Πένες με σάλτσα τόνου από τη Νίκη Μερκούρη
ΝΙΚΗ ΤΑΟΥΣΑΝΗ ΜΕΡΚΟΥΡΗ
Είναι εύκολες, γρήγορες και νόστιμες. Οι πένες είναι το τέλειο ζυμαρικό για να αναδείξει την έντονη γεύση του τόνου και να σας βγάλει ασπροπρόσωπη τη στιγμή που δεν έχετε χρόνο, αλλά πρέπει να σερβίρετε κάτι επείγον.
Υλικά
500 γρ. πένες ριγέ
2 κονσέρβες τόνο σε νερό
3 σκελίδες σκόρδο
1 κρεμμύδι ξερό
2 κουταλιές της σούπας βασιλικό
3/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1 φλιτζάνι κεφαλοτύρι
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
1. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε σε αντικολλητικό τηγάνι.
2. Πολτοποιούμε τα σκόρδα με ελαιόλαδο στο μπλέντερ και συνεχίζουμε το ίδιο για το βασιλικό και το κρεμμύδι
3. Ενώνουμε τη σάλτσα με την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε μαζί και τον τόνο.
4. Βράζουμε τα ζυμαρικά ανάλογα με τις οδηγίες στο κουτί.
5. Προσθέτουμε το τυρί και ανακατεύουμε με τα βρασμένα ζυμαρικά.
6. Ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και απολαμβάνουμε.