Σοκολατένια brownies με καρύδια

Σοκολατένια brownies με καρύδια

Ένα υπέροχο γλύκισμα με πλούσια γεύση σοκολάτας.

Βασικά υλικά της κουζίνας σε έναν γευστικό συνδυασμό που θα λατρέψετε.

Υλικά
140 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο
200 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα
200 γραμμάρια μαύρη ζάχαρη
2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
2 αυγά
1 κρόκος αυγού
85 γραμμάρια απλό αλεύρι
75 γραμμάρια καρύδια, ελαφρά ψημένα και ψιλοκομμένα

Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς και βουτυρώστε ένα τετράγωνο ταψί διαστάσεων 18 x 18 εκατοσ. Στρώστε του αντικολλητικό χαρτί.
2. Λιώστε το βούτυρο και τη σοκολάτα σε μπεν μαρί (μην αφήσετε το πυρίμαχο μπολ να ακουμπά το νερό που βράζει) και αφήστε το μείγμα σας να κρυώσει λίγο.
3. Χτυπήστε μαζί τη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας και μια καλή πρέζα αλάτι με το σοκολατένιο μείγμα. Προσθέστε τα αυγά ένα ένα χτυπώντας καλά μετά μετά από κάθε προσθήκη και στη συνέχεια προσθέστε τον κρόκο και το αλεύρι συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα.
4. Προσθέστε τα σπασμένα καρύδια και ανακατέψτε. Χύστε το μείγμα στο ταψί λειαίνοντας την επιφάνειά του και ψήστε για 40 λεπτά. Αφήστε το να κρυώσει και ξεφορμάρετέ το. Κόψτε σε δώδεκα τετράγωνα κομμάτια και πασπαλίστε με κοσκινισμένο κακάο πριν σερβίρετε.

Διαβάστε επίσης:

Κέικ σοκολάτας με βατόμουρα

Σοκολατένιο κέικ με γλάσο σοκολάτας

Εύκολη συνταγή για σοκολατένια τρουφάκια