Power bites: Πώς τα πιο απλά υλικά μπορούν να συνθέσουν γεύματα που χαρίζουν ενέργεια και γεύση

Power bites: Πώς τα πιο απλά υλικά μπορούν να συνθέσουν γεύματα που χαρίζουν ενέργεια και γεύση

Με τα Power Meals ή βασικά με τις Power Salads που φέρουν την «υπογραφή» του ambassador των everest Πάνου Καλλίδη, αλλά και του διατροφολόγου Αναστάσιου Παπαλαζάρου, ένα είναι το σίγουρο: Θα κάνεις level up στα daily menus σου.

Αλήθεια, εσύ πώς ορίζεις το διατροφικό savoir vivre του καλοκαιριού σου; Μάλλον, σου ήρθαν πολλές γεύσεις στο μυαλό, ωστόσο τα ελαφριά και δροσιστικά γεύματα είναι οι «πρωταγωνιστές» του. Και αυτό γιατί η πιο αγαπημένη και πιο ζεστή εποχή του χρόνου εκ των πραγμάτων θέτει κάποιους «κανόνες» σε ό,τι αφορά στις προτιμήσεις σου στην κατανάλωση τροφίμων.

Αυτοί οι «κανόνες», ωστόσο, θα ήθελες να μπορούν να υπακούσουν στις διατροφικές σου συνήθειες, ώστε να εξασφαλίζεις την ενέργεια που χρειάζεσαι μέσα στην ημέρα σου, χωρίς να θυσιάζεις την ευχαρίστηση που σου προσφέρει το φαγητό σου. Άλλωστε, το καλοκαίρι χρειάζεσαι λιγότερες θερμίδες και περισσότερα ελαφριά γρήγορα γεύματα, πλούσια σε βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά, οπότε το μόνο που σου λείπει τώρα, είναι να βρεις τα υλικά, που άμα τα συνθέσεις, θα σου χαρίσουν ενέργεια και γεύση.

https://www.instagram.com/reel/C94J4-5CSxC/

Όσο, λοιπόν, εσύ έχεις χαθεί στις σκέψεις σου σχετικά με το πώς θα επαναπροσδιορίσεις το καλοκαιρινό savoir vivre σου, τα everest έχουν ήδη έτοιμα τα Powel Meals του Βασίλη Καλλίδη, με την «υπογραφή» του Αναστάσιου Παπαλαζάρου και με τα πιο απλά και αγαπημένα υλικά, που θα σου προσφέρουν μοναδικές γευστικές εμπειρίες. Είσαι, λοιπόν, μία… επιλογή μακριά από την πιο ισορροπημένη διατροφή, για αυτό συνέχισε να διαβάζεις και σύντομα το wellbeing θα «πρωταγωνιστεί» στο διατροφικό σου λεξιλόγιο.

Η σαλάτα στην πιο… power εκδοχή της

Αν δίνεις μεγάλη προσοχή στη διατροφή σου, είτε για να προασπίσεις την υγεία σου, είτε για να συμβαδίζεις με έναν πιο ισορροπημένο και ωφέλιμο τρόπο ζωής, τότε το wellbeing είναι μία από τις αγαπημένες σου λέξεις και αυτό, γιατί πιστεύεις στη δύναμή του -ακόμα και αν ξεφεύγεις μερικές φορές. Και από το wellbeing σου, σίγουρα δεν λείπουν οι πράσινες επιλογές και συγκεκριμένα, οι σαλάτες, No1 «σύμμαχος» για μία υγιεινή διατροφή.

Ειδικά, όμως, τώρα, με τα Power Meals ή βασικά με τις Power Salads που φέρουν την «υπογραφή» του ambassador των everest Πάνου Καλλίδη, αλλά και του διατροφολόγου Αναστάσιου Παπαλαζάρου, ένα είναι το σίγουρο: Θα κάνεις level up στα daily menus σου. Διότι, η νέα κατηγορία σαλάτας με μεσογειακές συνταγές υψηλής διατροφικής αξίας και πλούσιας πηγής πρωτεϊνών, όπως είναι η Tuna -μαρούλι με τονοσαλάτα, βραστό αυγό, μαυρομάτικα φασόλια, τοματίνια, καρότο, κολοκυθόσπορο, αγγούρι και άνηθο, vinaigrette πορτοκαλιού με ginger αλλά και η Penne - Chicken -πέννες με μαρούλι, iceberg, μαριναρισμλενο ψητό κοτόπουλο, τοματίνια, τρίχρωμες πιπεριές, pesto μαϊντανού, vinaigrette λαδολέμονου με μουστάρδα, πρόκειται να σου προσφέρουν τις πιο απολαυστικές γευστικές εμπειρίες όπου και αν βρίσκεσαι.

