Power Lunch: Όταν το γεύμα στο γραφείο μεταμορφώνεται σε πηγή δύναμης

Power Lunch: Όταν το γεύμα στο γραφείο μεταμορφώνεται σε πηγή δύναμης

Εκεί που είμαστε έτοιμοι να αποφασίσουμε, η συνάδελφος που λέγαμε μας είπε να δούμε και τα Power Sandwiches.

Άλλη μια (καλοκαιρινή) μέρα που μας βρίσκει στο γραφείο και όχι σε κάποια παραλία να ατενίζουμε το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας και να απολαμβάνουμε το πιο δροσιστικό γεύμα μαζί με την παρέα μας, πίνοντας στην υγειά των πιο summer στιγμών μας… είναι εδώ!

Εντάξει, μπορεί το πρώτο «κομμάτι» της παραπάνω σκέψης να θέλει λίγη ακόμη υπομονή μιας και οι καλοκαιρινές διακοπές δεν αργούν, όσο για το δεύτερο, όμως, υπάρχουν εναλλακτικές που μπορούν να φέρουν τις πιο καλοκαιρινές… γεύσεις, ακόμη και στο γραφείο. Και κάπως έτσι, μας έχει ήδη ανοίξει η όρεξη και σκεφτόμαστε τι θα φάμε, μιας και πάλι δεν προλάβαμε (ή δεν είχαμε και πολλή διάθεση) να ετοιμάσουμε κάτι από το βράδυ.

Από τη μία, θέλουμε κάτι δροσιστικό, που θα μας δώσει και θρεπτικά στοιχεία, όπως μια σαλάτα, ενώ συγχρόνως θα μας κρατήσει, μέχρι να φύγουμε από τη δουλειά και από την άλλη, βλέπουμε με καλό μάτι και κάτι που θα είχε λίγο κρέας για να πάρουμε δυνάμεις. Ίσως κάτι με κοτόπουλο, ας πούμε. Μήπως, ήδη, το στομάχι σου αρχίζει να γουργουρίζει; Τότε συνέχισε να διαβάζεις και ακολούθησε το παράδειγμά μας. Διότι, εμείς βρήκαμε τη δύναμη που χρειαζόμασταν μέχρι να έρθουν οι πολυπόθητες διακοπές μας… στα Power Meal μας!

https://www.instagram.com/reel/C92FDg5iv7D/

Μήπως υπάρχει πιο power και healthy γεύμα;

Για εμάς, λοιπόν, που ανήκουμε στην κατηγορία των αναποφάσιστων, αρκεί να ανακαλύψουμε στα διπλανά γραφεία, εκείνη τη συνάδελφο που μια αγάπη στο wellbeing την έχει. Πίστεψέ μας, συνήθως έχει να προτείνει τις καλύτερες ιδέες για το lunch break μας.

«Α, ψάχνεις τι να φας αλλά δεν σε καλύπτει απόλυτα κάτι; Λοιπόν, άκου…». Και ακούμε για τη σημασία του να ακολουθήσουμε έναν ισορροπημένο και ωφέλιμο τρόπο ζωής, κάτι που σημαίνει ότι και το φαγητό μας πρέπει να αντανακλά αυτήν την οπτική.

«Ναι, ωραία, αλλά τι τρώμε; Το στομάχι μας διαμαρτύρεται από την πείνα και αυτό μάλλον δεν βοηθάει στο να έχουμε έναν ισορροπημένο και ωφέλιμο τρόπο ζωής». Ε και κάπου εδώ, φτάνουμε επιτέλους στο καλό. Διότι, η wellbeing guru-συνάδελφος αρχίζει να μας λέει για Power Salads, μια νέα κατηγορία σαλάτας με μεσογειακές συνταγές που έχουν υψηλή διατροφική αξία και είναι πλούσιες σε πρωτεΐνες. Και όχι μόνο. Μάθαμε ότι υπάρχουν και Power Sandwiches που προωθούν την ισορροπημένη διατροφή μέσα από πολύ λαχταριστές και υγιεινές επιλογές και έχουν και την «υπογραφή» του γνωστού chef Βασίλη Καλλίδη και του διάσημου διατροφολόγου Αναστάσιου Παπαλαζάρου. Εντάξει, τώρα έχουμε μια περιέργεια να μάθουμε περισσότερα για αυτά.

