Σπιτική ιταλική πολέντα
ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΙΟΥΛΗΣ
Αντί για ρύζι ή για κους κους μπορείτε να δοκιμάσετε να φτιάξετε το ιδανικό, ιταλικό side order από καλαμπόκι, την πολέντα.
ΥλικάΓια την πολέντα
Τους σπόρους από έξι καλαμπόκια
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
Αλατοπίπερο
1 κρέμα γάλακτος
Για τη βινεγκρέτ
1 μεγάλη ντομάτα κομμένη σε τέσσερα κομμάτια
Φύλλα βασιλικού
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας ξύδι
Αλάτι
Για τη γαρνιτούρα
Τυρί ricotta ή ό,τι άλλο αλμυρό, τυρί σε κομματάκια
Φρέσκος βασιλικός
Εκτέλεση
1. Βάλτε στο μπλέντερ το καλομπόκι.
2. Σε μία γκριλιέρα ζεσταίνετε το βούτυρο μέχρι να λιώσει.
3. Ρίξτε το σκόρδο και το κρεμμύδι και τσιγαρίστε τα.
4. Προσθέστε το καλαμπόκι, τη κρέμα γάλακτος και το αλατοπίπερο και ανακατέψτε.
5. Μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά μέχρι τα υγρά του καλαμποκιού να δέσουν με την κρέμα γάλακτος και να γίνουν παχύρρευστα.
6. Ρίξτε όλα τα υλικά της βινεγκρέτ μαζί στο μπλέντερ για τη σος.
7. Σερβίρετε μία μεγάλη κουταλιά πολέντα με μία κουταλιά βινεγκρέτ και λίγο τυρί.