Τραγωδία στη Χαλκιδική: Σε πνιγμό οφείλεται ο θάνατος της 8χρονης. Θλίψη και αναβρασμός στα social

Τραγωδία στη Χαλκιδική: Σε πνιγμό οφείλεται ο θάνατος της 8χρονης. Θλίψη και αναβρασμός στα social
Unsplash

Η ανακοίνωση της κατασκήνωσης για το 8χρονο κορίτσι και τα σενάρια που εξετάζονται. 

Από πνιγμό έχασε τη ζωή της 8χρονη που βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις της σε πισίνα κατασκήνωσης, στην Κρυοπηγή Χαλκιδικής, το μεσημέρι της Τρίτης 13 Αυγούστου. Συγκλονίζει ο θάνατος της 8χρονης, πένθος, θλίψη και αναβρασμός στα κοινωνικά δίκτυα.

Νωρίτερα σήμερα ολοκληρώθηκε η νεκροψία – νεκροτομή στην Ιατροδικαστική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης. Όπως προκύπτει από τα ευρήματα, ο θάνατος της 8χρονης οφείλεται σε πνιγμό, επιβεβαιώνοντας τις αρχικές πληροφορίες ότι εντοπίστηκε μόνο του μέσα στην πισίνα της κατασκήνωσης.

Mετά τη σύλληψη της ομαδάρχισσας -που αφέθηκε ελεύθερη κατόπιν προφορικής εντολής του εισαγγελέα-, συνελήφθη και ο 34χρονος «αρχηγός» της κατασκήνωσης. Ο άνδρας οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Κασσάνδρας, ενώ σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, η απουσία του κοριτσιού έγινε αντιληπτή, όταν η αρμόδια ομαδάρχισσα ξεκίνησε να κάνει καταμέτρηση των παιδιών από τα σπιτάκια. Τότε, σήμανε συναγερμός σε όλη την κατασκήνωση και ξεκίνησε επιχείρηση για τον εντοπισμό της 8χρονης. Το παιδί, όμως, εντοπίστηκε λίγο αργότερα νεκρό στην πισίνα.

Σχεδόν 12 ώρες μετά το τραγικό περιστατικό, η κατασκήνωση εξέδωσε ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση της κατασκήνωσης

«Την Τρίτη 13 Αυγούστου αφού είχε ολοκληρωθεί το μεσημεριανό φαγητό και οι κατασκηνωτές βρίσκονταν στα δωμάτια τους για την μεσημεριανή ανάπαυση διαπιστώθηκε ότι έλειπε μία κατασκηνώτρια. Αμέσως ειδοποιήθηκε το αρχηγείο της κατασκήνωσης και ομάδα στελεχών άρχισε να την αναζητά στους χώρους της κατασκήνωσης.

Η κατασκηνώτρια εντοπίστηκε στην πισίνα χωρίς να έχει τις αισθήσεις της. Στην κατασκηνώτρια παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες με τη μέθοδο της καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) και με τη χρήση απινιδωτή από το ιατρικό προσωπικό της κατασκήνωσης και το ΕΚΑΒ που καλέστηκε αμέσως στον χώρο.

Ασθενοφόρο μετέφερε την κατασκηνώτρια στο Κέντρο Υγείας Κασσάνδρας και κατόπιν στο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Θα θέλαμε να εκφράσουμε την βαθιά μας οδύνη για την απώλεια της κατασκηνώτριας μας και θα συνδράμουμε με κάθε τρόπο τις αρχές για τη διερεύνηση των συνθηκών του ατυχήματος».

Το βασικό ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί είναι πώς η 8χρονη κοπέλα κατέληξε στην πισίνα, έχοντας διαφύγει της προσοχής όλων. Το πρώτο σενάριο που εξετάζεται είναι να πήγε στην πισίνα της κατασκήνωσης αμέσως μετά το φαγητό, ενώ το δεύτερο να έφυγε από το δωμάτιό της την ώρα της κατάκλισης, όταν ο ναυαγοσώστης δεν ήταν εκεί.

Οργή στα social media

Ο θάνατος της 8χρονης έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με πολλούς χρήστες του διαδικτύου να εκφράζουν τόσο τη θλίψη για το τραγικό περιστατικό, όσο και οργή για το γεγονός που δεν μπορεί να συλλάβει ο ανθρώπινος νους.