Το Bakaló μέλος της πρωτοβουλίας Aegean Cuisine
Μια αξιέπαινη πρωτοβουλία προώθησης των τοπικών προιόντων του νησιού της Μυκόνου.
Ένα πολύ ενδιαφέρον νέο μας ήρθε από την εστιατορική σκηνή της Μυκόνου, και συγκεκριμένα από το γνωστό εστιατόριο Bakalo.
Φέτος, με το Γιάννη Γαβαλά επικεφαλής της κουζίνας του, ενίσχυσε ακόμη περισσότερο την αιγαιοπελαγίτικη ταυτότητά του και χρησιμοποιώντας προϊόντα και συνταγές του Αιγαίου, έγινε μέλος της πρωτοβουλίας Aegean Cuisine (www.aegeancuisine.gr) που γεννήθηκε με σκοπό την αξιοποίηση της ιδιαίτερα πλούσιας αιγαιοπελαγίτικης οινο-γαστρονομία.
Όταν ο Νίκος Νάνου και ο Egidio Guerreri μαζί με τη Βίκυ Χατζηδάκη άνοιγαν τις πόρτες του Bakaló το 2010, είχαν αποφασίσει να προσφέρουν ποιοτικό ελληνικό φαγητό, τις οικείες μας γεύσεις, μαγειρεμένες με τα αγνά, τοπικά προϊόντα του νησιού.
Δύο χρόνια μετά, έχοντας ανακαλύψει παραγωγούς που έχουν εξαιρετικές ποικιλίες προϊόντων, προσφέρουν στους πελάτες – καλεσμένους τους, πιάτα που συνδυάζουν γεύση, ποιότητα πρώτης ύλης με αρώματα και γεύσεις της γης και της θάλασσας του Αιγαίου.
Έτσι, με την προσιτή και εύγευστη κουζίνα του, το Bakaló αφενός ωφελεί την τοπική οικονομία και κοινωνία στηρίζοντας μικρούς παραγωγούς (γεωργούς, κτηνοτρόφους, παραγωγούς και εμπόρους τοπικών τροφίμων και ποτών), που βλέπουν τα προϊόντα τους να καταναλώνονται από το διεθνές κοινό της Μυκόνου, αφετέρου μυεί τους τουρίστες μέσω της γαστρονομικής εμπειρίας, στον ιδιαίτερο τόπο του Αιγαίου, που με τον ήλιο, τα βράχια και την αλμύρα του βάζει τη σφραγίδα του στις καρδιές τους.
Bakaló, Λάκκα Χώρας Μυκόνου, τηλ: 22890 78121 www.bakalo.gr