Ό,τι σας έχει απομείνει σήμερα, είναι μία βάση για το αυριανό σας τραπέζι
ΑΘΗΝΑ ΚΟΥΤΡΟΜΑΝΟΥ
Σας περίσσεψε φαγητό στην κατσαρόλα; Φυλάξτε το για μετά.
Ακόμα και πιο πεπειραμένη μαγείρισσα, έχει κάνει άπειρες φορές το λάθος να μαγειρέψει παραπάνω φαγητό από όσο υπολόγιζε. Και όμως πολλές φορές αυτό είναι υπέρ της νοικοκυράς, ετοιμάζοντας το μενού της εβδομάδας από το σαββατοκύριακο, έχετε μία πλήρη εικόνα του τί θα φάτε και μπορείτε να κάνετε αρκετή από την προεργασία από πριν. Έξυπνος τρόπος να γλυτώνετε ώρες στην κουζίνα μετά από μια κουραστική μέρα.
Πάντοτε φοβόμαστε την ποσότητα του ρυζιού που θα μαγειρέψουμε καθότι το ρύζι άψητο μπορεί να φαίνεται λίγο, αλλά τείνει να φουσκώνει αρκετά και να πίνει όσο νερό και αν του δώσετε. Όταν μαγειρεύετε ρύζι ένας εύκολος τρόπος να αντιμετωπίσετε ότι περισσεύει είναι να τοποθετήσετε ότι έχει απομείνει σε ένα μπολ, να τυλίξετε το μπολ με μία μεμβράνη περιτυλίγματος και να το βάλετε στην κατάψυξη. Πρέπει να αποθηκεύετε το ρύζι όταν έχει κρυώσει αρκετά για να μην υπάρχει η περίπτωση να αφυδατωθεί. Για τις επόμενες μέρες έχετε έτοιμη μία βάση για νέες γαστριμαργικές ανακαλύψεις.