Οδηγός αγοράς: Οι raffia bags που θα φορέσουμε και στην πόλη -Ψάθα παντού

Ναταλία Κατσακιώρη
Οδηγός αγοράς: Οι raffia bags που θα φορέσουμε και στην πόλη -Ψάθα παντού
Photo Credit: Sarah Treacher / launchmetrics.com/spotlight

Η τσάντα που θα πάρεις μαζί σου ακόμα και στο γραφείο.

Έχουμε μιλήσει πολλές φορές για τους μύθους και τους κανόνες που αρέσει στη μόδα να σπάει. Ειδικά τις τελευταίες σεζόν νιώθουμε ότι είμαστε σε μία φάση που όλα επιτρέπονται. Τα κλισέ δεν ισχύουν πια και εμείς είμαστε πιο ελεύθερες από ποτέ να πειραματιστούμε με το στυλ μας και να δώσουμε μια νέα μορφή στο καλοκαιρινό μας styling. Φυσικά το ίδιο ισχύει και για τα αξεσουάρ και ειδικά για τις τσάντες που θα πάρουμε μαζί μας στην πόλη μέσα στο καλοκαίρι. Ήδη από τις περασμένες σεζόν θα έχεις παρατηρήσει ότι τα summer υλικά έχουν κερδίσει το ενδιαφέρον των fashion girls και κάπως έτσι είδαμε τα δίχτυα και την ψάθα να ανεβαίνουν συνεχώς.

Οδηγός αγοράς: 10 καλοκαιρινά φορέματα για την πόλη αλλά και τα ταξίδια της σεζόν

New-York-str-S23-0711.jpg

Οι raffia bags, όπως λέμε επίσημα της τσάντες από ψάθα, είναι από μόνες τους ένα μικρό φαινόμενο, και αυτό γιατί έχουν κερδίσει μία σταθερή θέση στις κορυφαίες τάσεις των bag trends κάθε σεζόν. Αυτό που ίσως όμως δεν περίμενες είναι ότι θα συνεχίσεις να τις βλέπεις στους δρόμους της πόλης ακόμα και μέσα στο χειμώνα, γιατί ομολογουμένως και παραδοσιακά η ψάθα είναι ένα υλικό που έχουμε ταυτίσει με το καλοκαίρι. Σε αυτό συνέβαλε και η Jane Birkin με τις τσάντες καλάθια που συνήθισε να έχει παντού μαζί της στα 60s και κάπως έτσι πέρασαν στο french chic.

London-str-F24-1377.jpg

Ερχόμενοι στο σήμερα είναι πάρα πολύ οι οίκοι που σήμερα έχουν τις raffia bags στη βάση των συλλογών τους χειμώνα και καλοκαίρι. Ο Jacquemus και η Loewe είναι οι πρώτοι από αυτούς και διαθέτουν τα πιο δημοφιλή designer καλάθια που θα δεις στο street style. Μπορείς και εσύ να επενδύσεις τώρα σε μία raffia bag και θα έχεις αυτόματα τη νέα σου go to τσάντα για το φετινό καλοκαίρι.

Paris-str-F24-0146.jpg

Μία μεγάλη shopper bag σε σχήμα καλάθι με δερμάτινες λεπτομέρειες ή μία μικρότερη basket bag σε σχήμα βαρελάκι που φοριέται στον ώμο είναι οι δύο καλύτερες επιλογές για το καλοκαιρινό office style και τα casual chic looks σου.

New-York-str-S23-0153.jpg

Βαφτίζεις το παιδί σου το καλοκαίρι; 5 φορέματα για την πιο καλοντυμένη μαμά ever

Editor's choices: