Αν είσαι εργαζόμενη μητέρα η ευελιξία είναι η λέξη-κλειδί στη δουλειά σου - Τι άλλο να απαιτείς
Το ότι είσαι εργαζόμενη δεν σημαίνει ότι πρέπει να απαρνηθείς τον ρόλο της μητέρας στη δουλειά.
Το να είσαι εργαζόμενη μητέρα είναι ένα challenge από μόνο του. Υποχρεώσεις και deadlines στο γραφείο, απαιτήσεις και άπειρες δουλειές στο σπίτι με τα παιδιά. Από πού να το πιάσεις είναι η φάση πραγματικά.
Είσαι κι εσύ, όμως, γυναίκα, θέλεις να εργάζεσαι, να νιώθεις παραγωγική, αλλά και να φέρεις μια ισορροπία ανάμεσα στην επαγγελματική και οικογενειακή ζωή. Και αναρωτιέσαι πώς θα το κάνεις. Σίγουρα, ξεκινώντας από τη δουλειά. Θέτοντας εκεί τα όριά σου, ώστε να μπορείς να τα καταφέρνεις εξίσου καλά και στο σπίτι και στο γραφείο.
Work-life balance: Γιατί το να είσαι εργαζόμενη μητέρα δεν πρέπει να σε κάνει να ζεις γεμάτη ενοχές
Τα 3 πράγματα που κάθε μητέρα πρέπει να απαιτεί στη δουλειά της
Ευελιξία (αλλά να είσαι ξεκάθαρη με το τι σημαίνει αυτό για εσένα)
Ευελιξία για μια εργαζόμενη μαμά σημαίνει να κρατά σε ισορροπία την επαγγελματική και την οικογενειακή της ζωή. Και είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεται να έχεις στη δουλειά σου για να… τα φέρνεις όλα βόλτα. Πώς μεταφράζεται αυτό στην πράξη, όμως; Όλα εξαρτώνται από εσένα. Μπορείς να ζητήσεις remote μοντέλο εργασίας, δηλαδή 2 φορές την εβδομάδα τηλεργασία και 3 φορές να βρίσκεσαι στο γραφείο. Ή να μπορείς να φεύγεις στην ώρα που σε εξυπηρετεί το μεσημέρι -για να ικανοποιήσεις τις ανάγκες των παιδιών- και να συνεχίζεις στο σπίτι. Απλώς όλα ξεκαθάρισέ τα από την αρχή.
Συχνή επικοινωνία
Δεν μπορεί κανένας να σου απαγορεύσει να έχεις συχνή επικοινωνία με τα παιδιά σου, με την οικογένειά σου. Ούτε καν ο εργοδότης σου. Φρόντισε να το ξεκαθαρίσεις από νωρίς αυτό, γιατί σίγουρα… έχουν δει πολλά τα μάτια σου σε άλλες δουλειές, κι έχουν ακούσει και τα αυτιά σου. Προφανώς, βέβαια, και θα επικοινωνείς για σοβαρούς λόγους και όχι για ψύλλου πήδημα. Μέτρον άριστον!
Αναγνώριση της αξίας και της αποτελεσματικότητας που φέρνεις
Αυτό ισχύει για κάθε γυναίκα, αλλά ειδικά για τις μητέρες, που τρέχουν στην καθημερινότητα με χίλια δυο πράγματα. Απαίτησε, λοιπόν, την αναγνώριση της αξίας σου και της αποτελεσματικότητας που έχεις στη δουλειά σου, είτε αυτό μεταφράζεται με καλά λόγια, είτε με αύξηση μισθού. Γιατί, δηλαδή; Επειδή είσαι μαμά και έχεις φτάσει σε ένα σημείο της ζωής και της καριέρας σου δεν δικαιούσαι εξέλιξη και αύξηση; Φυσικά και δικαιούσαι τα πάντα.