Κοτόπουλο πανέ με παρμεζάνα
ΙΛΙΑΔΑ ΚΛΑΓΚΟΥ
Μαζί με μια φρέσκια πράσινη σαλάτα έχετε ένα γρήγορο και νόστιμο γεύμα
Υλικά
4 φιλέτα κοτόπουλο
1 φλιτζ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. αλάτι
1/2 κουτ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 μεγάλα αυγά
1 κουτ νερό
1 1/2 φλιτζ. τριμμένο ψωμί στο multi
1/2 φλιτζ. τριμμένη παρμεζάνα και λίγη έξτρα για το σερβίρισμα
2 κουτ βούτυρο
2 κουτ ελαιόλαδο
Εκτέλεση
1. Βάλτε τα φιλέτα του κοτόπουλου ανάμεσα σε δυο κόλλες αντικολλητικό χαρτί και πιέστε τα με έναν πλάστη ώστε να πλατύνουν αρκετά.
2. Ανακατέψτε το αλεύρι, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα πιάτο. Χτυπήστε χωριστά τα αυγά με μια κουταλιά νερό και σε ένα τρίτο πιάτο ανακατέψτε το τριμμένο ψωμί με την παρμεζάνα.
3. Περάστε τα φιλέτα από το αλεύρι, στη συνέχεια από το αυγό και τέλος από το τριμμένο ψωμί, παντώντας το ελαφρά και από τις δύο πλευρές να καλυφθούν καλά.
4. Σε ένα τηγάνι ζεστάνετε 1 κουταλιά βούτυρο και 1 κουταλιά ελαιόλαδο και τηγανίστε τα φιλέτα, 2 κάθε φορά, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα.
5. Σερβίρετε αμέσως με μια φρέσκια πράσινη σαλάτα και έξτρα παρμεζάνα.