To office look του χειμώνα έχει κάτι από τo girl boss των 80s -Τα στοιχεία που θα σε εμπνεύσουν

Ναταλία Κατσακιώρη
To office look του χειμώνα έχει κάτι από τo girl boss των 80s -Τα στοιχεία που θα σε εμπνεύσουν
Photo Credit: Francesca Babbi/launchmetrics.com/spotlight

Oι 80s πινελιές που ταιριάζουν στο ντύσιμο του γραφείου σου τώρα.

Πάμε να οργανώσουμε τη μέρα μας. Ξεκινάμε πάντα στην αρχή της εβδομάδας να βλέπουμε τα σύνολά μας για το γραφείο και να κάνουμε ένα μικρό planning για όσα θα ακολουθήσουν στη ρουτίνα μας. Μόνο που αυτή η εβδομάδα είναι λίγο διαφορετική από τις υπόλοιπες γιατί είναι στην ουσία η πρώτη εβδομάδα που μπήκαμε για τα καλά στο φθινόπωρο και νιώσαμε τα πρώτα πρωινά κρύα. Και πολύ μας αρέσεις. Έτσι ήρθε και η στιγμή που περιμέναμε, να κάνουμε δηλαδή τα office looks μας πιο ενδιαφέροντα μέσα από το layering και τις νέες τάσεις του φετινού φθινοπώρου. Αν ρίξεις μια ματιά στα street style looks της σεζόν από τις μεγάλες πρωτεύουσες της μόδας, θα καταλάβεις ότι ο όρος girl boss κάπως επανήλθε στα δεδομένα μας αλλά με έναν ακόμη πιο stylish τρόπο.

Trench coat season is on! 10 σύνολα με όλα τα στυλ καμπαρντίνας για να πάρεις έμπνευση

Paris-str-S25-3405.jpg

Ποια δεκαετία ήταν αυτή που ανέδειξε πρώτη τον όρο girl boss; Αν σκεφτείς λίγο καλύτερα θα καταλήξεις και εσύ στα 80s, όταν η Melanie Griffith ως Working Girl έκανε τα πάντα για να πετύχει μέσα στα τεράστια σακάκια της με βάτες και τις pencil φούστες της. Κάπως έτσι θα ξαναθυμηθούμε τη δεκαετία που έκανε τις γυναίκες να δουν με άλλα μάτια τη ζωή τους μέσα σε μια θέση γραφείου, όπου δεν θα ήθελαν πια να είναι μόνο γραμματείς και προσωπικοί βοηθοί κάποιου ισχυρού άνδρα.

Paris-str-S25-2199.jpg

Εμείς, λοιπόν, -και ενώ ακόμη σήμερα δυστυχώς προσπαθούμε να αποτινάξουμε τα στερεότυπα στον χώρο εργασίας μας- θα ξεκινήσουμε να θυμόμαστε τα πιο δυναμικά κομμάτια του 80s working look. Ξεκίνα με τα oversized σακάκια με έντονους ώμους και sculptured μέση, πέρνα στις φούστες με ψηλή μέση και στενή γραμμή -aka τις αγαπημένες μας pencil- και ολοκλήρωσε τα office looks της εβδομάδας σου με μία maxi φούστα με πιέτες και ένα σακάκι δεμένο με ζώνη από πάνω. Οι almond γόβες είναι βασικές στα συγκεκριμένα looks, που θέλουμε να θυμίσουν τα εκκεντρικά 80s.

Paris-str-S25-3434.jpg

Η Prada δημιουργεί στολή για αστροναύτες για την πρώτη γυναίκα που θα περπατήσει στο φεγγάρι

12 office looks για να γίνεις το πιο stylish girl boss: