Το Instagram φέρνει τα teen accounts και οι γονείς θα κοιμούνται πλέον πιο ήρεμοι τα βράδια

Το Instagram φέρνει τα teen accounts και οι γονείς θα κοιμούνται πλέον πιο ήρεμοι τα βράδια
Pexels

Τα teen accounts στο Instagram έρχονται και οι λογαριασμοί των εφήβων θα είναι εξ ορισμού ιδιωτικοί. Όλες οι αλλαγές που κάνει η Meta και οι δυνατότητες που θα μπορούν να έχουν πλέον οι γονείς.

Οι έφηβοι στο Instagram δε θα έχουν πια την ανεξαρτησία που θέλουν. Τα teen accounts έρχονται για να τους προστατεύσουν και να βοηθήσουν τους γονείς να είναι πιο ήρεμοι.

Μέχρι τώρα μπορούσε να φτιάξει νέο λογαριασμό στο Instagram όποιος ήθελε, χωρίς περιορισμούς, και να επιλέξει ο ίδιος αν ο λογαριασμός του θα είναι δημόσιος ή ιδιωτικός. Τώρα το Instagram κάνει μια μεγάλη αλλαγή και μπορεί μερικοί νέοι να γκρινιάξουν, αλλά κατά βάθος είναι για καλό. Οι γονείς πάντως, σίγουρα πρέπει να είναι ικανοποιημένοι μετά από αυτό.

Τα teen accounts στο Instagram έρχονται για καλό και οι έφηβοι θα αρχίσουν να είναι υπό προστασία

Οι έφηβοι χρήστες του Instagram θα αποκτήσουν νέες ρυθμίσεις απορρήτου, όπως ανακοίνωσε η μητρική εταιρεία Meta σε μια νέα σημαντική ενημέρωση.

Πρόκειται για μια προσπάθεια της Meta, στην οποία ανήκουν επίσης το WhatsApp και το Facebook, να μειώσει τον όγκο του επιβλαβούς περιεχομένου που βλέπουν οι νέοι στο διαδίκτυο.

Το Instagram επιτρέπει στους νέους 13 ετών και πάνω να δημιουργούν λογαριασμό, αλλά σύμφωνα με τις νέες αλλαγές, οι λογαριασμοί που ανήκουν σε εφήβους θα είναι εξ ορισμού ιδιωτικοί.

Σε αυτούς τους λογαριασμούς θα μπορούν να λαμβάνουν μηνύματα και να δέχονται ετικέτες (tag) μόνο από λογαριασμούς που ακολουθούν ή με τους οποίους είναι ήδη συνδεδεμένοι, ενώ οι ρυθμίσεις ευαίσθητου περιεχομένου θα είναι διαθέσιμες με πολλούς περιορισμούς.

Οι προσβλητικές λέξεις και φράσεις θα φιλτράρονται από τα σχόλια και τα αιτήματα άμεσων μηνυμάτων (dm) και οι έφηβοι θα λαμβάνουν ειδοποιήσεις που θα τους λένε να αποχωρήσουν από την εφαρμογή μετά από 60 λεπτά χρήσης κάθε μέρα.

Η λειτουργία ύπνου θα ενεργοποιηθεί επίσης μεταξύ 10μμ και 7πμ, η οποία θα κάνει σίγαση των ειδοποιήσεων κατά τη διάρκεια της νύχτας και θα στέλνει αυτόματες απαντήσεις στα DMs.

Οι χρήστες κάτω των 16 ετών θα μπορούν να αλλάξουν τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις μόνο με την άδεια των γονέων τους. Όμως οι 16 και 17 ετών θα μπορούν να απενεργοποιούν τις ρυθμίσεις χωρίς γονική άδεια.

Οι γονείς θα αποκτήσουν επίσης μια σειρά ρυθμίσεων για να παρακολουθούν με ποιους συναναστρέφονται τα παιδιά τους και να περιορίζουν τη χρήση της εφαρμογής.