Τα κάναμε (power) σαλάτα

Η καλή η συνάδελφος στην ώρα της πείνας φαίνεται. Και εμείς έχουμε πάρα πολύ καλή συνάδελφο γιατί μας έδειξε τι έχουν μέσα αυτά τα power και healthy γεύματα, αλλά και πού θα τα βρούμε (hint: Στα everest).

Ξεκινάμε με τις Power Salads και για τους λάτρεις των ψαριών είδαμε ότι υπάρχει η Tuna, δηλαδή μαρούλι με τονοσαλάτα, βραστό αυγό, μαυρομάτικα φασόλια, τοματίνια, καρότο, κολοκυθόσπορο, αγγούρι και άνηθο, συνοδεία vinaigrette πορτοκαλιού με ginger. Για τους ορκισμένους fan του συνδυασμού μακαρόνια-κοτόπουλο, από την άλλη, υπάρχει η Penne – Chicken, πέννες με μαρούλι, iceberg, μαριναρισμένο ψητό κοτόπουλο, τοματίνια, τρίχρωμες πιπεριές και pesto μαϊντανού, μαζί με vinaigrette λαδολέμονου με μουστάρδα.

Τώρα, το ψητό φιλέτο κοτόπουλο το βλέπουμε και σε άλλες επιλογές, την Chicken – Avocado, την ιταλική σαλάτα με αβοκάντο, κόκκινη πιπεριά, καρότο, κολοκυθόσπορο και vinaigrette πορτοκαλιού με ginger, αλλά και τη Noodles – Chicken, aka noodles μαριναρισμένα σε soya με λάχανο – καρότο, μαρούλι iceberg, κόκκινο λάχανο, guacamole, μαγιονέζα με κάρυ και μαύρο σουσάμι. Και, φυσικά, συνοδεύονται από το κατιτίς τους, το vinaigrette πορτοκαλιού με ginger και soya.

Η αλήθεια είναι ότι όσο scrollάρουμε στην οθόνη του κινητού τόσο περισσότερο αρχίζουμε να πιστεύουμε ότι εδώ είμαστε, αφού έχουμε ήδη κάνει «τσεκ» σε γεύση και θρεπτικά συστατικά. Το μόνο που μένει, είναι να διαλέξουμε τι θα παραγγείλουμε για το μεσημεριανό μας.

1721909227958-814508184-image003.jpg

Ένα power sandwich την ημέρα, τον γιατρό τον κάνει πέρα

Εκεί που είμαστε έτοιμοι να αποφασίσουμε, η συνάδελφος που λέγαμε μας είπε να δούμε και τα Power Sandwiches. Μάλλον για να μας κάνει ακόμα πιο δύσκολη την επιλογή, δεν εξηγείται αλλιώς.

Συνεχίζουμε, λοιπόν, την αναζήτηση και το μάτι μας πέφτει, θέλουμε δεν θέλουμε, στο Smoked Turkey, τη μπαγκέτα χαρουπιού με καπνιστή γαλοπούλα, γραβιέρα, ιταλική σαλάτα και sauce sour cream με κεφίρ. Και όχι μόνο, την προσοχή μας τραβάει και το Tuna, η μπαγκέτα χαρουπιού με τονοσαλάτα, αγγούρι, άνηθο και sauce sour cream με κεφίρ. Αλλά και στο Turkey – Guacamole, το προζυμένιο πολύσπορο ψωμί με γαλοπούλα, καπνιστό τυρί, ψητή κόκκινη πιπεριά, αγγούρι, guacamole και ελαιόλαδο. Νόμιζες ότι εδώ θα τελείωνε το δίλημμα που ήδη υπήρχε στο μυαλό μας; Γράψε λάθος, διότι το Chicken, το προζυμένιο πολύσπορο ψωμί με ψητό φιλέτο κοτόπουλο, milner, ψητά τοματίνια, ρόκα και ελαιόλαδο, κάνει την εμφάνισή του.

image005.jpg

Να μην στα πολυλογούμε, το σκεφτήκαμε καλά και καταλήξαμε στο ποιο θα είναι το Power Meal της ημέρας (αλλά θα το κρατήσουμε μυστικό, έτσι για το μυστήριο). Αφού επιλέξαμε, αφού φάγαμε (να το πούμε διακριτικά), καταλάβαμε πως ένα τυπικό μεσημέρι στη δουλειά μπορεί να είναι και power και healthy (και γευστικότατο). Οπότε, εκτός από ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στη συνάδελφο, οφείλουμε και ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στα everest!