Αλάτι ή ζάχαρη στον καφέ σας;

Αλάτι ή ζάχαρη στον καφέ σας;

Όλα είναι θέμα χημείας.

Πώς θα αντιδρούσατε εάν σε κάποιο από τα αγαπημένα σας καφέ, σέρβιραν το ρόφημά σας συνοδευόμενο από αλάτι αντί για ζάχαρη; Μπορεί να ακούγεται παράξενο αλλά τόσο στην Τουρκία όσο και στις Σκανδιναβικές χώρες, το αλάτι συμπληρώνει πολύ συχνά τον καφέ.

Πραγματικά, λέγεται πως τα ιόντα νατρίου που βρίσκονται στο αλάτι μειώνουν την πικρή γεύση του καφέ κάνοντάς τον πιο ελαφρύ. Δοκιμάστε να αναμείξετε τον καφέ με το αλάτι προτού έρθει σε επαφή με το νερό και φτιάξτε μόνοι σας ένα διαφορετικό ρόφημα από αυτά που έχετε συνηθίσει.

Μήπως είναι πιο νόστιμο;