Τρεις λόγοι να προσέξεις το νερό που θα βάλεις στην everyday routine σου

Τρεις λόγοι να προσέξεις το νερό που θα βάλεις στην everyday routine σου

Το καλοκαίρι είναι εδώ, ενωμένο δυνατό.

Για να είμαστε ακριβείς, έχουν ενωθεί οι υψηλές θερμοκρασίες με τα όχι πολύ χαμηλά ποσοστά υγρασίας. Αποτέλεσμα; Πρώτον να μην περνάμε πολύ καλά. Δεύτερον, να λέμε το νερό, νεράκι και γι’ αυτό να κάνουμε όλο και πιο συχνές επισκέψεις στην κουζίνα.

Κάπως έτσι, το μπουκάλι με το νερό έχει διεκδικήσει (και βρει) τη δική του θέση στο καθημερινό τραπέζι μας. Και όχι μόνο εκεί δηλαδή, γιατί αποκλείεται να μην το έχουμε και στο κομοδίνο μας ή την τσάντα μας. Και δεν μιλάμε για οποιοδήποτε νερό, αλλά εκείνο που καλύπτει ό,τι ζητάει κάθε σύγχρονη γυναίκα: Να είναι ποιοτικό, να έχει sustainable χαρακτήρα (όχι κυριολεκτικά, γιατί αυτό κάτι μας λέει πως αναιρεί την ποιότητα) και να δίνει ζωή στην κοινωνία. Αν αναρωτιέσαι πού μπορείς να βρεις αυτό το 3 σε 1, μείνε μαζί μας και συνέχισε να διαβάζεις!

#1 Π όπως λέμε ποιότητα, Π όπως λέμε πηγές φυσικές

Ανοίγουμε το ψυγείο, λοιπόν, για πολλοστή φορά και παίρνουμε το μπουκαλάκι με το νερό μας. Με το που γευόμαστε τις πρώτες γουλιές, ταξιδεύουμε κάπου αλλού. Όχι σε κάποιο νησί αλλά σε ένα μέρος που έχει δροσιά, κάπου στη Μακεδονία, εκεί όπου η Πέλλα συναντά το Κιλκίς, εκεί όπου δυτικά βλέπουμε Καϊμακτσαλάν και ανατολικά την κοιλάδα του Αξιού. Με λίγα λόγια φτάσαμε στο Πάικο και μας έρχονται μερικές σταγόνες από τις πλούσιες πηγές Βαλεράτσι και Γαρδηνία, εκεί όπου αναβλύζουν τα αγνά και κρυστάλλινα Νερά Μακεδονίας. Δεν ξέρουμε για εσένα, αλλά εμείς, και μόνο που τα βλέπουμε, μια δροσιά (και βάλε) την πήραμε. Δεν μπορούμε να σου περιγράψουμε τι γίνεται όταν πίνουμε λίγο νερό.

Πάντως, το ότι τα νερά αυτά είναι καθαρά δεν το λέμε μόνο εμείς. Το λέει και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και η Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών, καθώς μελέτες τους έχουν αποδείξει τους λόγους για τους οποίους θεωρούνται από τα πιο ποιοτικά νερά -από πλευράς φυσικοχημικής σύστασης- στη χώρα μας. Τι έχουν; Ισορροπημένη σκληρότητα, φυσικότητα, pH 8 και χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο, ό,τι φτάνει δηλαδή στο τραπέζι μας ως Πάικο Νερά Μακεδονίας.

Βέβαια, για να είναι το νερό τόσο αγνό και κρυστάλλινο, όπως αναβλύζει από τις πηγές του, η εταιρεία έχει ένα εξαιρετικά σύγχρονο εργοστάσιο στο Κιλκίς, όπου εμφιαλώνεται και συσκευάζεται με συστήματα της τελευταίας λέξης της τεχνολογίας, και το οποίο μάλιστα, τηρεί αυστηρές προδιαγραφές ποιότητας και διεθνή πρωτόκολλα, καθώς και πρότυπα διαχείρισης, σε πλήρη συμμόρφωση με την ευρωπαϊκή και εθνική νομοθεσία. Επίσης, καθώς στοχεύει και στην ήπια, βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής και την προστασία των ανθρώπων της, αναβαθμίζει διαρκώς τις τεχνολογικές της υποδομές.

