Λαχταριστά λουκάνικα με φακές
ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΙΟΥΛΗΣ
Ένας συνδυασμός που μπορεί να μην είχατε σκεφτεί και σίγουρα θα σας αποζημιώσει γευστικά.
Υλικά
1 κουταλιά ελαιόλαδο
400 γρ. λουκάνικα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
250 γρ. φακές
300 ml ζωμού λαχανικών
1 κουταλιά πάπρικα
Αλατοπίπερο
Εκτέλεση
1. Κάψτε το λάδι και τηγανίστε το λουκάνικο.
2. Βγάλτε το λουκάνικο από το βαθύ τηγάνι και με το λίπος που έχει μείνει τσιγαρίστε το κρεμμύδι και τις πιπεριές για πέντε λεπτά.
3. Ρίξτε μέσα πάλι το λουκάνικο, τις φακές και συμπληρώστε με το ζωμό και την πάπρικα.
4. Αφήστε τα να πάρουν βράση και χαμηλώστε τη φωτιά ώστε να σιγοβράσουν όλα μαζί για 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι φακές και πιουν κάπως το ζουμί τους.
Bloggers
01
10