Παγωτό σουφλέ σοκολάτα με λιωμένη σοκολάτα από τη Νίκη Μερκούρη
ΝΙΚΗ ΤΑΟΥΣΑΝΗ ΜΕΡΚΟΥΡΗ
Ένα επιδόρπιο για καλοφαγάδες που μπορούν όλοι να κάνουν.
Υλικά
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 εβαπορέ γάλα ελαφρύ
350 γρ. κρέμα γάλακτος με λίγα λιπαρά
3 κουβερτούρες
1 κρέμα στιγμής σοκολάτα (φακελάκι)
Λίγο λικέρ γκραν μαρνιέ ή κονιάκ
Λιωμένη σοκολάτα
1 φλυτζάνι φρέσκο γάλα
1 κουβερτούρα 125 γρ.
Λίγο κονιάκ
1 κουταλάκι καφέ στιγμιαίο
Εκτέλεση
1. Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε γάλα το οποίο έχουμε παγώσει για 2 ώρες στην κατάψυξη.
2. Ρίχνουμε το ζαχαρούχο και τη κρέμα στιγμής σε σκόνη και το λικέρ και χτυπάμε καλά για 8 λεπτά μέχρι να γίνει το μείγμα αφράτο.
3. Λιώνουμε τις κουβερτούρες με την κρέμα γάλακτος.
4. Τις ρίχνουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε για 2 με 3 λεπτά.
5. Παίρνουμε ειδικό σκεύος για σουφλέ και το ντύνουμε γύρω γύρω με αλουμινόχαρτο και ρίχνουμε μέσα το μείγμα.
6. Για να μην ξεχειλίσει αφήνουμε δύο δάχτυλα κενό και το βάζουμε στην κατάψυξη για να παγώσει το σουφλέ παγωτό.
7. Λιώνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά για να κάνουμε τη σος λιωμένες σοκολάτας
8. Σερβίρουμε με τριμμένο μπισκότο ή φρέσκες φράουλες.