Άκης Πετρετζίκης: Κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ
QUEEN.GR
Το πιο λαχταριστό πιάτο.
Υλικά: Για τη σάλτσα ντομάτας
3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, ξερό
1 σκ. σκόρδο
1 κ.σ. θυμάρι
2 κ.σ. φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
1 πρέζα κρυσταλλική ζάχαρη
1/2 κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
1/2 κ.γ. κανέλα
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
50 γρ. λευκό κρασί
800 γρ. ντομάτα κονκασέ
1 κύβο βοδινού Maggi
1 κ.σ. ρίγανη
αλάτι
πιπέρι
Για τον κιμά
800 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
1 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Για τη μπεσαμέλ
100 γρ. βούτυρο
100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
750 γρ. γάλα πλήρες
αλάτι
πιπέρι
3 κρόκους
1 πρέζα τριμμένο μοσχοκάρυδο
50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
Για τη σύνθεση
250 γρ. κανελόνια
50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
Για το σερβίρισμα
φύλλα βασιλικού
Δες την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com
Related
Bloggers
01
10