Πώς να φροντίσεις σωστά τα λινά ρούχα; Τα πιο εύκολα tips για πλύσιμο, στέγνωμα, σιδέρωμα

Πώς να φροντίσεις σωστά τα λινά ρούχα; Τα πιο εύκολα tips για πλύσιμο, στέγνωμα, σιδέρωμα

Φρόντισε τα αγαπημένα σου ρούχα για να τα χαίρεσαι για χρόνια.

Το λινό ύφασμα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα πανιά που προτιμάμε να φοράμε μέσα στο καλοκαίρι. Ένα φυσικό υλικό, που επιτρέπει στο δέρμα να αναπνέει και απορροφά την υγρασία του σώματος και του περιβάλλοντος. Aka η τέλεια λύση για ένα ζεστό καλοκαίρι, όπως αυτό που ζούμε στην Ελλάδα. Ας μην ξεχνάμε επίσης ότι τα λινά είναι και μία διαχρονική τάση, που φοράνε σταθερά τα fashion girls κάθε καλοκαίρι. Οπότε είναι καιρός να μάθουμε να τα φροντίζουμε σωστά, ώστε να δείχνουν πάντα προσεγμένα και να μπορέσουμε να τα φοράμε και να ευχαριστηθούμε για πολλά καλοκαίρια ακόμη.

Occasional Dressing: 10 looks για να είσαι η πιο στυλάτη καλεσμένη στα events του καλοκαιριού

lina_pantelonia-(4).jpg

Πλύσιμο

Το λινό είναι ένα φυσικό ύφασμα, οπότε η φροντίδα του θα πρέπει να είναι αντίστοιχη με το βαμβάκι. Μπορείς να το πλύνεις, δηλαδή, στο πλυντήριο ή στο χέρι, αλλά όπως και το βαμβάκι, έτσι και το ύφασμα αυτό έχει την τάση να μαζεύει με το πλύσιμο και γι' αυτό τον λόγο, πρέπει να αποφύγεις το ζεστό νερό. Προτίμησε το χλιαρό ή κρύο. Εάν τα ρούχα σου έχουν έντονη ή σκούρα απόχρωση, τότε πλύνε τα με κρύο νερό, για να αποφύγεις το ξεθώριασμα. Τα καθαριστικά που χρησιμοποιείς καλό θα ήταν να βασίζονται σε φυσικά συστατικά, ενώ επίσης καλό θα ήταν να αποφύγεις και τη χρήση μαλακτικού. Μη χρησιμοποιήσεις χλωρίνη ποτέ, ακόμα κι αν μιλάμε για ένα ολόλευκο ρούχο! Εάν χρειάζεται να πλύνεις τα λευκά λινά σου που έχουν ελαφρώς κιτρινίσει, χρησιμοποίησε μια οξυγονωμένη χλωρίνη.

lina_pantelonia-(8).jpg

Στέγνωμα

Εδώ δεν θα χρειαστείς και πολλά tips, αφού το λινό είναι ένα ύφασμα που στεγνώνει εύκολα στον ανοιχτό αέρα. Το μόνο που πρέπει να προσέξεις είναι ο τρόπος που θα απλώσεις τα λινά ρούχα σου, αφού θέλεις να τα προστατέψεις από τα βαθουλώματα και τα σημάδια. Τοποθέτησέ τα οριζόντια πάνω στην απλώστρα σου ή ανάμεσα σε απλωμένες πετσέτες.

lina_pantelonia-(1).jpg

Οδηγός αγοράς: Οι raffia bags που θα φορέσουμε και στην πόλη -Ψάθα παντού

Σίδερο

Ή αλλιώς το πιο δύσκολο κομμάτι από όλα. Ναι, τα λινά τσαλακώνουν εύκολα, αλλά αυτή είναι και η γοητεία τους. Ξεκίνησε το σίδερο πριν να έχουν στεγνώσει εντελώς και αν είναι τελείως στεγνά, τότε ψέκασέ τα με λίγο νερό. Καλό θα ήταν να τα σιδερώνεις πάντα από τη μέσα μεριά για να αποφύγεις γυαλάδες και δυσχρωμίες και να χρησιμοποιήσεις ένα σπρέι σιδερώματος με άμυλο στα "επίμαχα" σημεία, όπως τα γόνατα και οι αγκώνες.