Ryeteé: Ένα νέο swimwear brand μας φέρνει πιο κοντά στο καλοκαίρι και στην sophisticated πλευρά του

Διονυσία Καλαποθαράκου
Ryeteé: Ένα νέο swimwear brand μας φέρνει πιο κοντά στο καλοκαίρι και στην sophisticated πλευρά του
NTS_6932337676

Το όνομά του είναι εμπνευσμένο από το καλοκαίρι (été) και τα σχέδιά του ξεφεύγουν από το εποχικό προσανατολισμό τους και γίνονται διαχρονικές επιλογές για όλους. Άνδρες και γυναίκες.

«Η πρώτη μου επαφή με τον σχεδιασμό swimwear ξεκίνησε αρκετά χρόνια πριν όταν έψαχνα το ιδανικό μαγιό που θα κάλυπτε τις δικές μου ανάγκες στην θάλασσα, στην παραλία αλλά στο εστιατόριο ή και στη βόλτα στο νησί - δηλαδή ένα all day κομμάτι που να μπορεί να φορεθεί και ως κορμάκι μέχρι αργά το βράδυ. Έτσι ξεκίνησα να κατασκευάζω τα πρώτα μου ολόσωμα μαγιό και κάποια χρόνια αργότερα ανακαλύπτοντας τις ανάγκες και άλλων γυναικών δημιουργήθηκε η Ryeteé που το όνομα της είναι εμπνευσμένο από το καλοκαίρι (été ). Πλέον η Ryeteé έχει μπει δυναμικά και στην παραγωγή αντρικών μαγιό για εκείνον που θέλει να είναι καλοντυμένος και στην παραλία.» Κάπως έτσι συστήνει η Γεωργία Ποτούλη το brand της και περιγράφει το τι την οδήγησε σε αυτήν την επαγγελματική κατεύθυνση. Ένα «αιώνιο καλοκαίρι» που φτάνει σε εμάς μέσα από minimal μονοχρωμίες και abstract prints, μέσα από αθλητικά κοψίματα και classy ολόσωμα.

Chantal-bikini-laim-woman-ryetee-8.jpg

Τι πιστεύεις τα διαφοροποιεί από τα υπόλοιπα ;

Προτεραιότητα της Ryeteé είναι η κομψότητα και η άνεση μέσα από βιώσιμα υφάσματα και ανακυκλώσιμα υλικά δημιουργώντας συλλογές μακροχρόνιας χρήσης μειώνοντας το ενεργειακό αποτύπωμα του πλανήτη και υποστηρίζοντας την κυκλική οικονομία και την ηθική μόδα . Τα μαγιό κατασκευάζονται κατά αποκλειστικότητα στην Ελλάδα από ανακυκλωμένο νήμα Econyl , που έχει δημιουργηθεί από την αναγέννηση υλικών αλλά και από ιταλικά αντηλιακά υφάσματα UPF 50+ που λόγω της ειδικής τους ύφανσης πολλών στρώσεων παρέχουν προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία UVA-UVB.Είναι δροσερά , στεγνώνουν γρήγορα και δεν έχουν πρόσθετα χημικά συστατικά.

https://www.instagram.com/reel/C6hS4l7It0_/

Πώς αποφάσισες να ασχοληθείς με την μόδα ; Ποιο είναι το background σου;