Μέσα στο επόμενο διάστημα, η Meta θα εντοπίσει τους λογαριασμούς των εφήβων στο Instagram και θα τους μετατρέψει σε teen accounts. Αυτό θα ξεκινήσει σταδιακά από το Ηνωμένο Βασίλειο και τον Καναδά και μέσα στο 2024 θα συμβεί και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

teen_account.jpg

Teen account

Photo by Meta

Τα stories στο Instagram αλλάζουν ριζικά. Η προσθήκη σχολίων και η ιδιαιτερότητα που λίγοι ξέρουν

Περισσότεροι τρόποι για να εμπλακούν οι γονείς, αν το επιθυμούν

Ενώ οι λογαριασμοί εφήβων θέτουν αυτόματα σε εφαρμογή τις νέες προστασίες, πολλοί γονείς θέλουν να συμμετέχουν ακόμη περισσότερο στις εμπειρίες των εφήβων τους, γι' αυτό και θα υπάρξουν κι άλλοι τρόποι για όσους το επιθυμούν.

Οι επιπλέον δυνατότητες που θα μπορούν να έχουν οι γονείς:

  • Να παίρνουν πληροφορίες σχετικά με το με ποιους συνομιλούν οι έφηβοι τους: Ενώ οι γονείς δεν μπορούν να διαβάσουν τα μηνύματα των εφήβων, τώρα θα μπορούν να δουν σε ποιους έχει στείλει μηνύματα ο έφηβός τους τις τελευταίες επτά ημέρες.
  • Να ορίσουν συνολικά ημερήσια χρονικά όρια για τη χρήση του Instagram από τους εφήβους: Οι γονείς μπορούν να αποφασίσουν πόσο χρόνο μπορεί να περάσει ο έφηβός τους στο Instagram κάθε μέρα. Μόλις ο έφηβος φτάσει σε αυτό το όριο, δεν θα μπορεί πλέον να έχει πρόσβαση στην εφαρμογή.
  • Να αποκλείσουν τους εφήβους από τη χρήση του Instagram για συγκεκριμένες χρονικές περιόδους: Οι γονείς μπορούν να επιλέξουν να μπλοκάρουν τα έφηβα παιδιά τους από τη χρήση του Instagram τη νύχτα ή συγκεκριμένες χρονικές περιόδους, με ένα εύκολο κουμπί.
  • Να δουν το περιεχόμενο που κοιτάζει το παιδί τους: Οι γονείς μπορούν να δουν τα κατάλληλα για την ηλικία τους θέματα από τα οποία ο έφηβός τους έχει επιλέξει να δει περιεχόμενο, με βάση τα ενδιαφέροντά του.
teen_accounts.jpg

Πρόσβαση των γονιών στο teen account

Photo by Meta

Κι αν οι έφηβοι επιχειρήσουν να πουν ψέματα για την ηλικία τους για να μην έχουν teen account;

Όσο διάβαζες το άρθρο σίγουρα σκέφτηκες κι εσύ ότι όλο και κάποιος έφηβος θα επιχειρήσει να πει ψέματα για να μην αποκτήσει teen account, αλλά λογαριασμό όπως ένας ενήλικας. Το Instagram το έχει προβλέψει και αυτό. Η Meta ανακοινώνει ότι επειδή ακριβώς μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο, ζητά από τους χρήστες να επαληθεύσουν την ηλικία τους με πολλούς τρόπους. Επίσης, η εταιρεία δημιουργεί τεχνολογία για την προληπτική εύρεση λογαριασμών που ανήκουν σε εφήβους, ακόμη και αν ο λογαριασμός αναφέρει γενέθλια ενηλίκων. Αυτή η τεχνολογία επιτρέπει στη Meta να βρίσκει προληπτικά αυτούς τους εφήβους που λένε ψέματα για την ηλικία τους και να τους θέτει υπό την ίδια προστασία που προσφέρουν και οι ρυθμίσεις στα teen accounts στο Instagram.

Η Meta έχει βρεθεί αντιμέτωπη με πολλές αγωγές σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζονται οι νέοι από τις εφαρμογές της, με ορισμένους να ισχυρίζονται ότι η τεχνολογία είναι σκόπιμα εθιστική και επιβλαβής. Έτσι, οι νέες αλλαγές έρχονται να προστατεύσουν τους εφήβους στο Instagram και να θέσουν σε εφαρμογή περιορισμούς αλλά μόνο για το καλό τους.

DPG Network