Πέντε tips για να μετατρέψεις κάθε σου γεύμα σε power meal

Πέντε tips για να μετατρέψεις κάθε σου γεύμα σε power meal

Πέρα, λοιπόν, από τις επιλογές των Power Salads που σου δίνουν τα everest, υπάρχουν και τα Power Sandwiches που πρόκειται να προστεθούν στην ισορροπημένη διατροφή σου

Ας ξεκινήσουμε αυτό το κείμενο με μία παραδοχή: Κάθε σώμα είναι διαφορετικό και έχει διαφορετικές ανάγκες. Η διατροφή σου, επομένως, δεν πρέπει να βασίζεται σε θερμίδες, αλλά στην ισορροπία και στη διαμόρφωση ενός αντίστοιχου τρόπου ζωής. Και πώς θα εστιάσεις σε αυτήν την ισορροπία; Φυσικά, με μία διατροφή, η οποία θα περιλαμβάνει όλες τις ομάδες τροφίμων, φυσιολογικές ποσότητες φαγητού και θα καλύπτει όλο το φάσμα των θρεπτικών συστατικών που χρειάζεσαι.

Μπορεί να μην ακολουθείς με «κλειστά» μάτια τις διατροφικές τάσεις που κάθε χρόνο κάνουν την εμφάνισή τους και «συμφωνούν» με το πρότυπο διατροφής που θέλεις να ακολουθείς, όμως, γνωρίζεις καλά πώς να ξεχωρίζεις με μεγαλύτερη ευκολία τα πιο… power meals, που πραγματικά αξίζουν το ενδιαφέρον σου -και μία θέση στο τραπέζι σου.

Βάζοντας, λοιπόν, την έννοια του wellbeing σε πρώτο πλάνο, η νέα, κυρίαρχη τάση σε ό,τι αφορά στη διατροφή σου, επιτάσσει να διαγράψεις τη λέξη «δίαιτα» από το λεξιλόγιό σου και να φροντίζεις να ακολουθείς μία ισορροπημένη διατροφή, χωρίς να στερείσαι τις αγαπημένες σου γεύσεις. Αν, λοιπόν, θέλεις να μετατρέψεις κάθε σου γεύμα σε… Power Meal by everest, συνέχισε να διαβάζεις και σύντομα θα ανακαλύψεις τα πέντε tips που θα σε κάνουν master της ισορροπημένης διατροφής.

https://www.instagram.com/reel/C-AFgFIiAUO/

#1 Εστίασε σε έναν ισορροπημένο τρόπο ζωής γενικότερα

Ήδη, αναφέραμε τι πρέπει να περιλαμβάνει μία ισορροπημένη διατροφή -φυσιολογικές ποσότητες φαγητού, θρεπτικά συστατικά, όλες τις ομάδες τροφίμων, ωστόσο αν δεν ζεις «ισορροπημένα», η προσπάθεια σου μάλλον δεν θα έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Προσπάθησε να ξυπνάς νωρίς, να κάνεις ένα σύντομο workout, να τρως ένα καλό πρωινό, να έχεις προσαρμόσει μέσα στην καθημερινότητά σου μικρά και συχνά power meals και φυσικά, να κοιμάσαι καλά. Κάπως έτσι, θα δώσεις γεύση και ενέργεια στις μέρες σου, θα κάνεις δηλαδή taste the power.

#2 Πρόσθεσε την αγαπημένη σου γεύση σε κάθε σου γεύμα

Αν μέχρι τώρα πίστευες πως μία υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή, δεν μπορεί να σου προσφέρει τις απολαυστικές γευστικές εμπειρίες που χρειάζεσαι μέσα στην ημέρα σου, έφτασε η στιγμή να αλλάξεις mindset.

Και αυτό, γιατί τα everest «έρχονται» με τα πιο Power Meals -Power Salads και Power Sandwiches, που συνδυάζουν τη γαστρονομική τεχνογνωσία, χάρη στο chef Βασίλη Καλλίδη και τη διατροφική γνώση του διατροφολόγου Αναστάσιου Παπαλαζάρου- για να δώσουν τη γεύση που θα επιλέξεις στη wellbeing καθημερινότητά σου. Κοτόπουλο, αβοκάντο, τόνος, είναι μόνο μερικά από τα βασικά συστατικά που θα περιέχουν τα γεύματά σου από εδώ και πέρα, αλλά και αυτά που θα σε πείσουν ότι μία ισορροπημένη διατροφή είναι άμεσα συνδεδεμένη και με την απόλαυση.

#3 Γρήγορα και υγιεινά γεύματα

Η αλήθεια είναι πως δεν έχεις πάντα τον χρόνο να προετοιμάσεις ένα υγιεινό γεύμα, όπως θα το ήθελες, ή ακόμα και να το σκεφτείς, λόγω της καθημερινότητάς σου που «τρέχει» με γρήγορους ρυθμούς. Κάπου εδώ, λοιπόν, κάνουν την εμφάνισή τους οι Power Salads by everest, ή αλλιώς η πηγή πρωτεΐνης σου από εδώ και στο εξής.