Το background μου προέρχεται από πολλά διαφορετικά πεδία .Οι σπουδές μου και οι μετεκπαιδεύσεις μου είναι πάνω στην φιλολογία , στην ειδική αγωγή αλλά και στην διαπολιτισμική εκπαίδευση . Με έχει κερδίσει όμως ο χώρος της μόδας και κυρίως της δημιουργίας γνωρίζοντας από πολύ μικρή ηλικία πως η μόδα είναι τρόπος έκφρασης και μιας πρώιμης σύστασης της κάθε προσωπικότητας . Θέλοντας λοιπόν να μπορώ να εκφραστώ ελεύθερα ξεκίνησα να κατασκευάζω ρούχα για εμένα .Η δημιουργία των μαγιό ήρθε αργότερα και αυτό οφείλεται στην προσπάθεια εύρεσης του κατάλληλου μαγιό , στην αγάπη μου για το καλοκαίρι και πως άλλωστε θα μπορούσε αυτό να αποφευχθεί όταν ζούμε σε μια -όλο τον χρόνο- ηλιόλουστη χώρα αλλά και στο γεγονός πως η Ελλάδα περιβάλλεται από τόσα πολλά νησιά ώστε το μαγιό είναι πλέον το επίσημο ένδυμα της παραλίας.

Aquarium-men-swimwear-ryetee-5.jpg

Μίλησε μας για την πρώτη σου συλλογή...

Ονομάζεται «RENAISSANCE» και έχει σχέδια και prints εμπνευσμένα από την αναγέννηση. Κατά κάποιο τρόπο, αναγεννηθήκαμε από όσα συνέβησαν τα τελευταία χρόνια με την πανδημία και ακόμη προσπαθούμε να βρούμε τα «πατήματα» μας. Με τόσο έντονους ρυθμούς εργασίας και καθημερινότητας , η νότα αισιοδοξίας θα μπορούσε να είναι συνώνυμη με το ανέμελο καλοκαίρι, με χρώματα, με γεύσεις ,με κόκκινα ηλιοβασιλέματα ,με χρυσές αμμουδιές και γαλαζοπράσινες θάλασσες . Εκεί που όλοι είμαστε πιο ελεύθεροι και χαρούμενοι. Αυτά αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για τα -ζωγραφισμένα στο χέρι- prints που αντανακλούν το φως του ηλίου, τα τόσο μαλακά και ποιοτικά υφάσματα που αφήνουν το δέρμα να αναπνέει αλλά και τα εκκεντρικά πατρόν που ναι μεν στοχεύουν στην άνεση , είναι όμως μοναδικά . Η συλλογή RENAISSANCE είναι η προσωπική αναγέννηση της γυναίκας και του άντρα που γνωρίζουν πως η καρδιά χτυπάει πιο δυνατά το καλοκαίρι.

Ποια είναι η σχεδιαστική σου φιλοσοφία;

Η σχεδιαστική φιλοσοφία της Ryeteé βασίζεται στα έντονα original prints ειδικά σχεδιασμένα για το brand με δανεικά χρώματα της θάλασσας σε τόνους πράσινου, μπλε, λευκού αλλά και οι αυστηρές μονοχρωμίες σε πετρόλ ,μαύρο magenta και γκρι, τα ιδιαίτερα σχέδια , οι λεπτομερείς αντιθέσεις αλλά και η προσεκτική δημιουργία πατρόν ώστε να καλύπτει μεγάλο εύρος σωματότυπων. Ψιλόμεσα μπικίνι , high cut leg slips, μικροσκοπικά μπικίνι ,θηλυκά one shoulder ολόσωμα ,surf suits, printed βερμούδες με εσωτερικό σπασουάρ, υποαλλεργικά αξεσουάρ αλλά και σχέδια με λιτές γραμμές προτείνοντας πολλές εναλλακτικές για κάθε γυναίκα και άντρα . Όλα τα μαγιό της Ryeteé είναι φοδραρισμένα με πολύ καλής ποιότητας φόδρες ώστε να μην προκαλούνται αλλεργίες (τα λευκά μαγιό είναι διπλοφοδραρισμένα για μεγαλύτερη κάλυψη), διαθέτουν λάστιχα κράτησης κάτω από το στήθος και υποδοχή για cups.