Αν από την άλλη, είσαι fan του αβοκάντο, μπορείς να επιλέξεις την Chicken- Avocado, με ψητό φιλέτο κοτόπουλο, αβοκάντο, κόκκινη πιπεριά, καρότο, κολοκυθόσπορο και vinaigrette πορτοκαλιού με ginger, ή αν έχεις αδυναμία στα noodles, μία Νoodles- Chicken, με noodles μαριναρισμένα σε soya με ψητό φιλέτο κοτόπουλο, λάχανο, καρότο, μαρούλι iceberg, κόκκινο λάχανο, guacamole, μαγιονέζα με κάρυ, μαύρο σουσάμι και vinaigrette πορτοκαλιού με ginger και soya, είναι αυτό που χρειάζεσαι. Όποια επιλογή και αν κάνεις, βέβαια, το μόνο σίγουρο είναι πως θα αναβαθμίσεις το καλοκαιρινό σου μενού.

Καλοκαίρι χωρίς τα πιο power sandwiches, γίνεται;

Μπορεί οι σαλάτες να είναι μία εύκολη, γρήγορη και θρεπτική επιλογή για το καλοκαίρι, ωστόσο ένα βασικό «συστατικό» που μπορεί να γεμίσει τις μέρες σου με ενέργεια και γεύση, είναι σίγουρα ένα… Power Sandwich του Πάνου Καλλίδη, με την «υπογραφή» του Αναστάσιου Παπαλαζάρου. Βλέπεις, είναι μία επιλογή που μπορείς να έχεις μαζί σου στο backpack σου στους δρόμους της πόλης, στην παραλία, στο γραφείο, στο σπίτι ή όπου αλλού βρεθείς και όλα αυτά χάρη στα everest.

Τώρα, τα μόνο διλήμματα που απομένουν να απαντήσεις είναι: Smokey Turkey Sandwich - μπαγκέτα χαρουπιού με καπνιστή γαλοπούλα, γραβιέρα, ιταλική σαλάτα και sauce sour cream με κεφίρ, ή Tuna Sandwich -μπαγκέτα χαρουπιού με τονοσαλάτα, αγγούρι, άνηθο και sauce sour cream με κεφίρ; Ή από την άλλη, Turkey- Guacamole Sandwich -προζυμένιο πολύσπορο ψωμί με γαλοπούλα, καπνιστό τυρί, ψητή κόκκινη πιπεριά, αγγούρι, guacamole & ελαιόλαδο, ή Chicken Sandwich -προζυμένιο πολύσπορο ψωμί με ψητό φιλέτο κοτόπουλο, milner, ψητά τοματίνια, ρόκα & ελαιόλαδο; Ξέρεις κάτι, για να στο κάνουμε πιο εύκολο, κράτα μία επιλογή για κάθε διαφορετική περίσταση που θα βρεθείς, μιας και ούτως ή άλλως, πρόκειται να ταιριάξουν παντού.

image003.jpg

Το καλοκαίρι είναι η πιο ανέμελη και ξέγνοιαστη εποχή του χρόνου, οπότε δεν θέλεις καμία σκέψη να κατακλύζει το μυαλό σου. Μπορεί μέχρι πέρυσι αυτό να σήμαινε πως επιλέγεις «γρήγορα» γεύματα, που δεν έχουν να σου προσφέρουν θρεπτικά συστατικά, απλά και μόνο για να ικανοποιήσεις τη λιγούρα σου, ωστόσο φέτος τα πράγματα είναι διαφορετικά. Διότι, με τα Power Meals by everest -Power Salads και Power Sandwiches- εμπνευσμένα από τον σεφ Πάνο Καλλίδη και τον διατροφολόγο Αναστάσιο Παπαλαζάρου, το καλοκαιρινό savoir vivre σου γίνεται πιο γευστικό και… power από ποτέ!