Βασίλισσα Mary της Δανίας: Έβαλε το ίδιο φόρεμα μετά από μία δεκαετία και ήταν ακόμα πιο stylish

Ναταλία Κατσακιώρη
Βασίλισσα Mary της Δανίας: Έβαλε το ίδιο φόρεμα μετά από μία δεκαετία και ήταν ακόμα πιο stylish
Photo Credit: DET DANSKE KONGEHUS

Η «ανακύκλωση» μπήκε και στις royal εμφανίσεις.

Μπορεί να θεωρείται ένα ακόμη κλισέ η αντίληψη για το coolness των σκανδιναβικών λαών, αλλά η άποψή μου εδώ θα το επιβεβαιώσει απόλυτα. Αν δεν έχεις βρεθεί ποτέ στη Δανία μία πολύ ισχυρή απόδειξη της όλης ηρεμίας και του έμφυτου coolness της χώρας είναι η βασιλική της οικογένεια. Από τη στιγμή μάλιστα που η βασίλισσα Μαργαρίτα έδωσε τα ηνία στον γιο της βασιλιά σήμερα Frederic, η αλλαγή σκυτάλης έγινε με έναν τρόπο διακριτικό και χαρούμενο. Η νέα βασίλισσα λοιπόν Mary εξακολουθεί την παράδοση τηρώντας το πρωτόκολλο και κάνοντας όσα προστάζει η αυλή, αλλά έχει και έναν εντελώς δικό της τρόπο να εκφράζεται και -φυσικά- να ντύνεται.

Τα MTV VMAs 2024 είχαν ένα «κόκκινο» χαλί γεμάτο λάμψη και τολμηρά naked dresses

https://www.instagram.com/p/C--98Mxg9BB/

Μετά το φαινόμενο Kate Middleton που έχει απογειώσει και πάλι το θεσμό της βασιλείας στη Μεγάλη Βρετανία και όχι μόνο, το royal style έχει αλλάξει διαστάσεις και έχει γίνει και ένας τρόπος να μεταφέρουν οι κυρίες με το δικό τους τρόπο το μήνυμα που θέλουν. Κάπως έτσι, λοιπόν, και η βασίλισσα Mary εμφανίστηκε στο δείπνο για το Royal Yacht Dannebrog με το ίδιο φόρεμα που είχε φορέσει πριν ακριβώς μία δεκαετία και έγινε πρώτο θέμα συζήτησης για όλους τους σωστούς λόγους.

Το maxi floral φόρεμα της βασίλισσας Mary που είχε φορέσει πριν δέκα χρόνια.

Αυτή θα μπορούσε να είναι μία απάντηση σε όσους κατηγορούν την υψηλή μόδα για τις τιμές της. Όταν ένα φόρεμα έχει το σωστό shape, ποιοτικό ύφασμα, μοναδικό μοτίβο και επώνυμη υπογραφή μπορεί να φορεθεί στο repeat. Κάτι τέτοιο ισχύει και για το Erdem gown της βασίλισσας Mary που το φόρεσε μετά από μία ολόκληρη δεκαετία. Το πρώτο σχόλιο που έγινε είναι ότι προφανώς της ταιριάζει ακόμα ένα ρούχο μετά από δέκα χρόνια.

Photo-by-DET-DANSKE-KONGEHUS-on-September-11-2024.-May-be-an-image-of-2-people-and-dinner-jacket..jpg

Photo Credit: DET DANSKE KONGEHUS

Αμέσως μετά μιλήσαμε για τον όρο «ανακύκλωση» στη μόδα, ότι δηλαδή ένα ποιοτικό κομμάτι μπορεί να φορεθεί πολλές φορές μέσα στα χρόνια και τέλος, δεν θα μπορούσαμε να μην σχολιάσουμε το πόσο έχει χαλαρώσει και το royal πρωτόκολλο με τις ίδιες τις κυρίες των βασιλικών οικογενειών να μην επιθυμούν πλέον να ξοδεύουν τα ίδια υπέρογκα ποσά σε κάθε νέα τους εμφάνιση.

Photo-by-DET-DANSKE-KONGEHUS-on-September-11-2024.-May-be-an-image-of-3-people..jpg

Photo Credit: DET DANSKE KONGEHUS

Σακάκι:Ο απόλυτος πρωταγωνιστής στο street style της Νέας Υόρκης -Τα σχέδια που θα φορέσουμε

Photo-by-DET-DANSKE-KONGEHUS-on-September-11-2024.-May-be-an-image-of-8-people-dinner-jacket-wedding-and-text..jpg

Photo Credit: DET DANSKE KONGEHUS