Back from work και η μόνη μας σκέψη είναι το φαγητό

Ας είμαστε ειλικρινείς, το συναίσθημα που νιώθεις τη στιγμή που επιστρέφεις στο σπίτι, μετά από μία γεμάτη μέρα στη δουλειά, είναι ένας συνδυασμός ανυπομονησίας για χαλάρωση, αλλά και πανικού για το τι θα βρεις στην κουζίνα
Και άφησέ μας να μαντέψουμε, συνήθως δεν υπάρχει κάτι έτοιμο να σε περιμένει στο τραπέζι, οπότε καταλήγεις να παραγγέλνεις απέξω, έχοντας γίνει besties με τον ντελιβερά.
Πίστεψέ μας, σε νιώθουμε και ξέρουμε καλά τι θα πει να γυρνάς στο σπίτι κουρασμένη και πεινασμένη, με zero energy για «σοβαρό» μαγείρεμα. Βλέπεις, είμαστε το type που μπαίνει στο σπίτι, αφήνει τα πράγματά του σε μία άκρη και κατευθείαν, ξεκινάει το «κυνήγι» για φαγητό, αφού νηστικό αρκούδι δεν χορεύει. Με άλλα λόγια, λοιπόν, έχουμε γίνει experts των after work meals, καταλήγοντας πως αυτό που ζητάμε είναι ένα εύκολο και γρήγορο πιάτο, που να μην «χάνει» σε γεύση. Και τώρα θα πεις πως δεν γίνεται να τα έχουμε όλα σε αυτήν τη ζωή, όμως, στην περίπτωσή μας γίνεται και παραγίνεται, με τον τόνο KALLAMANIS να διαθέτει το «κλειδί».
Για να μπεις στο νόημα, λοιπόν, συνειδητοποιήσαμε πως συνδυάζοντας δύο αγαπημένα μας υλικά, δηλαδή τον τόνο και τα ζυμαρικά, μπορούμε να έχουμε ακριβώς αυτό που ψάχνουμε: Γεύση που ταράζει τα νερά, μέσα σε λίγα, μόλις, λεπτά. Πώς; Με τον καπνιστό τόνο σε ελαιόλαδο KALLIMANIS, με Linguini και κάπαρη. Αν μάθεις δε, πως πρόκειται για τόνο φυσικά καπνισμένο σε ξύλο βελανιδιάς, πλούσιο σε πρωτεΐνη και Ω3, αξεπέραστη γεύση, αλλά και easy peel συσκευασία, δεν υπάρχει αμφιβολία πως θα θέλεις και εσύ να ακολουθήσεις τα χνάρια μας. Το μόνο που πρέπει να κάνεις, είναι να κρατήσεις σημειώσεις, καθώς διαβάζεις όλα τα αναγκαία details.

Τα υλικά που θα χρειαστείς είναι:
- 250 γρ. Linguini ή Spaghetti
- 1 συσκευασία καπνιστό τόνο σε ελαιόλαδο KALLIMANIS
- 1 κ.σ. λευκό βαλσαμικό ξύδι
- 1 κ.γ. Worcestershire sauce
- 2 κ.γ μουστάρδα
- 1 κ.σ. κάπαρη
- 1 χούφτα μαϊντανό
- 1 πρεζα μπούκοβο
- Ξύσμα από λεμόνι
- Αλάτι και πιπέρι
Προκειμένου να ξεκινήσει και επισήμως το σύντομο cooking session μας, καλό είναι, πρώτα, να σιγουρευτείς πως διαθέτεις όλα τα υλικά και έπειτα, να τα προετοιμάσεις, aka να ψιλοκόψεις τον μαϊντανό και να στραγγίσεις την κάπαρη. Τώρα, μπορούμε να πάμε στο κυρίως θέμα!

Αφού βρεις μία κατσαρόλα, προσθέτεις νερό, λίγο λάδι, και τα ζυμαρικά, έως ότου να βράσουν, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Παράλληλα, τοποθετείς ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, όπου ρίχνεις τον καπνιστό τόνο σε ελαιόλαδο KALLIMANIS, μαζί με λίγο λάδι και τον σπας σιγά, με μία κουτάλα. Συνεχίζεις το μαγείρεμα για τρία με τέσσερα λεπτά και προσθέτεις το βαλσαμικό ξύδι, τη Worcestershire sauce, τη μουστάρδα και το ξύσμα από λεμόνι και αλατοπιπερώνεις. Ανακατεύεις για λίγο και μαγειρεύεις για ακόμα δύο λεπτά.

Έχοντας φτάσει αισίως στην τελική φάση της συνταγής, πριν απομακρύνεις το τηγάνι από τη φωτιά, ρίξε μέσα τα μακαρόνια, μαζί με λίγο από το νερό τους και ανακάτεψε καλά. Τώρα, ήρθε η ώρα να προσθέσεις την κάπαρη, τον μαϊντανό και το μπούκοβο και να ανακατέψεις ξανά και στο τέλος, να αποσύρεις το τηγάνι από τη φωτιά. Τόσο γρήγορα και απλά, είσαι έτοιμη να απολαύσεις το φαγητό σου!

Βλέπεις, αν μπορούσε να μιλήσει το στομάχι μας, θα έλεγε πως η επιστροφή στο σπίτι μετά από μία κουραστική μέρα στη δουλειά, μοιάζει λυτρωτική στη σκέψη ενός νόστιμου φαγητού. Για αυτό και αναζητάμε τρόπους για γρήγορες και εύκολες μαγειρικές δημιουργίες, με οδηγό τον τόνο KALLIMANIS και τη super γεύση του. Αρκεί μία μόνο δοκιμή και είμαστε σίγουρες πως θα μας θυμηθείς!