Δεν πήρες προαγωγή; Τα 6 λάθη που κάνεις και μένεις στην ίδια θέση
Η επαγγελματική σου εξέλιξη εξαρτάται από σένα
Προσπαθείς υπερβολικά. Η φιλοδοξία σου είναι τόσο έντονη που φοβίζεις και τους συναδέλφους άρα γίνεσαι σχεδόν αντιπαθητική, αλλά και τον προϊστάμενό σου. Ρίξε τους τόνους γιατί δεν χρειάζεται να γνωρίζουν όλοι πόσο πολύ θες να γίνεις διευθύντρια.
Είσαι στο λάθος μέρος, τη λάθος στιγμή. Για να έχεις στόχο την προαγωγή πρέπει να γνωρίζεις πρώτα ότι σε αυτή την εταιρεία που εργάζεσαι υπάρχει η κατάλληλη θέση για εσένα και τα ταλέντα σου και έχεις κάποιες ενδείξεις ότι τυγχάνεις της εκτίμησης του αφεντικού σου.
Ζήτησες προαγωγή με επιχείρημα ότι είσαι πολύ καιρό στην εταιρεία. Το μεγαλύτερο λάθος είναι να θεωρήσεις πως το αφεντικό σου χρωστάει προαγωγή. Κανείς δεν σου χρωστάει τίποτα. Δεν στο οφείλουν, το κερδίζεις μόνη σου.
Ζήτησες προαγωγή χωρίς να έχεις στα χέρια σου μια σημαντική επιτυχία το τελευταίο διάστημα. Πριν μπεις στο γραφείο του πρέπει να πας έχεις επιχειρήματα. "Στο τελευταίο project κατάφερα να..." και εξηγείς χωρίς υπεροψία όσα πρόσφερεις στην εταιρεία.
Φέρεσαι ακατάλληλα. Παραπονιέσαι σε συναδέλφους, γκρινιάζεις διαρκώς για τις ώρες, αναφέρεσαι στα λίγα χρήματα που παρίνεις; Όλα αυτά φτάνουν στα αυτιά του αφεντικού και έτσι αυτόματα βγάζεις τον εαυτό σου από τη λίστα των προαγωγών.
Δεν έχεις επιμονή. Μπορεί όταν ξεκίνησες να θεώρησες πως σε ένα μήνα θα δουν το ταλέντο σου και θα σε προάγουν σε διευθυντικό πόστο, αλλά πρέπει να έμαθες πλέον πως η αξία σου για να φανεί θέλει χρόνο. Και ο χρόνος απαιτεί από σένα υπομονή, επιμονή και πολύ δουλειά. Μην βιαστείς να τα παρατήσεις.
Διαβάστε ακόμη:
9 μικρά αλλά αγχωτικά λάθη που όλες έχουμε κάνει στην καριέρα μας