Ένα σημαντικό λάθος που κάνουμε πριν καν ξεκινήσουμε να μαγειρεύουμε
Σερφάρεις στο ίντερνετ ή ξεφυλλίζεις ένα περιοδικό μαγειρικής και πέφτεις πάνω σε μια εκπληκτική συνταγή που θες οπωσδήποτε να δοκιμάσεις. Και μέσα στον ενθουσιασμό σου ξεκινάς να την κάνεις χωρίς να την διαβάσεις πρώτα ολόκληρη ή να παρατηρήσεις την τεχνική της. Και αυτό φίλη μου είναι ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που μπορείς να κάνεις. Το αποτέλεσμα θα είναι οι γεύσεις του πιάτου να είναι αδιάφορες, να παραλείψεις ολόκληρα βήματα επειδή δεν θα έχεις τα κατάλληλα εργαλεία ή/και να αφήσεις έξω κάποια βασικά υλικά. Ακόμα και οι πιο καλογραμμένες συνταγές, πολλές φορές δεν συμπεριλαμβάνουν όλα όσα πρέπει να ξέρεις στην αρχή τους, και πρέπει να διαβάσεις ολόκληρο το κείμενο της περιγραφής τους. Ένας σοφός μάγειρας μελετά κάθε συνταγή με προσοχή πριν την μαγειρέψει. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να ακολουθήσετε τον τρόπο των σεφ: συγκεντρώστε όλα τα υλικά που χρειάζονται μπροστά σας, καθώς και τα σκεύη, και ετοιμάστε τα όπως πρέπει πριν ανάψετε το φούρνο. Πιστέψτε μας, δεν θέλετε να έχετε κόσμο στο σπίτι που περιμένει να σερβιριστεί το δείπνο και πέσετε ξαφνικά στο κομμάτι της συνταγής που λέει «μαρινάρετέ το όλο το βράδυ» ή «αφήστε το να σιγοβράζει για 3 ώρες».