#RethinkFashion#RethinkNew: Πες «ναι» στο πιο sustainable pop-up fashion project

#RethinkFashion#RethinkNew: Πες «ναι» στο πιο sustainable pop-up fashion project

Η μόδα αλλάζει και αυτό είναι μία κοινή παραδοχή. Τώρα, όμως, αποκτάει και νέο περιεχόμενο, διότι οι αλλαγές δεν αφορούν τα μήκη, τα κοψίματα, τις υφές και τα patterns, αλλά τις επιπτώσεις που έχει στο περιβάλλον.

Αν ανήκεις στην κατηγορία των fashion addicts, τότε σίγουρα θα ξέρεις ότι οι τάσεις φεύγουν και επιστρέφουν. Κάποιες φορές ανανεώνονται, άλλες πάλι επανέρχονται ακριβώς όπως τις είχες δει και φορέσει παλαιότερα, ενώ το σίγουρο είναι ότι συχνά-πυκνά σε καλούν να εμπλουτίσεις την γκαρνταρόμπα σου με ακόμη περισσότερα items. Πάνω σε αυτήν τη λογική, άλλωστε, «πατάει» και η λεγόμενη «fast fashion», με τα διαρκώς νέα, αλλά ταυτόχρονα ίδια προϊόντα που προτείνει για τα καθημερινά looks.

Μήπως, όμως, αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μοιάζουμε μεταξύ μας όλο και περισσότερο, ενώ στην πραγματικότητα θέλουμε να νιώθουμε ξεχωριστές και περισσότερο ο εαυτός μας μέσα από τα ρούχα που επιλέγουμε; Εάν η απάντηση είναι «ναι», σου έχουμε ευχάριστα νέα, διότι τώρα μπορείς να κάνεις level up στο στυλ σου και συγχρόνως να ξεχωρίσεις, μέσα από μία… «πράσινη» επιλογή. Τι θα έλεγες, λοιπόν, την επόμενη φορά που ένα trend θα επιστρέψει στη μόδα, εσύ να κάνεις την «επανάστασή» σου, επιλέγοντας τη «slow fashion;»

Αρκεί να βάλεις στη ζωή σου το second hand shopping, δηλαδή τα ψώνια από καταστήματα που θα σε βοηθήσουν να χτίσεις μία pop-up γκαρνταρόμπα και τελικά, να κάνεις #RethinkFashion. Και εάν έχεις ήδη ερωτήσεις σχετικά με το second-hand hunting και τον τρόπο που επαναπροσδιορίζει την έννοια του «καινούργιου», το μόνο που χρειάζεται, είναι να γνωρίσεις μερικές λέξεις «κλειδιά», που θα θέσουν τις πρώτες βάσεις: «Pop- up fashion project», «Persil», «MIRŌ», «Βιωσιμότητα.» Πάμε να δούμε πώς συνδέονται όλα αυτά μαζί;

https://www.instagram.com/reel/C8oZqsmP76f/

Μία βιώσιμη pop-up κολεξιόν που επαναπροσδιορίζει την έννοια του καινούργιου

Η μόδα αλλάζει και αυτό είναι μία κοινή παραδοχή. Τώρα, όμως, αποκτάει και νέο περιεχόμενο, διότι οι αλλαγές δεν αφορούν τα μήκη, τα κοψίματα, τις υφές και τα patterns, αλλά τις επιπτώσεις που έχει στο περιβάλλον.

Και κάπου εδώ, είναι που συνδέονται οι λέξεις «κλειδιά» που σου αναφέραμε παραπάνω. Διότι το Persil, η Νο1 μάρκα στην Ελλάδα στα μαύρα και τα χρωματιστά ρούχα, συνεργάζεται με τους MIRŌ για μια pop-up βιώσιμη limited edition κολεξιόν, πιο «WENEЯ» από ποτέ. Τι σημαίνει αυτό; Ότι θέτει για για ακόμα μία φορά νέους «κανόνες» στην υψηλή μόδα με δημιουργίες σε… πίνακα -Prêt-à-porter- από βιώσιμα και second-hand υλικά και έτσι, επαναπροσδιορίζει την έννοια του καινούργιου και της προσβασιμότητας στους μεγάλους οίκους υψηλής ραπτικής.

image003.jpg

Η εντυπωσιακή βραδιά που διοργάνωσε το Persil ήταν τόσο… WENEЯ

Η βιώσιμη μόδα δεν είναι απλά μία πρόσκαιρη τάση αλλά αναγκαιότητα της εποχής και το Persil το απέδειξε με το νέο pop-up fashion project «WENEЯ», σε συνεργασία με το πιο διάσημο duo Ελλήνων σχεδιαστών της τελευταίας δεκαετίας, τους MIRŌ.

image005.jpg

Σε μία εντυπωσιακή βραδιά στο ειδικά σχεδιασμένο pop- up store στο κέντρο της Αθήνας, το Persil προσκάλεσε δημοφιλείς προσωπικότητες του χώρου της μόδας και της ομορφιάς, εκπρόσωπους των ΜΜΕ, influencers και fashion bloggers να δοκιμάσουν και να αποκτήσουν πρώτοι κάποια από τα συλλεκτικά items της συγκεκριμένης limited κολεξιόν.

image007.jpg

Οι ομιλίες των ειδικών, δεν έλειψαν προφανώς από την ιδιαίτερη βραδιά, με τη Τζένη Ξακουστή, Senior Brand Manager Laundry Detergents και Sustainability Manager σε Ελλάδα και Κύπρο, να τονίζει τη σημασία της βιωσιμότητας στον χώρο της μόδας, την ανάγκη για μεγαλύτερη υιοθέτηση του slow fashion, αλλά και τον ευρύτερο επαναπροσδιορισμό της έννοιας του καινούργιου. Ό,τι δηλαδή μας βοηθάει να κάνουμε το Persil.

image009.jpg

Βέβαια, το αποκορύφωμα της βραδιάς ήταν η αποκάλυψη για τα ρούχα που είχαν μπροστά τους οι καλεσμένοι μέσα από εντυπωσιακές κατασκευές, ως έργα τέχνης: Δεν ήταν καινούργια αλλά second- hand, τα οποία ανανεώθηκαν με τη δύναμη του Persil και μεταποιήθηκαν αποκλειστικά από τους MIRŌ σε μια limited βιώσιμη κολεξιόν.

Μάλιστα, το ειδικά σχεδιασμένο pop-up store για την παρουσίαση του νέου pop-up fashion project «WENEЯ» by Persil n’ MIRŌ, που φιλοξενήθηκε στο κέντρο της Αθήνας, παρέμεινε για δύο μέρες ανοιχτό και για το κοινό, διαθέτοντας τα έσοδά του στην Ελληνική Ένωση Σχεδιαστών Μόδας για την στήριξη σπουδαστών και νέων σχεδιαστών που ασχολούνται ενεργά με τη βιώσιμη μόδα στην Ελλάδα.

image011.jpg

Και με αυτόν τον τρόπο, σου έδειξε πώς μπορείς να γίνεις μέρος του κινήματος #RethinkFashion, πώς, δηλαδή, να υιοθετήσεις μια πιο υπεύθυνη καταναλωτική στάση, που θα διατηρεί όλα τα χαρακτηριστικά και την αίσθηση του καινούργιου, χωρίς συμβιβασμούς στη βιωσιμότητα. Εσύ ακόμα το σκέφτεσαι;

Γίνε και εσύ μέρος του κινήματος #RethinkFashion και ενημερώσου για όλες τις εξελίξεις μέσα από την ιστοσελίδα, το Instagram και το Facebook account του Persil!