Ζεστό νερό για να ξεφλουδίζονται εύκολα φρούτα και λαχανικά

Ζεστό νερό για να ξεφλουδίζονται εύκολα φρούτα και λαχανικά

Τι κάνετε όταν τα λαχανικά σας δεν ξεφλουδίζονται και το πίλερ δεν είναι και ο καλύτερος βοηθός;

Οι φλούδες στα περισσότερα λαχανικά και φρούτα μπορεί να είναι δύσπεπτες για κάποιους, λαχανικά όπως η ντομάτα είναι καλύτερο να καταναλώνετε χωρίς την φλούδα, καθότι μπορεί να σας κάνει να νιώσετε μια ενόχληση κατά την πέψη. Βέβαια εξίσου πιο ενοχλητικό είναι όταν πρέπει να καθαρίσετε αυτή την ντομάτα ή αυτό το άτιμο ροδάκινο με την τόσο λεπτή τους φλούδα. Και το πίλερ, να πούμε την αλήθεια, δεν βοηθάει και πολύ εδώ. Μπορεί να είναι πολύ καλό στο καθάρισμα πατάτας ή άλλων λαχανικών αλλά όσο πιο μαλακό είναι το φρούτο ή το λαχανικό σας, τόσο πιο δύσκολος είναι ο καθαρισμός του.

Δοκιμάστε να βάλετε τις ντομάτες σας σε ένα μπολ και να ρίξετε καυτό νερό πάνω τους. Αφήστε τες στο νερό για ένα λεπτό και δοκιμάστε μετά να τις ξεφλουδήστε με το χέρι. Η φλούδα απλά γλυστράει πάνω στην σάρκα και βγαίνει πολύ εύκολα. Αυτό το σοκ της ντομάτας στο καυτό νερό έχει ακόμα ένα πλεονέκτημα, καθότι με την υψηλή θερμοκρασία η ντομάτα ανακτά όλους τους χυμούς της και γίνεται ακόμα πιο ζουμερή.

Μάιος! Μήνας για Smart Buying στα Carrefour!