Κλείσε, λοιπόν, τα ματιά και φαντάσου να είσαι στο γραφείο και να απολαμβάνεις τη σαλάτα Tuna με μαρούλι και τονοσαλάτα, βραστό αυγό, μαυρομάτικα φασόλια, τοματίνια, καρότο, κολοκυθόσπορο, αγγούρι, άνηθο και vinaigrette πορτοκαλιού με ginger ή να επιστρέφεις σπίτι και να σε περιμένει μία σαλάτα Penne - Chicken με πέννες με μαρούλι, iceberg, μαριναρισμένο ψητό κοτόπουλο, τοματίνια, τρίχρωμες πιπεριές, pesto μαϊντανού και vinaigrette λαδολέμονου με μουστάρδα. Πόσο power ήταν αυτές οι σκέψεις;

Και για τις μέρες που θα είσαι λίγο πιο chill και θα κάνεις ατέλειωτες βόλτες στην πόλη ή πλάι στη θάλασσα, μπορείς να εξετάσεις την επιλογή μιας Chicken - Avocado, ιταλικής σαλάτας με ψητό φιλέτο κοτόπουλο, αβοκάντο, κόκκινη πιπεριά, καρότο, κολοκυθόσπορο και vinaigrette πορτοκαλιού με ginger. Εναλλακτικά, πες «ναι» στη σαλάτα Noodles - Chicken με noodles, μαριναρισμένα σε soya με ψητό φιλέτο κοτόπουλο, λάχανο, καρότο, μαρούλι iceberg, κόκκινο λάχανο, guacamole, μαγιονέζα με κάρυ, μαύρο σουσάμι και vinaigrette πορτοκαλιού με ginger και soya.

#4 Multiple choices και στη διατροφή σου

Ο συνδυασμός των τροφών διευρύνει την γκάμα των θρεπτικών συστατικών που προσλαμβάνει ο οργανισμός σου και αυτό είναι κάτι που πρέπει να έχεις στο μυαλό σου. Διότι αν έχεις μία μεγάλη ποικιλία διαθέσιμων γευμάτων να επιλέξεις μέσα στην μέρα σου, όπως για παράδειγμα 4 διαφορετικές σαλάτες και 4 σάντουιτς, ένα είναι το σίγουρο: Η κατανάλωσή τους είναι πιο εύκολη και γευστική, ενώ συγχρόνως καλύπτει και το σύνολο των αναγκών του οργανισμού σου.

#5 Taste the power κάθε στιγμή

Πέρα, λοιπόν, από τις επιλογές των Power Salads που σου δίνουν τα everest, υπάρχουν και τα Power Sandwiches που πρόκειται να προστεθούν στην ισορροπημένη διατροφή σου. Και αυτό, γιατί ο Πάνος Καλλίδης φρόντισε να δημιουργήσει λαχταριστούς και υγιεινούς συνδυασμούς, στους οποίους «υπογράφει», μάλιστα, και ο διατροφολόγος Πάνος Παπαλαζάρου, για να σου δώσουν τη γεύση και την ενέργεια που χρειάζεσαι κάθε στιγμή της ημέρας σου.

Πώς; Με Smokey Turkey Power Sandwich, ένας συνδυασμός με μπαγκέτα χαρουπιού με καπνιστή γαλοπούλα, γραβιέρα, ιταλική σαλάτα και sauce sour cream με κεφίρ, με Tuna Power Sandwich με μπαγκέτα χαρουπιού με τονοσαλάτα, αγγούρι, άνηθο και sauce sour cream με κεφίρ, με Turkey – Guacamole Power Sandwich με προζυμένιο πολύσπορο ψωμί με γαλοπούλα, καπνιστό τυρί, ψητή κόκκινη πιπεριά, αγγούρι, guacamole και ελαιόλαδο ή και με Chicken Power Sandwich με προζυμένιο πολύσπορο ψωμί με ψητό φιλέτο κοτόπουλο, milner, ψητά τοματίνια, ρόκα και ελαιόλαδο. Η επιλογή δική σου!

1721909828380-817295327-image003.jpg

Αν, λοιπόν, θέλεις το wellbeing να «πρωταγωνιστεί» στη ζωή σου και η ισορροπημένη διατροφή να αποτελεί ένα από τα χαρακτηριστικά της καθημερινότητάς σου, τότε δεν έχεις παρά να προσθέσεις στις διατροφικές σου συνήθειες τα everest Power Meals. Βλέπεις, ο chef Βασίλης Καλλίδης και ο διατροφολόγος Αναστάσιος Παπαλαζάρου είναι εδώ για να αναβαθμίζουν καθημερινά τη διατροφή σου, προσφέροντας συγχρόνως, θετικά οφέλη στην υγεία σου. Οπότε το μόνο που μένει, είναι να επιλέξεις το πιο απολαυστικό γεύμα που θα σου δίνει ενέργεια κάθε στιγμή.