Ταλιατέλες με σάλτσα μελιτζάνας και ντομάτας
ΘΥΜΙΟΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ
Μια πεντανόστιμη μακαρονάδα με μελιτζάνες
Υλικά
500 γρ. ταλιατέλες ή πένες (ή όποιο ζυμαρικό σας αρέσει)
3 μελιτζάνες φλάσκες κομμένες σε κύβους
500 γρ. ελαφρά συμπυκνωμένος χυμός τομάτας
1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
Βούτυρο
παρμεζάνα τριμμένη
ψιλοκομμένος μαϊντανός
ψιλοκομμένος φρέσκος βασιλικός
1 πράσινη πιπεριά
1 πιπεριά Φλωρίνης
Aλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Ξεκινάτε βάζοντας τις μελιτζάνες σε ένα σουρωτήρι, τις αλατίζετε και τις αφήνετε να στραγγίξουν. Στη συνέχεια, σε μια μικρή κατσαρόλα ή σε ένα άνετο τηγάνι (το οποίο να μπορείτε να σκεπάσετε) ζεσταίνετε ελαιόλαδο και σωτάρετε τις μελιτζάνες, γυρνώντας τις συχνά για να "θωρακιστούν" από παντού. Προσθέτε τις πιπεριές, αφού τις ψιλοκόψετε, και το σκόρδο. Μόλις όλα τσίγαριστούν, αλλά χωρίς να μαυρίσουν, ρίχνετε τον χυμό ντομάτας αλατοπιπερώνετε, και σβράζετε σε μέτρια φωτιά για 10 - 15 λεπτά ανακατεύοντας τακτικά.
Βράζετε τις ταλιατέλες al dente και τους ρίχνετε μια μικρή κουταλιά βούτυρο αμέσως μόλις τις σουρώσετε. Τις ρίχνετε μέσα στη σάλτσα, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε με τριμμένη παρμεζάνα.