«Γιατί όταν σας φτύνουμε μας κυνηγάτε;»

«Γιατί όταν σας φτύνουμε μας κυνηγάτε;»

O Nίκος Συρίγος απαντά στο ερώτημα που μας βασανίζει όλες

Ελάτε τώρα... Ας είμαστε τουλάχιστον ειλικρινείς! Μα για τον ίδιο λόγο που κι εσείς κολλάτε με κάποιον που σας απορρίπτει! Μια λέξη είναι η απάντηση. Αρχίζει από «εγώ» και τελειώνει σε «ισμός». Και φαντάζομαι ότι και την ξέρετε και το έχετε σε πολλαπλάσιο βαθμό από το αρσενικό είδος. Γι'αυτό και σέρνετε καράβι. Τι καράβι δηλαδή... Τάνκερ!

Το κακό είναι πως εμείς όσο περνάει ο καιρός αντί να λύνουμε πιο εύκολα το πρόβλημα, δυσκολέψαμε τη ζωή μας. Αυτοί οι homo κάπως, που ζούσαν την εποχή των δεινοσαύρων, καθάριζαν τέτοια θεματάκια με ένα ρόπαλο και μια σπηλιά. Όταν ξύπναγε με το καλό η «δεν σε θέλω, να πας αλλού» είχε ξεχάσει ποιον ήθελε και ποιον όχι. Άρα όλα καλά κι όλα σε ένα νοικοκυρεμένα.

Οι σύγχρονοι homo πάλι, ελλείψει ροπάλου και σπηλιάς, στην πρώτη χυλόπιτα, είτε αυτομαστιγωνόμαστε κάνοντας τάματα στο Αη-Πλούταρχο, είτε προσπαθούμε με κάθε τρόπο να ρίξουμε το κάστρο!

Στην πρώτη περίπτωση χάνεις λεφτά (το πόσα εξαρτάται από το πόσο πίνεις) αλλά κερδίζεις εμπειρίες για την επόμενη φορά που θα φας πόρτα. Οι ψυχολόγοι θα το έλεγαν αυτοκάθαρση. Κι εδώ που τα λέμε χίλιες φορές να τα δώσεις στον Γιαννάκη, παρά στον Dr Καθίστε, Μιλήστε, Μάλιστα και περάστε από τη γραμματέα μου για το οικονομικό.

Άσε που ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει μεταξύ των καψουροσκοτωμένων. Γιατί ως γνωστόν, ο έρωτας με έρωτα περνάει. Στον ψυχολόγο, πάλι, πόσες πιθανότητες έχεις να βγάλεις γκόμενα;

Στη δεύτερη περίπτωση, θεώρησε δεδομένο πως θα χάσεις λεφτά, χρόνο και ότι άλλο χάνεται, αφού κανείς δεν... έπεισε με το να κυνηγάει μια γυναίκα που δεν τον θέλει.

Και το λέω ως «παθών», έχοντας φτάσει μέχρι την Ολλανδία για μια γυναίκα... Τη γυναίκα μου. Έτυχε...