"Ελλάδα, Γιορτή, Γεύσεις":Κερδίστε προσκλήσεις για το πιο yummy Φεστιβάλ της σεζόν!
Μην χάσετε αυτό το τριήμερο που είναι αφιερωμένο στη γεύση!
Μετά την τεράστια επιτυχία του στις 4 προηγούμενες διοργανώσεις (Απρίλιος και Δεκέμβριος 2013, Μάιος και Δεκέμβριος 2014) το Φεστιβάλ «Ελλάδα, Γιορτή, Γεύσεις» που διοργανώνει το Αθηνόραμα επανέρχεται ανανεωμένο: περισσότεροι από 100 εξαιρετικοί μικροί παραγωγοί από όλη την Ελλάδα, γευσιγνωσίες, εργαστήρια γεύσης, μαθήματα μαγειρικής, ψαγμένο street food και γλυκά από τους εξαιρετικούς σεφ του «Δειπνοσοφιστήριον» Ζαν-Λουί Καψαλά και Διονύση Αλέρτα, βραβεία Κοινού, Καινοτομίας και Συσκευασίας, αλλά και σπέσιαλ πρόγραμμα για τα παιδιά που θα μπορούν να παίζουν στον ειδικά διαμορφωμένο παιδότοπο από τα «Αηδονάκια» και να μαγειρεύουν με τον Γιάννη Μπαξεβάνη και την ομάδα του.
Στα Μαθήματα μαγειρικής βραβευμένοι, διάσημοι, αγαπημένοι chef παρουσιάζουν πρωτότυπες δημιουργίες με πρώτες ύλες της εποχής μας και μας μαθαίνουν τα μυστικά τους. Συμμετέχουν οι Έκτωρ Μποτρίνι ("Etrusco", "Botrini's"), Νίκος Ρούσσος ("Funky Gourmet"), Βαγγέλης Δρίσκας («Γεύσεις στη Φύση», ΣΚΑΙ), Διονύσης Αλέρτας("Criollo"«Δειπνοσοφιστήριον»), Νίκος Πουλιάσης (Κουκούμαβλος/ Σαντορίνη), Κώστας Τσίγκας ("Vespa Rossa"), Ολιβιέ Καμπανιά (F+W by Olivier Campanha), Θοδωρής Παπανικολάου (Σελήνη/ Σαντορίνη) Νίκος Μακρυμίχαλος(σεφ «Μαθήματα Μαγειρικής» Cookery Club ).
Στα μαθήματα του κύκλου Μαέστρος της παράδοσης, θα μάθουμε να φτιάχνουμε μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες και όμορφες σπεσιαλιτέ που είναι συνυφασμένες με τις παραδοσιακές μας γεύσεις.
Μια σειρά από πρωτότυπες γευσιγνωσίες, είναι το περιεχόμενο των Εργαστηρίων Γεύσης. Το γευστικό αυτό «σχολείο» καταπιάνεται με θέματα όπως η ποικιλία των ελληνικών τυριών, ο καφές, το μέλι, το λάδι, τα κρασιά και οι μπίρες που φτιάχνουν ντόπιες μικροζυθοποιίες.
Και φυσικά δεν είναι δυνατόν να λείπουν οι χώροι ξεκούρασης, όπου ο κόσμος θα μπορεί να καθίσει να φάει και να πιεί. Γύρω από την σήμα-κατατεθέν υψικάμινο, το φαγητό στο Φεστιβάλ εστιάζει στο ψαγμένο street food με ιδιαιτέρως ερεθιστικά εδέσματα! Το καταξιωμένο «Δειπνοσοφιστήριον» μας προτείνει: αντικριστό κρέας, «γκουρμέ βρώμικο» σάντουιτς, ελαφροτηγανισμένα και τραγανά θαλασσινά με πέστο ρόκας και τα περίφημα ζεστά κασιώτικα ντολμαδάκια.
Παράλληλα, η μοναδική καντίνα «Food truck» του αστροφυσικού και ταξιδευτή Γιώργου Γληνού θα φτιάχνει πεντανόστιμους γκιουζλεμέδες με αραχνοΰφαντα φύλλα περέκ. Εκτός όμως από τα παραπάνω θα ανακαλύψετε και άλλους ιδιαίτερους χώρους αναψυχής με ενδιαφέρουσες γευστικές εκπλήξεις. Τέλος, ο «Φούρνος Βενέτη» τώρα θα στήσει ένα όμορφο café στην Κεντρική Πλατεία της Τεχνόπολης.
Σώμα και καρδιά του Φεστιβάλ, 130 από τα πιο γνωστά ονόματα του ανερχόμενου κύματος των Ελλήνων Μικρών Παραγωγών που έχουν επιλεγεί για την ποιότητα των προϊόντων τους από τη από την γευσιγνωστική ομάδα του «αθηνόραμα» και του www.athinoramaumami.gr, η οποία θεωρείται ως η πιο έμπειρη και καταξιωμένη στην Ελλάδα. Γλυκίσματα, τυριά, αλλαντικά, αλίπαστα, ζυμαρικά, ελιές και ελαιόλαδο, αβγοτάραχο, σάλτσες και ντιπ, μανιτάρια και λαχανικά, μπίρες μικροζυθοποιίας, ποτά και κρασιά, αρτοποιήματα, ξίδια και βότανα, ξηροί καρποί, καφέδες, αλάτια, μπαχαρικά και μαρμελάδες, ολόκληρος ο κόσμος των ατόφιων, γνήσιων γεύσεων από άκρη σε άκρη της επικράτειας θα ξεδιπλωθεί στο Φεστιβάλ με τις γεύσεις των Μικρών Ποιοτικών Ελλήνων Παραγωγών, που διοργανώνεται στην Τεχνόπολη.
Αυτά και πολλά ακόμα σας περιμένουν Παρασκευή 8/5, Σάββατο 9/5 και Κυριακή 10/5 στο μεγάλο Φεστιβάλ Γεύσης του αθηνοράματος και εσείς μπορείτε να κερδίσετε τώρα μία από τις 5 διπλές προσκλήσεις: κάντε κλικ στο σχετικό post στη σελίδα μας στο facebook , αφήστε το σχόλιό σας και ετοιμαστείτε για το πιο απολαυστικό τριήμερο!