Θα πάθετε πλάκα: Mυρωδάτο κέικ με κανέλα και σιρόπι σφενδάμου

Θα πάθετε πλάκα: Mυρωδάτο κέικ με κανέλα και σιρόπι σφενδάμου

Απίστευτη μυρωδιά, ακόμα πιο απίστευτη γεύση.

Αυτό το φανταστικό κέικ ή γλυκό ψωμί, όπως θέλετε πείτε το, θα σας «σπάσει» τη μύτη και θα γεμίσει το σπίτι σας με συγκλονιστικές μυρωδιές. Μόλις το δοκιμάσετε όμως είναι που θα αποτρελαθείτε!

Υλικά
για το κέικ:
2 και 1/4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2κ.γ. baking powder
1/2κ.γ. σόδα μαγειρικής
1 1/2κ.γ. κανέλα
1/2κ.γ. αλάτι
1 κούπα σιρόπι σφενδάμου
1 κούπα ξινόγαλα
2 μεγάλα αυγά
1κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1/4 κούπας βούτυρο που θα έχετε κάψει
1/4 κούπας κρύο βούτυρο, σε κυβάκια
1κ.σ. κανέλα
για το γλάσο:
1 κούπα άχνη ζάχαρη
1/4 κούπας κρέμα γάλακτος
1κ.γ. βανίλια
1/4κ.γ. αλάτι

Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C.
2. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, το baking powder, τη σόδα, την κανέλα και το αλάτι.
3. Σε ένα μεσαίο μπολ, χτυπήστε μαζί με σύρμα το σιρόπι σφενδάμου, το ξινόγαλα, τα αυγά και τη βανίλια. Ρίξτε μέσα σιγά σιγά το «καμένο» βούτυρο και ανακατέψτε ελαφρά.
4. Ρίξτε το υγρό μείγμα μέσα στο στερεό και ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
5. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε το κρύο βούτυρο με την κανέλα μέχρι να έχετε μικρά κομματάκια. Ρίξτε τα μέσα στο μείγμα και ανακατέψτε.
6. Βάλτε το μείγμα σε μια λαδωμένη φόρμα για κέικ και ψήστε το για 45 λεπτά ή μέχρι το μαχαίρι να βγαίνει καθαρό από μέσα. Αφήστε το να κρυώσει για 15 λεπτά πριν το γλασάρετε.
7. Για το γλάσο, αναμείξτε με το σύρμα όλα τα υλικά και προσθέστε, αν χρειάζεται, περισσότερο άχνη ζάχαρη για να δέσει καλά. Περιχύστε το πάνω από το κέικ όπως θέλετε και αφήστε το να κρυώσει.