Γαστριμαργικός μαραθώνιος στο Sale & Pepe
Λάτρεις της ιταλικής κουζίνας, σπεύσατε!
Θεσμός πλέον στα γαστριμαργικά δρώμενα της πόλης, τα Baccanaliae επιστρέφουν για 7η χρονιά στο ιταλικό εστιατόριο Sale & Pepe, με την υπογραφή του Ivan Ottaviani. Φέτος, μας ταξιδεύουν στις πλέον αγαπημένες περιοχές-σήμα κατατεθέν του εστιατορίου, την Emilia Romagna και την Τοσκάνη και μάλιστα για πρώτη φορά θα «τρέχουν» καθημερινά για 100 συνεχόμενες ημέρες με διαφορετικά μενού & κρασιά γευσιγνωσίας κάθε εβδομάδα, στην τιμή των € 44 / άτομο.
Από Δευτέρα 20 έως Κυριακή 27 Φεβρουαρίου, θα ταξιδέψετε στο Montalcino της Tοσκάνης, για να επισκεφθείτε το κτήμα Casanova Di Neri. Το δείπνο περιλαμβάνει Salame Toscano, Pecorino de Sienna και ανάμεικτη, πολύφυλλη σαλάτα, Maltagliati με όσπρια και λαχανικά, Arrosto από μοσχάρι Razza Chiarina Με κρασι Brunello, μανιτάρια και πουρέ πατάτας αρωματισμένο με γλυκό σκόρδο, Sorbet από φρούτα του δάσους ενώ ταυτόχρονα θα δοκιμάσετε Prosecco di Conegliano Ario Extra Dry-Bio, Brunello di Montalcino 2006 Casanova di Neri και Rosso de Montalcino 2009 Casanova di Neri.
Την εβδομάδα 27 Φεβρουαρίου έως Κυριακή 4 Μαρτίου, θα κάνετε στάση στην Maremma της Toscana για να δοκιμάσετε τα κρασιά των Rocca di Frassinello - Castellare di Castellina. Τα πιάτα που θα ετοιμάσει ο Ivan Ottaviani είναι Γλώσσα μοσχαρίσια, βραστή, με κρεμμυδάκια al chianti και ανάμεικτη πολύφυλλη σαλάτα, Gnocchi με ρικότα και σπανάκι, Παϊδάκια από μοσχαράκι razza marremma με τραγανή polenta και πικάντικα τοματίνια και mascarpone με σπιτικό πετιμέζι. Όσον αφορά στην οινογνωσία, από το τραπέζι σας θα περάσουν ένα 009 Chianti Classico Castellare di Castellina , ένα 2008 Rocca di Frassinnello Poggio alla Guardia και ένα 2006 Rocca di Frassinnello Le Sughere.
Info: Sale & Pepe, Αριστίππου 34, Κολωνάκι, Τηλ. κρατήσεων: 210 72 34 102