωστε τώρα η καινούργια μόδα είναι να την γράφουν τα περιοδικά, οπότε δεν μπορείς και να κρυφτείς. Προς το παρόν δεν με ενδιαφέρει, άμα μεγαλώσω μπορεί να την κρύβω, βλέπουμε. Πάντως δεν με νοιάζει να μάθουν οι άλλοι πόσο είμαι. Και τι έγινε, όλοι μεγαλώνουμε.
Από την εκπομπή σου στην αρχή πέρασαν όλοι οι καλλιτέχνες: Πλούταρχος Βανδή Κότσιρας κ.ά. Το έχεις παράπονο που δεν έρχονται πλέον;
Όχι δεν το έχω παράπονο, γιατί νομίζω ότι τότε ήταν άλλες εποχές. Οι δισκογραφικές εταιρίες έψαχναν και μικρότερα κανάλια για να πάνε οι καλλιτέχνες και να πάρουν αέρα. Βέβαια ήταν και περισσότεροι τότε οι καλλιτέχνες και οι εταιρίες δούλευαν και πιο πολύ και δεν υπήρχαν τα ρεάλιτι και το ιντερνέτ.
Σκέφτηκες να τους καλέσεις και σήμερα στην εκπομπή σου;
Δεν μπαίνω καν στη διαδικασία να τους καλέσω. Μόνο ο Χρήστος Χολίδης έρχεται. Γενικά δεν είμαι άνθρωπος που θέλω να ακούω όχι και σκέφτομαι ότι αν τους καλέσω θα μου πουν όχι και το προσπερνάω, άλλωστε έχω άλλες ισορροπίες πλέον και έχω καλεσμένους γιατρούς και άλλους ανθρώπους και περνάω καλά. Με αυτούς με έμαθε και με είδε ο κόσμος.
Ένιωσες δικαίωση που έκανες δική σου εκπομπή σε μεγάλο κανάλι.
Ένιωσα όχι δικαίωση, αλλά ότι η δουλειά μου τόσα χρόνια ωρίμασε και κάποιοι άνθρωποι το αναγνώρισαν και με εμπιστεύτηκαν και τους ευχαριστώ πολύ. Αν με ρώταγες ένα χρόνο πριν ότι θα έκανα εκπομπή στο Mega, θα σου έλεγα δεν είσαι με τα καλά σου.
Η δημοσιότητα έρχεται μαζί με τίμημα. Ποιο ήταν το δικό σου;
Δεν είχα κανένα. Ήμουν ευτυχισμένη με αυτό που έκανα και ήταν πηγή χαράς, ζωής και ενέργειας και η μεγαλύτερη ικανοποίηση ήταν ότι με αγάπησαν πολύ τα παιδιά.
Σε στεναχώρησε κάποιο σχόλιο;
Όχι δεν με στενοχώρησε κανένα. Είμαι ευγνώμων, τα περισσότερα ήταν θετικά και είμαι χαρούμενη.
Πόσα χρόνια είσαι παντρεμένη;
Εδώ και πέντε χρόνια.
Και δεν θέλησες ακόμη να κάνεις να κανείς παιδιά;
Θα ήθελα, αλλά περνάνε τα χρόνια και η ηλικία δεν είναι με το μέρος μου, αλλά πλέον οι γυναίκες αποφασίζουν μεγάλες να γίνουν μαμάδες, βοηθάει και η επιστήμη. Πάντως θα ήθελα κάποια στιγμή.
Γιατί σταμάτησες την ραδιοφωνική σου εκπομπή σου με τον Βαγγέλη Περρή;
Εγώ πήγα να αντικαταστήσω τη Γιολάντα Διαμαντή από τον Απρίλιο μέχρι τον Ιούλιο, οπότε στην ουσία ήταν περιορισμένου χρόνου η συνεργασία μας. Με τον Βαγγέλη όμως συναντιόμαστε, είναι δικός μου άνθρωπος είναι από τις σχέσεις που έγιναν για κάποιο λόγο.
Στεναχωρήθηκες που ο κύριος Καρατζαφέρης δεν μπήκε στη Βουλή;
Ναι βεβαίως, γιατί ξέρω τον αγώνα που κάνει τόσα χρόνια και πιστεύω ότι θα είναι ξανά στην πολιτική σκηνή σύντομα
Ενστερνίζεσαι τις πολιτικές απόψεις του;
Ναι σε γενικές γραμμές;
Οι απόψεις του κόμματος είναι συντηρητικές. Εσύ παραδείγματος χάρη τι γνώμη έχεις για το gay γάμο;
Εγώ δεν έχω πρόβλημα με αυτό. Έχω πάρα πολλούς φίλους gay και τους συμβουλεύομαι, με συμβουλεύονται , κάνουμε παρέα. Δεν έχω σκεφτεί το όλο θέμα με το γάμο, αλλά φαντάζομαι τον θέλουν για να εξασφαλίσουν κάποια νομικά θέματα. Αν δύο άνθρωποι αγαπιούνται μπορούν να κάνουν ότι θέλουν. Ποια είμαι εγώ που θα τους κρίνω.