Κρεμμυδόπιτες από την Κρήτη

Κρεμμυδόπιτες από την Κρήτη

Μια παραδοσιακή πίτα από την Κρήτη

Υλικά

1 κιλό πατάτες, τριμμένες στον τρίφτη
4 μεγάλα κρεμμύδια, τριμμένα στον τρίφτη
1 αυγό
Αλεύρι (1 με 2 χούφτες περίπου)
Αλάτι
Πιπέρι
ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Βάζετε τα τριμμένα κρεμμύδια και τις πατάτες σε ένα μπολ, προσθέτετε το αυγό, το αλεύρι, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύετε μέχρι να αναμιχθούν καλά όλα τα υλικά.
Στη συνέχεια, σε ένα μεγάλο τηγάνι, βάζετε ελαιόλαδο, και μόλις αυτό κάψει, τηγανίζετε το μείγμα κουταλιά - κουταλιά. Μόλις χρυσίσουν οι κρεμμυδόπιτες και από τις δυο πλευρές, τις βγάζετε σε ένα σκεύος στο οποίο έχετε βάλει χαρτί κουζίνας, για να "πιεί" το λάδι από το τηγάνισμα, και σερβίρετε ζεστές.