DSC_5811.jpg

Πώς είναι η γυναίκα ή ο άντρας που θα επιλέξει τα σχέδιά σου;

Η Ryeteé απευθύνεται σε όλες τις γυναίκες και τους άντρες ανεξαρτήτου ηλικίας καθώς υπάρχει μεγάλη γκάμα σχεδίων και sizes. Για το γυναικείο τμήμα τα μεγέθη είναι Xsmall, Small , Medium και Large και για το αντρικό τμήμα τα νούμερα καλύπτουν τα μεγέθη Small, Medium, Large ,Xlarge και XXlarge. Η γυναίκα που θα επιλέξει να φορέσει Ryeteé γνωρίζει καλά τις τάσεις της εποχής , είναι ενήμερη για την μόδα , εκτιμάει την ποιότητα , την αισθητική και επενδύει σε all time classic items . Είναι η σημερινή γυναίκα που φροντίζει τον εαυτό της, είναι ενεργή στους πολλούς αυτούς ρόλους που έχει , έχει αυτοπεποίθηση , δυναμισμό ,και έχει συμφιλιωθεί με την σεξουαλικότητα της και την υποστηρίζει . Η Ryeteé υποστηρίζει την ανάδειξη της θηλυκότητας , ανεξαρτήτως κιλών και στερεότυπων που έχει εντρυφήσει η βιομηχανία της μόδας τα προηγούμενα χρόνια (βέβαια γίνεται προσπάθεια αλλαγής ), μέσω των διαφορετικών σχεδίων της που κολακεύουν κάθε σώμα. Το ίδιο σημαντικό και για τον άντρα που θα επιλέξει να φορέσει Ryeteé είναι να νιώθει άνεση και κομψότητα καθώς τα μαγιό μπορούν να φορεθούν όλη μέρα έως αργά το βράδυ (ειδικά τα μονόχρωμα που φοριούνται και ως βερμούδες) . Η Ryeteé απευθύνεται στον άντρα που προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα , σέβεται τον εαυτό του και είναι στυλάτος όλες τις ώρες της ημέρας.

Ποιες είναι οι δυσκολίες στο να σχεδιάζεις ένα αντρικό και ποιες ένα γυναικείο μαγιό;

Κατασκευαστικά το αντρικό μαγιό είναι πιο δύσκολο από το γυναικείο καθώς πρέπει να συνυπολογιστούν κάποια επιπλέον διαδικαστικά θέματα όπως το σπασουάρ , τα κορδόνια -λάστιχα , φερμουάρ ,τρουκς ,τσεπες που δεν έχει το γυναικείο. Από την άλλη μεριά , το γυναικείο μαγιό είναι επίσης δύσκολο στο να έχει καλή εφαρμογή στο γυναικείο σώμα και σταθερό «κράτημα» όπου με τα κατάλληλα υλικά (μπανέλες , λάστιχα ,cups, ρυθμιστές τιράντας κ.α) και τις κατάλληλες τεχνικές (κρυφές ραφές ,καλά πατρόν , καλής ποιότητας κλωστές ώστε να μην ξεχειλώνουν με την χρήση ,συγκεκριμένες τεχνικές ραψίματος κ.α ) θα επιτευχθεί το καλύτερο αποτέλεσμα για ένα ποιοτικό -με αντοχή στον χρόνο- μαγιό. Η Ryeteé σε συνδυασμό με την καλαισθησία και τα ιδιαίτερα prints το έχει καταφέρει και είμαι πολύ περήφανη για αυτό! Στην ουσία, υπό το φως του ηλίου αγαπάμε τις ατέλειες μας αλλά τα μαγιό μας θέλουμε να είναι τέλεια!

Είναι στα σχέδια σου μια kids collection;

Ναι ,στα σχέδια μου είναι και η kids collection της Ryeteé . Ήδη έχουν βγει κάποια σχέδια αλλά όχι σε παραγωγή ακόμη . Προς το παρόν δουλεύω πάνω στην νέα συλλογή που ετοιμάζω και είμαι πολύ ενθουσιασμένη ! Θα δείτε πολύ ωραία πράγματα και ελπίζω να τα λατρέψετε και εσείς!