Αυθεντικό αμερικάνικο coleslaw
ΙΛΙΑΔΑ ΚΛΑΓΚΟΥ
Ένα κλασικό συνοδευτικό που ταιριάζει "παραδοσιακά" με burger, hot dog ακόμα και με ψάρι- και είναι πανεύκολο να το φτιάξετε μόνες σας!
Υλικά
1 μέτριο λάχανο, ψιλοκομμένο
1/2 κόκκινο λάχανο ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζ ξινόγαλα
1/2 φλιτζ γιαούρτι
1/2 φλιτζ μαγιονέζα
1 κουτ μουστάρδα σε σκόνη
1/2 κουτ μαύρο πιπέρι
1 μεγάλο καρότο
1 κουτ σούπας chives ψιλοκομμένα
2 κουτ σούπας αλάτι
Εκτέλεση
1. Ρίξτε τα λάχανα σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέστε το αλάτι και αφήστε τα στο νεροχύτη να βγάλουν τα υγρά τους για τρεις ώρες. Πλύνετέ τα με τρεχούμενο κρύο νερό για ένα λεπτό και βάλτε τα σε ένα spinner για να στεγνώσουν καλά.
2. Αναμείξτε το ξινόγαλα, το γιαούρτι, το πιπέρι και τη μουστάρδα, προσθέστε τα λάχανα, το καρότο και τα chives και ανακατέψτε. Σερβίρετε ως συνοδευτικό ή κρατήστε το coleslaw στο ψυγείο μέχρι τρεις ημέρες.