#2 Π όπως λέμε «πράσινο» και με πιστοποίηση

Μας ξέρεις, είμαστε eco lovers. Δεν είναι τυχαίο που έχουμε κατηγορία στο site με αυτό ακριβώς το όνομα. Οπότε, όπως έχουμε πει «αντίο» στις πλαστικές σακούλες και γενικά τα πλαστικά μιας χρήσης, έτσι έχουμε αποχαιρετίσει και τα νερά που δεν έχουν μειωμένο περιβαλλοντικό αντίκτυπο. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε άλλον έναν λόγο που πίνουμε… νερό στο όνομα του Πάικο Νερά Μακεδονίας.

Ο λόγος; Φέτος, η εταιρεία έλαβε την πιστοποίηση Carbon Neutral για το εργοστάσιό της στο Κιλκίς! Πρόκειται για ένα σημαντικό ορόσημο, όπως καταλαβαίνεις, καθώς το εργοστάσιο γίνεται το πρώτο στην κατηγορία του στην Ελλάδα με μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα.

Η πιστοποίηση αυτή επικυρώνει το γεγονός ότι, το ανθρακικό αποτύπωμα μιας εταιρείας, ενός προϊόντος, μιας υπηρεσίας ή μιας εκδήλωσης, έχει μετρηθεί σύμφωνα με το πρωτόκολλο ClimatePartner. Αλλά και ότι, ανάλογα το ποσοστό επιβάρυνσης που προκάλεσαν οι δραστηριότητές τους, έχουν χρηματοδοτήσει κάποιο πιστοποιημένο έργο για το περιβάλλον.

Στη δική μας περίπτωση, το εργοστάσιο των Νερών Μακεδονίας, το οποίο επενδύει και σε συστήματα διαχείρισης και ανακύκλωσης απορριμμάτων, πήρε το Carbon neutral αφού κατέγραψε το επίπεδο των ρύπων του, τη μείωσή τους (για παράδειγμα με φωτοβολταϊκά πάρκα, μειώνοντας τους ρύπους μεταφοράς των προϊόντων), αλλά και τις δράσεις στις οποίες συμμετείχε για να μειώσει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της εταιρείας. Συγκεκριμένο παράδειγμα: Καθώς υπάρχουν ρύποι που είναι αναπόφευκτο να μην εκλυθούν, για να αντισταθμιστούν, χρηματοδοτήθηκαν έργα μείωσης ή απομάκρυνσης των παγκόσμιων εκπομπών ρύπων.

Οπότε, όπως βλέπεις, ναι, ένα νερό… κρύσταλλο όπως το Πάικο Νερά Μακεδονίας μπορεί να έχει «πράσινο» χρώμα (και με τη βούλα). Είναι θέμα στρατηγικής για το περιβάλλον και γι’ αυτό το προτιμάμε -εμείς και 25 χώρες σε 5 ηπείρους.

#3 Π όπως λέμε προσήλωση στην τοπική κοινωνία

Ξέρεις τι άλλο μας αρέσει; Να στηρίζουμε εταιρείες και brands που με τη σειρά τους στηρίζουν τις κοινωνίες όπου δραστηριοποιούνται. Όπως κάνουν τα Νερά Μακεδονίας, δηλαδή, που εμπιστεύονται για την παραγωγή αγνών νερών εξειδικευμένο επιστημονικό και εργατικό δυναμικό που προέρχεται κυρίως από την ευρύτερη περιοχή, ενώ διασφαλίζουν ότι οι συνθήκες εργασίες είναι άριστες.

Καθώς μια εταιρεία είναι οργανικό τμήμα της περιοχής στην οποία έχει παρουσία, πόσο μάλλον στην επαρχία, η εταιρεία Νερά Μακεδονίας στηρίζει -όχι μόνο τους ανθρώπους του αλλά και την τοπική κοινωνία προωθώντας δραστηριότητες στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της, όπως αθλητικές και πολιτιστικές διοργανώσεις, κοινωνικές δράσεις και μη κερδοσκοπικές πρωτοβουλίες.

Το νερό είναι πηγή ζωής και μάλλον αυτονόητα δεν μπορεί να λείπει από την everyday routine μας. Δηλαδή, δεν μπορεί να λείπει το Πάικο Νερά Μακεδονίας που φροντίζει για εμάς και το περιβάλλον. Στην υγειά μας!