Τέλειες ατομικές πίτσες ιδανικές ακόμα και για πρωινό!
Για να ξεκινήσετε την μέρα σας με τον καλύτερο τρόπο.
Κι όμως, δεν σας κάνουμε πλάκα, η ακόλουθη συνταγή για λαχταριστές, ατομικές πίτσες, έχει όλα τα υλικά που μπορούν να συνθέσουν ένα υγιεινό και πλήρες πρωινό, στην μορφή του αγαπημένου μας «junk food», το οποίο βέβαια μόνο junk δεν είναι.
Υλικά
3 φέτες μπέικον, κομμένο σε μικρά κομμάτια
1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
αλάτι κοσέρ
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1/4 κούπας λιαστές ντομάτες σε ελαιόλαδο, ψιλοκομμένες
1κ.σ. φρέσκα φύλλα ρίγανης, ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
4 στρογγυλές λεπτές πίτες, τύπου αραβικές
1/2 κούπα τριμμένο τυρί προβολόνε
1/2 κούπα τυρί ρικότα
1κ.σ. φυτικό λάδι
4 μεγάλα αυγά
φρέσκα φύλλα βασιλικού
Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200C.
2. Σοτάρετε το μπέικον σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, μέχρι να γίνει τραγανό, για περίπου 8 λεπτά. Βγάλτε το από το τηγάνι και βάλτε το σε ένα πιάτο πάνω σε απορροφητικό χαρτί.
3. Ρίξτε στο τηγάνι το κρεμμύδι και σοτάρετέ το μέχρι να μαλακώσει, περίπου 10 λεπτά. Προσθέστε τις λιαστές ντομάτες, τη ρίγανη και το σκόρδο και σοτάρετέ τα για άλλα 2 λεπτά.
4. Αλείψτε τις πίτες με το λάδι από τις ντομάτες και έπειτα απλώστε πάνω τους το μείγμα από το κρεμμύδια. Πασπαλίστε με το μπέικον και το προβολόνε και ρίξτε μεγάλες κουταλιές από την ρικότα πάνω τους.
5. Βάλτε τις πίτσες στο φούρνο και ψήστε τις μέχρι οι άκρες να γίνουν τραγανές και το τυρί να λιώσει, για περίπου 10 λεπτά.
6. Στο μεταξύ, ζεστάνετε ξανά το τηγάνι σε μέτρια φωτιά με το φυτικό λάδι, σπάστε προσεκτικά τα αυγά μέσα, αλατοπιπερώστε και τηγανίστε τα για 4 με 5 λεπτά, μέχρι να γίνουν «μάτια».
7. Βάλτε από 1 αυγό-μάτι πάνω σε κάθε μία από τις πίτσες, ρίξτε από πάνω τους φύλλα βασιλικού και σερβίρετε αμέσως.